Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (386)

plakát

Avatar (2009) 

Sen lze natočit a promítnout každému člověku na světě který o to bude mít zájem. Cameron to právě všem dokázal. Mé očekávání zcela naplněno (ať pozitivní - dokonalost serepetiček od zbraní přes ksichty Na´vi, kytičky, zvířátka a kdejakej prevít co na Pandoře roste a žije až po stroje a letadýlka, a nebo negativní - dnes již trochu nepřekvapivý příběh) takže to na těch pět hvězd je s přehledem. Určitě půjdu znovu...do kina. A nejspíš na 3D a nejspíš opět IMAX. Na 2D s titulema bude ještě času. Zvláštní věc, nečekaná u tohohle typu filmu se mi děje v hlavě teď, několik hodin po návratu z kina. Čekal bych že lesk té nádhery co jsem viděl bude blednout, ale ono je to právě naopak...vybavují se mi jednotlivé momenty a zraje to ve mě...že bych nakonec přidal šestou hvězdu? Třeba po druhém shlédnutí...

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Říkal jsem si - Tarantino a válečnej film? To bude buď strašnej propadák a nebo totální pecka. No a je to pecka lidičky, ale uplně jiná než jsem čekal...je to prostě - Tarantino! A to tak že po Sračkoidním Kill Billovi je zpět v plný parádě! Krucinál to byl zase úlet!

plakát

Barbar Conan (1982) 

Barbar Conan - vedle Ramba možná největší hrdina klukovských let. A stejně jako u Ramba stálo mnoho sil vynutit si sledování tohoto filmu, protože rodiče jaksi nechápali že kdo neviděl Conana, Ramba, Vetřelce a Terminátora, nemůže ani pomyslet na to, že by byl v partě ve škole i mimo ni považován za plnohodnotného člověka. Podařilo se a Conana jsem zkouknul...nevím kolik přesně mi mohlo být, ale rozhodně ve mě nezanechal takový dojem jaký asi měl. Přesto jsem poskakoval po pískovišti se starou střešní latí a šermoval se s kamarády, usekávali jsme hlavy kdečemu a chovali se vskutku barbarsky. Pokud odbočím, nemyslím si že by to ve mě vyvolalo skutečné násilnické sklony, nebo na mě mělo jakýkoli negativní dopad. Bohužel dnešní mládež je velice ovlivnitelná, emá svou hlavu a nežije v reálném světě, proto filmy takovéhoto typu doporučuji vytvoření zcela nové kategorie 21+, protože 18+ je málo. Je tam krev, je tam sex a pro případné soudní procesy by se zajisté našlo i nějaké to podprahové poselství. Zpět k filmu. Teď po letech jsem film viděl znovu. Neskutečně syrová a brutální fantasy která je zcela zaslouženě zařazena na úplný vrchol Hero Fantasy - v žánru skutečně nemá konkurenci. V porovnání s Conanem bledne lesk i všech současných fantasy (včetně - koho asi - pána prstenů). Že zestárly efekty ve filmu použité je fakt. Ale druhou stranou mince je že to vlastně vůbec nevadí, protože nestárne film jako celek. A nakonec si dovolím jeden orgastický výkřik - "Áááách, ta hudba!!!"

plakát

Muse: HAARP (2008) (koncert) 

Odkud Muse pocházejí? Ze země Queen, Led Zeppelin a především Pink Floyd. A na jejich živém vystupování je to setsakramentsky znát. Kluci vědí jak se dělá show! Naprosto excelentní vystoupení, show i technická stránka DVDčka které nemám co vytknout a naopak, mohl bych chválit, chválit a chválit. Nemyslím si že návštěva tohoto koncertu by ve mě zanechala takový zážitek, jaký zanechala návštěva krajana Rogera Waterse v Sazka areně, ale přesto by se tomu ten zážitek až neuvěřitelně přiblížil. Zbývá mi než litovat že můžu shlédnout pouze z křesla a nebo být rád alespoň za to?

plakát

Ponorka (1981) 

3:20 minut režisérské verze je běh na dlouhou traď. Avšak ani na vteřinu nudný nebo nezajímavý. Strhující drama občas až dokumentárně podněcující. Jeden z hrstky filmů které jsem neshlédl, ale prožil. Dokonce jsem se v jednom okamžiku přistihl jak sklízím věci ze stolu, aby náhodou při dalším útoku nepopadaly. A jindy zase, že se opatrně zvedám z křesla abych se nehybnul do kebule. *****

plakát

Spalující touha (1999) 

Eh...teď mám trochu dilema co se hvězdiček týče. Nevím jestli mám dát 5* nebo 6*......jééé a hele, vono šest nejde, no v tom případě je to jasný. Právě jsem shlédl film kterému dávám čisté hodnocení, tedy skutečných 100%. A proč? Protože všechno. Od hereckých výkonů ústřední dvojice po dokonalé ztvárnění perverze. Ale nejdůležitější je příběh který žijete spolu s filmem a už asi od první půlhodiny tušíte že si prožijete pár nocí s myšlenkami na jisté téma. Tohle je Kubrick - génius!

plakát

Kocourek se vrátil (1988) 

Kocour do domu - Pán do domu, aneb takhle geniální animovanej kraťas jsem dlouho neviděl.

plakát

Big Lebowski (1998) 

"Oni jsou nacisti? Ne, oni jsou nihilisti Done, bát se nemusíš." Walter se svejma jistotama je bezkonkurenční! Nejlepší kousek - roztřískání sousedova auta!