Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (20)

plakát

Eliška a Damián (2023) (seriál) 

Budu jedna z mála, ale mě se seriál líbil. Je to pohodová, romantická oddechovka u které se nemusí přemýšlet. Žádná kriminálka a to je dobře. Emma Smetana a Robert Urban mi byli sympatičtí, a jejich herecké výkony i ostatních herců byly fajn.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Neuvěřitelně pohodová romantická komedie. Už se mi dlouho nestalo, aby mi byly sympatické všechny postavy. Film jsem si moc užila a doufám, že režisér natočí další a stejně kvalitní.

plakát

Skleněný pokoj (2019) 

Film, který mě okouzlil od prvních minut svou poetikou, nádhernou kamerou a krásnou hudbou. Skvěle zahrané byly obě hlavní hrdinky a úžasně to mezi nimi jiskřilo. Herečky jsem sice moc neznala, jen Hannu Alstrom z Kingsman tajná služba, ale to, že nejsou tak známé filmu jen prospělo.

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Adaptaci pohádky Sedmero krkavců s Ivanou Chýlkovou, Borisem Rosnerem a Michalem Dlouhým jsem nikdy neměla ráda, a viděla jsem jí jen párkrát. Rosner jako chrt mě děsil, scéna se služkou, by se hodila spíše do nějakého hororu než do pohádky pro děti a neschopný princ bez vlastního názoru, který sebou nechá manipulovat pohádce také neprospěl. Tahle verze pohádky od Alice Nellis je ale opravu povedená. Má vtip, nenudí a herci si své role užívají. Kupodivu Marta Issová, i když mi není zrovna moc sympatická se na roli Bohdanky hodila, Sabina Remundová byla správná záporačka a Lukášovi Příkazkému role prince také sedla. Na fotkách a v traileru se mi sice moc nelíbil, ale nakonec musím říct, že jako princ byl super :-).

plakát

Český lev 2014 (2015) (pořad) 

Letošní předávání cen Českého lva se povedlo. Moderátorka Lucie Výborná, i když jí zrovna nemám moc ráda, byla příjemná a také si myslím, že velkým zpestřením večera byl zajímavý nápad předávání cen vítězům od lékařů. Dalším plusem byly opravdu podařené hudební vsuvky. Jediné co mě osobně vadilo, byla podoba ceny (proč neměla podobu lva?) a nečekané vítězství filmu Cesta ven v tolika kategoriích. Spíše jsem čekala převahu snímku Fair Play, který byl "vyslán" na Oskary, a získal pouze cenu diváků (uživatelů CSFD) a za nejlepší filmový plakát :-(

plakát

Český lev 2013 (2014) (pořad) 

Mě se letošní předávání Lvů docela líbilo. Hlavně díky skvělému Marku Ebenovi. Co se týče vítězů, tak souhlasím s výběrem herců v hlavních a vedlejších rolích, ale myslím si, že Hořící keř, ač je to podle mého názoru výborný film (minisérie), nemusel získat tolik cen. Rozhodně tam např. v nominaci na masky byli lepší filmy jako Colette, nebo Jako nikdy. atd.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Westerny moc v oblibě nemám, ale toto není typický western. Je to Tarantinovský western :-) Rozhodně velmi přijemné překvapení. Výborný scénář, režie i herci - zábavný Christoph Waltz, sexy Jamie Foxx, krutý Leonardo Dicaprio a pokrytecký Samuel L. Jackson. Snímek je místy nejen vtipný, ale také nabitý akčními a místy drastickými scénami.

plakát

Jana Eyrová (2011) 

Viděla jsem hodně filmových a seriálových zpracování Jany Eyrové, ale tohle je podle mého názoru rozhodně nejlepší. Knihu jsem četla několikrát a naprosto si jí zamilovala. Janu Eyrovou jsem si vždycky představovala přesně tak, jak ji ztvárnila Mia Wasikowska, a to i vizuálně. Skvělý Michael Fassbender jako Edward Rochester je taková třešnička na dortu :-)

plakát

Umělec (2011) 

Jeden z nejoriginálnějších snímků poslední doby, díky kterému se člověk "vrátí" do éry němých filmů. Půvabný a vizuálně dokonalý snímek s příjemnými herci a opravdu nádhernou hudbou.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Zajímavé téma, charismatický Kevin Spacey v hlavní roli a režisér David Fincher bylo to, co mě k seriálu přivedlo. A stálo to za to. Takhle skvěle obsazený seriál a přesvědčivé herecké výkony se jen tak nevidí. Velmi mě potěšila Robin Wright, kterou budu mít už asi navždy spojenou s rolí Jenny ve filmu Forrest Gump. Role manželky Francise jí sedla, nemluvě o Kevinu Spaceym, který v hlavní roli kongresmana Francise Underwooda, který se neštítí ničeho, působí opravdu věrohodně. Velmi příjemným překvapením pro mne byla Kate Mara v roli novinářky, která také podala výborný herecký výkon. Seriál mne zaujal tím, že v něm není skoro žádná vyloženě kladná postava, což je jedině dobře a hlavně záběry na kameru, kde Francis komentuje dění kolem sebe a říká, co si doopravdy myslí. Původní britskou verzi s Ianem Richardsonem jsem neviděla, ale myslím, že se tento remake, který ale jako remake vůbec nepůsobí, zdařil na jedničku.

Ovládací panel

Fanklub

(1)