Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (137)

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Nebýt výborného hereckého obsazení, byla by to pouhá divoká kovbojka.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Parádní skloubení feminismu a metalu. Tak pěkné využití diegetické hudby jsem už dlouho neviděla. Jeden z těch filmů, který lze sledovat pořád dokola do zblbnutí, ale on se stejně neomrzí.

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Navzdory silnému tématu jde o neúnosně sterilní film. Obsazení je sice vynikající, jenže to na mě působilo, jako kdyby herci odehráli svou část každý někde jinde a až v postprodukci je spojili dohromady. Naprosto neživé a suché dialogy, žádné emoce.

plakát

Zabij mě třikrát (2014) 

To, že se děj neodehrává lineárně ještě neznamená, že je to složitý "story-build". Je to sračka, která se to snaží křečovitě maskovat. Bohužel ani Simon Pegg to nemohl vylepšit.

plakát

Croodsovi (2013) 

Neříkám, že to nebyl fajn animák, ale ve většině scén jsem viděla Dobu ledovou, akorát v trochu jiných kulisách.

plakát

Chceš pěstí? (2013) 

Naprosto povrchně přiznávám, že nebýt tam James McAvoy, tak je dost možné, že mě ten film neudrží v dostatečné pozornosti a klidně bych se s ním tak v půlce rozloučila. Není tam jinak nic, co by ve mě po skončení filmu rezonovalo.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Dramatický příběh jednotlivce na pozadí celosvětového konfliktu perfektně vykalkulovaný tak, aby prostě nějakou tu zlatou sošku dostal. Na mě to fungovalo naprosto přesně. Má to všechno, co mám ráda. Asociálního hrdinu, který je tak trochu weirdo (ale přitom oplývá neskrývaným sexappealem), silný lidský příběh, tajemství, nepochopení, velké drama a intoleranci. Dokonce i Kiera Knighly mi tu dokázala být velmi sympatická, ač mi ve většině filmech přijde mírně afektovaná. Pokud se zrovna na Benedicta Cumberbatche nedíváte, určitě ho aspoň slyšíte v pozadí. Takže za mě a moje momentální nároky dobrý.

plakát

Špinavý prachy (2014) 

Tenhle film mi sedl jak p*del na hrnec. Celkově jsem si užívala tempo, děj, herce, samozřejmě i toho chudáčka psíka, o jehož zdraví jsem měla největší starost. Já mám prostě tyhle "hrdiny chcípáky" ráda, navíc v podání Toma Hardyho.

plakát

Mapy ke hvězdám (2014) 

Naprosto beze studu se přiznávám, že mi zřejmě unikl smysl tohoto filmu. Pokud to měla být hollywoodská satira a jakýsi pokus o "nakoukání do tamější kultůry", tak ten mě zcela minul. A pokud to mělo být mírně nadrealistické rozjímání nad rozpaky dvou (či více) duší, které neměly spatřit světlo světa, tak nechápu, proč se to odehrávalo zrovna v takovém prostředí. No prostě Cronenberg mě baví čím dál méně. P.S. Snad nejhorší cgi oheň ever.