Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Profesionálové

Profesionálové (1977)

Kult všech kultů v rámci akční krimi. Nejen, že všichni představitelé hlavních rolí byli sympaťáci, ale dali tomu všechno, což je vidět. Kromě pár scén, kde jsou vidět figuríny a kaskadéři, sami utíkali, stříleli, řídili (výborně) a rvali se. Přes občasné konce v duchu deus ex machina je většina dílů dobře napsaná, zrežírovaná a i zahraná. Jasně, jsou tu i přehnané výbuchy, Bodiemu a Doylovi se skoro nikdy nic nestane, ale je tu i několik hezkých výjimek: Doyle na pokraji smrti (V záhrobí) a postřelený (Za vším hledej ženu), Bodie zraněný nožem na prsou (Odpadlík), s poškozenými vazy na ruce (V obležení) a zlomenou rukou (Ztráta paměti) popř. jim hrozí smrt oběma (Ve veřejném zájmu). V seriálu je plno ne bezvýznamných vedlejších postav, celkem dost realistických zápletek, tu více, tu méně ze života, a přehršel kočiček. Až by člověk neřekl, že se to točilo v Británii :-) Možná bych ještě vytkl fakt, že několik stejných herců se během seriálu objeví ve více dílech a různých rolích. Kdybych měl vybrat z celkem 57 epizod deset mých nejoblíbenějších, pak určitě tyhle (řazeno chronologicky): V obležení (Bodie s pár lidmi obklíčený v domě skupinkou teroristů), Když se ochladí (vražda Doylova bývalého kolegy), Neuctivý státní zaměstnanec (korupční kauza ve stavebnictví vyšetřovaná CI5), Jízda naslepo (sebevražedná akce s nastrčeným agentem), Obětní beránek (bývalá láska Bodieho jako oběť intrik tajné služby), Útok na CI5 (bombové útoky coby msta Cowleymu), Šílenství Mickeyho Hamiltona (muž, mstící smrt manželky a koma dcery střílením doktorů), Ztráta paměti (dívka s amnézií a zabijáci s protitankovou střelou), Operace Susie (dcera generála z jihoamerické země se snaží o revoluci s pomocí syntetického kokainu), V záhrobí (útok na Doylea).

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Klasika a jeden z nejlepších sitkomů v historii. hodnocení srážím jen kvůli repetitivnosti některých vtipů a hlášek Humphreye. Ale ta nadčasovost je vtipná a děsivá zároveň

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Je to spíš "historický" seriál než fantasy, protože nadpřirozeno jen občas vykoukne z lesa, stanu popř. vejce. Originálních námětů tu moc není, ale jestli něco z Hry o trůny dělá skvost, o čemž jsem přesvědčen, pak jsou to vycizelované herecké výkony, prostředí, dopodrobna vykreslené charaktery všech možných postav, dialogy, a pak sex a násilí, které občas působí účelově, ale dá se na to dívat a nahotinky jsou, jaká zvláštnost, i setsakra dobré herečky. Po osmé řadě snižuji hodnocení na 4 hvězdy. Nerad používám na internetu sporostá slova, ale takhle dokurvit ten závěr, to bylo moc i na mě. Nemám problém s tím, jak to skončilo, ale uspěchané je to jak maník, co vypil litr projímdla a utíká na záchod, který je 500 metrů daleko. Hrůůůůůza.

Hra na oliheň

Hra na oliheň (2021)

Nejlepší seriál, jaký jsem za dlouhou dobu viděl. Lepší než Černobyl, a troufám si tvrdit, že i lepší než sedm řad Hry o trůny. Vím, že tematicky je to něco úplně jiného, ale myslím celkovou kvalitu. Scénář, režie, herecké výkony spousty postav. Ti, kdo nemají moc nakoukané asijské filmy a seriály, možná budou mít trochu problém s asijskou mentalitou a způsobem vyjadřování emocí, ale za chvilku si zvyknou. SPOILER: V zajímavostech je uváděna jakože chyba v počtu postupujících po kuličkách. Nesmysl. Mohli je prostě vyřadit, protože z dané dvojice se do limitu nikomu nepovedlo nebo nechtělo sebrat partnerovi všechny kuličky, takže je picli oba. Co já považuju za chybu, to je staříkovo vysvětlování taktiky pro přetahování lanem v délce asi 2-3 minut, přičemž ten výtah jel tak maximálně půl minuty. Škoda, ale to je nepatrné smítko na perfektně vyleštěném okně do duše lidí, kteří pro peníze a zábavu jsou ochotni jít přes mrtvoly. Kromě akční podívané je to právě velmi zajímavá sonda do povahy jedinců druhu, který si bohužel říká člověk rozumný. S tím souvisí i perfektní nastínění osudů některých účastníků celé jakože zábavné taškařice. Sumasumárum, s klidným srdcem můžu napsat, že jsem opravdu "satisfied" :-)

Pat a Mat

Pat a Mat (1979)

Hodnotím první sérii. Další už se vezou a jsou slabší. Tohle je prostě klasika klasik, která nás pravidelně doma bavila. dva blbci, kteří se do všeho pouštějí po hlavě, nic jim pořádně nejde a nakonec si nějak poradí, to prostě chcete vidět. Prvotřídní animace a super hudba k tomu :-)