Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbení režiséři (10)

Ridley Scott

Trnité a strastiplné mohou být cesty za zlatým plešounem. Nestačí vytvořit Kult...nestačí vytvořit ještě jeden Kult. Nestačí nadupat kina po okraj a stvořit tzv. Trhák. Nestačí ani dát člověku facku a kopanec do břicha aby si uvědomil svou podstatu. Někdy dokonce nestačí ani dát facku celé společnosti. Nestačí se stavět na hlavu...a popravdě, ani to za to nestojí. Plešoun v tomhle případě není důležitý a neexistuje cena, jenž by nebyla směšná pro velmistra mnoha tváří - Ridleyho Scotta! Důležitější je člověk, jenž při každém filmu toho filmového mistra má pocit, že byl natočen právě pro něj - natočen, aby si ten ubohý človíček nejen prožil úchvatnou podívanou, ale také aby se zamyslel nad sebou, světem, lidskou podstatou. Ten nicotný človíček jsem já a poklekám na svá ubohá kolena před Velkým - Ridley Scottem. Scott, Coppola, Spielberg - to je pro mě silná trojka v níž má možná právě Scott pozici nejvyšší.

Steven Spielberg

Ach pane Spielbergu, rád se dívám na Indyho, Čelisti, E.T.ho i Blízká setkání třetího druhu. Ale za tyhle filmy nemáte místo v mém Top Ten. Tyhle filmy jsou totiž JENOM skvělá zábava! Jenže ve vaší filmografii se nacházejí i emocionální, psychologické nebo fylozofické bomby - lidský Terminál a příjemný Chyť mě když to dokážeš coby zástupce čistých emocí. Drásající a hluboký Schindlerův seznam. Varující a dokumentující Mnichov. Eruptivní, burcující, šokující a nádherný Ryan...a navrch, lahůdka jenž je v podobě P.K.Dicka spojkou s Ridley Scottem - mistrný depresivněmrazivý Minority Report. Tak za tyhle filmy jste na vrcholu! Svou pověst si zasloužíte jakož i mou hlubokou poklonu.

Francis Ford Coppola

Kmotr, Kmotr II, Apocalypse Now, Dracula a dosti i Kmotr III stačili k tomu, aby Coppola získal místo v mém srdci a zakořenil v něm.