Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (548)

plakát

Vše je ztraceno (2013) 

Utrpení. Protagonista si za něj sice mohl sám - vždyť ho nikdo nenutil, aby se vydal sám na plavbu jachtou. Ale diváka taky nikdo nenutil, aby se na to díval. Těžko tenhle film hodnotit - protože to je spíš zážitek než film. Je poutavější než filmy s několikanásobným rozpočtem. Špatný je snad pouze název a začátek, který je takový zavádějící / doomerský.

plakát

Duel (1971) (TV film) 

Takové režisérské cvičení, kde jde o to natáhnout jednu zápletku na co nejdéle s co nejnižším rozpočtem. Je to svým způsobem pěkné a napínavé, ale i trochu frustrující. Zápletka je založena na psychopatii náhodného cizince - vzbuzuje strach podobně jako film À la folie... pas du tout (2002) a neschopnosti protagonisty na to prostě šlápnout - přece jen je to souboj moderního šestiválce z roku 1971 a těžkého křápu z roku 1960.

plakát

Adolf Hitler: The Greatest Story Never Told (2013) 

Od roku 2020 jsem skoro v neustálém stavu rozčarování. Postupně ztrácím důvěru ve zdravotnictví, v mainstreamová média, v centralizovaný finanční systém, ve stát a systém obecně. V téhle zaječí noře, o které by někdo možná řekl, že je plná "dezinformací" a konspiračních teorií, je naopak dost potvrzených faktů (jako třeba MKUltra, Operation Northwoods, WTC 7, WEF, Jeffrey Epstein, Edward Snowden a Julian Assange), které mainstream nedokáže vysvětlit a/nebo jen o nich zarytě mlčí, což pro mě není přijatelné. Některé věci prostě nelze jednoduše někomu věřit nebo naopak zahodit jako lež. A vždy je dobré vyslechnout obě strany. Příběh WW2 je vyprávěn téměř výhradně jednostranně. Celý svůj život jsem sledoval západní dokumenty, hollywoodské filmy, kde američané jsou hrdinové a němci nelidská monstra, hrál jsem pc hry, ve kterých jsem postřílel tisíce nacistů. Tenhle dokument je pokus o ten druhý pohled na WW2. Zmiňuje některé dobré body - třeba právě zoufalý stav Německa mezi válkami, shnilý centrální bankovní systém a kulturní marxistickou genocidu, inflaci monetární i morální, což jsou dnes znovu aktuální témata. Bohužel stejně jak jsou zaujatá západní média proti nacistům, která srovnávají Hitlera se Satanem, tak tenhle dokument je zaujatý zas na druhou stranu - používá argumentační fauly tu quoque a apeluje na emoce ve stylu "tatíček Hitler to myslel dobře, všichni mu to chtěli zhatit a kdyby vyhrál, tak by tu bylo skvěle". Snaha obhájit nacismus tím, že bojoval proti komunistům mi přijde stejně patetická jako když se komunisté oslavovali, protože porazili nacismus. Všichni ví, že se spolu kamarádíčkovali a obchodovali. Sovětský socialismus a nacionální socialismus byly oboje kolektivistické, centrálně řízené, násilné a opovrženíhodné režimy. To, že došlo k popletení pojmů a politika se dnes bere jako škála, kde komunismus je extrémní levice a nacismus je extrémní pravice, je osudová chyba, protože na takové škále úplně chybí liberalismus v tom původním významu či libertarianismus. Asi nejpeprnější a nejkontroverznější téma tohohle dokumentu je holocaust, který je v některých zemích zákonem stanoven jako nepopiratený fakt a odstaven úplně mimo diskusi. Jakékoli omezení svobody slova ale je kórnatění cév demokracie. Kdo je trochu při smyslech, tak vidí, že se vlády pořád snaží utlutlat před lidmi nějaké informace / zločiny. Chci upřímnou a kritickou diskusi - o všem možném, i o důkazech holocaustu, a to prosím dva mí přímí předci byli v koncetračních táborech. Z českého pohledu je zajímavé jak tenhle dokument pojímá mnichovskou dohodu a zabrání Československa - v podstatě totiž o něm vůbec nemluví. Asi to byla samozřejmost. Pouze na konci vzbuzuje soucit s lynčovanými chudáky při odsunu. Přes to všechno je to dokument-lahůdka, jehož sledování jsem si dost užil, protože kontroverze vyhledávám.

plakát

Cromwell (1970) 

Anglický básník John Dryden napsal: "Beware the fury of a patient man" (=„Mějte se na pozoru před zuřivostí trpělivého člověka.“). Cromwell je čestný (až nezkorumpovatelný), svobodomyslný a odvážný. Sice je téměř pořád naštvaný a podrážděný, ale dokáže si jít za svým. Je to správný muž - navíc bílý a heterosexuál, což se už moc ve filmech nevidí. Jen jednou jsem o jeho orientaci zapochyboval - to když řekl "Lorde Essexi" a zapadlo to druhé "e". K tomu báječná výprava, působivé válečné scény bez CGI a žádná stupidní nucená diverzita. Asi všichni tušíme, že kdyby se tenhle film natočil v roce 2023, tak by tam byla nějaká stupidita jako černoši v dobových kostýmech nebo homosexuální mušketýr. Ano, asi ani tak tenhle film není 100% historicky přesný - podobně jako Vávrova husitská trilogie.

plakát

Moji přátelé (1975) 

Na začátku filmu zazní věta: "Jsme jako cikáni, bez cíle, bez zítřka." - která ho naprosto vystihuje. Je to taková směsice anekdot bez nosného rámu. Některé jsou milé i vtipné, některé jsou zas morálně dekadentní. Ultimátně je tenhle film takové nenáročné pálení času.

plakát

Čtyři jezdci (2012) 

Dokument, co se snaží vzdělávat a probouzet lidi ohledně prohnilosti systému, ve kterém žijeme. Bere to spíše z levicového směru, protože kritizuje kapitalismus (ačkoli to, v čem žijeme je korporativismus / korporátní fašismus), mluví o rovných příjmech (což je slepá cesta) a účinkuje zde Noam Chomsky (slizák), který kritizuje Miltona Friedmana. Nicméně 100x lepší než televizní noviny na ČT.

plakát

Auto moto test (2023) (pořad) odpad!

Zrušit celou českou televizi.

plakát

Auto moto svět (2021) (pořad) odpad!

>žiješ v české republice, která je součást EU >stát ti bere 2/3 tvého výdělku ( https://libinst.cz/danove-bremeno-zamestnancu-2021-6478/ ) pro tvé vlastní dobro >stát ti pro tvé vlastní dobro zakáže jezdit levným dostupným autem jako Škoda Fabia Combi ( https://www.auto.cz/emisni-pokuty-od-roku-2020-kolik-si-priplatite-za-nejpopularnejsi-auta-131380?fbclid=IwAR1vOrwSwNSMhPMKckWC1wmllcQKbLOG_vdL134Q7TUDOjCAVpwNWEBsRDo ) >státní televize ti za tvé vlastní peníze pouští reklamu na těžká nedostupná SUV v hodnotě 10 aut Škoda Fabia Combi >ten pocit, když si uvědomíš, že si platíš propagandu o tom, jak je důležitý stát a jeho regulace a jak je všechno fajn a pro tvé vlastní dobro

plakát

Svět podle Putina (2017) (seriál) 

Oliver Stone klade některé velice dobré otázky a Putin - ať už je jakýkoli, je docela rozumně zodpovídá. Nevím o žádném vrcholném západním politikovi, který je ochoten dát podobným způsobem kůži na trh. Zejména Biden se schovává za tiskové mluvčí a ztrapní se téměř pokaždé, když vystoupí před kameru. Říká se, že internet a sdílení dlouhých videí - podcastů a rozhovorů je stejná revoluce jako Gutenbergův knihtisk, protože nikdo nedokáže 2 hodiny v nepřipraveném dialogu maskovat svou psychopatii.