Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (550)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Ukázka toho jak dovede Lynch udělat i z takové prkotiny jako je abeceda naprosto depresivní až hororovou podívanou která se jen tak nevidí.

plakát

Absolvent (1967) 

Jsou filmy které mě potěší, filmy které mě ztrhají, filmy které mě zhnusí, filmy které mě dokonale vyždímají ale jsou taky filmy které navodí tak intenzivní a neznámý pocit, jako je právě Absolvent. Zkrátka mě v hlavě udělal takový zmatek že tu cucám z malíčku pár slov aby aspoň nějaký komentář byl. Film to byl vynikající, to nepochybně, ale tak zvláštně vynikající. Až ani nevím čím si mě tak dostal. Hereckou kreací Hoffmana? Příběhem samotným? Hudbou?.... Myslím že vším... Všechno dohromady začlo najednou působit a doplňovat se navzájem až mě z toho šla hlava kolem. Pocit který jsem měl po skončení filmu se nedá popsat slovy. Fakt těžko definovatelné. Už se nedívím tomu že je tento film tak slavný. Vždyt je naprosto geniální, promyšlený, beychybně a vyjímečně natočený, udivující, krásný.... dokonce i ten trošku naivní konec jsem mu bez výčitek odpustil. Opravdu velice silný film. Leckomu to třeba přijde jako úplně obyčejná a ničím nevybočující romantická komedie. Pro mě je to ale velice vyjímečný, nadčasový a nesmrtelný film, který dnes už ztěží někdo natočí.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Skvělý film, plný buňuelovských "wtf" momentů.

plakát

Adaptace (2002) 

Hlavním ředstavitelem tohoto filmu je scénárista Charlie Kaufman.Jelikož nemá nouzi na pracovní nabídky(díky uspěšnému filmu V kůži Johna Malkoviche) přijme adaptaci non-fiction bestselleru Susan Orleanové Zloděj orchidejí.Protože jde však o velmi složitou a ne klasicky přehlednou knihu, dostává se scénárista do problémů, které přerůstají v tvůrčí krizi.Situaci nezlepší ani Charlieho dvojče Donald,který bratrovi neustále fušuje do řemesla.Navíc začína scénárista cítit čím dál větší platonický vztah k autorce knihy a jejímu protagonistovi Johnu Larocheovi a čím dál víc se propadá do bezedné propasti svých nenaplněných citů a rostá adaptace se mění v příběh o scénáristovi který znovu nalézá svou inspiraci a chuť k životu a k práci.

plakát

Adelheid (1969) 

Takřka komorní snímek s minimem herců a minimalní změnou prostředí. Vše je postaveno na dialozích a konáních postav. Pan Čepek je opravdu jedinečný a v jedné ze svých nejlepších rolí.

plakát

Africká Královna (1951) 

Sice starší ale pořád kvalitní dobrodružný snímek od Hustona. Nebýt ale Bogarda v hlavní roli nevím jak by to dopadlo. Ta ženská mi tam vůbec neseděla.

plakát

Ahoj, Terezko (2001) 

Velice syrově popsaný osud jednoho děvčete žijícího na polském sídlišti.

plakát

Airwolf (1984) (seriál) 

Tak todleto jsem jako malej hodně žral... A chtěl jsem mít takovej vrtulník doma...

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Filmová pohádka plná optimismu, radosti a vtipných situací. Občas ale i trochu smutná. I přesto vynikající oddychovka která krásně zpříjemní večer.