Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (206)

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Chvíli jsem přemýšlel, zda do své top10 seriálů zařadit spíš IT Crowd nebo "konkurenční" Big bang theory. Nakonec jsem se rozhodl pro partičku ze suterénu hlavně díky naprosto geniálnímu dílu S02E01 - Work Outing, který jsem viděl minimálně desetkrát:)

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

První sezonu jsem si dal 2x hned po sobě, naprosté nadšení, k soundtracku se neustále vracím, boží Taissa Farmiga Druhá sezona solidně vystrašující, bavil mne koncept stejných herců, kteří se zhostili jiných postav, jeptiška Lily Rabe tuhle sezonu ovládla.. No a trojka - nutím se abych to dokoukal. Zbytečně moc motivů, přeplácaný příběh, spousta postav do počtu (jen aby se využili herci z předchozích sezón). Jessica Lange to neutáhne. Za zmínku snad stojí parádní úvodní titulky..

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Krásný a citlivý, leč depresivní snímek, který (naštěstí) asi není pro každého. Mrazivá atmosféra očekávání, cit pro detail, skvěle komponované záběry, minimalistické výrazové prostředky (pohled, dotek - což je zvlášť třeba ocenit při práci s dětskými herci) - to jsou výrazné znaky Let the Right One In. Zpomalené tempo které mnohým vadí jsem si vychutnával. A zcela bez známky úchylnosti a pedofilie musím podotknout, že Lina Leandersson mě naprosto uchvátila. (SPOILER) Eli mě fascinuje, její tajemnost a nejednoznačnost, hlavně se mi stále na mozek dere otázka, jestli Oskara stihne stejný osud jako jejího předchozího "opatrovníka". Byla to ze strany Eli směrem k Oskarovi chladná vypočítavost nebo opravdu lidský cit a krušný dopad x-leté samoty? Co má znamenat ta pohlavní nejednoznačnost? To se asi nikdy nedozvím..Velmi, velmi znepokojivé.. (/SPOILER)

plakát

Avatar (2009) 

Nemůžu si pomoct, ale sežral jsem to i s navijákem, a to i napodruhý. P.S: Fakt, že někteří hnidopichové rýpou do filmu a hledají důvody proč ho zkrouhnout jen z důvodu, že se jedná o AVATAR je celkem smutný, i když očekávaný..

plakát

Battlestar Galactica (2004) (seriál) 

Epická komplexní a plně uzavřená sága, která má sice občas menší hluchá místa v našlapanosti příběhu, plně to ale nahrazuje svojí geniální atmosférou a skvělým vývojem jak samotných postav, tak vztahů mezi nimi. Pro mě s přehledem nejlepší "vesmírný" seriál

plakát

Battlestar Galactica: Plán (2009) 

Plán je bohužel velmi nezáživný slepenec, od kterého jsem mylně očekával, že mi podá komplexní informace o světě BSG z druhé strany. Bohužel jsem se dočkal ze tří čtvrtin nezáživné a nudné kompilace starých záběrů a naprosto zbytečných pseudofilosovických dialogů (což byla všeobecně velká slabina BSG). Třikrát jsem to vypnul, třikrát mě přemohla zvědavost, jestli se přeci jen nakonec nedočkám něčeho zásadního. Nestalo se tomu tak. Předpokládám, že zdejší hodnotící nesahají po nižších hodnoceních z nostalgie a vztahu k BSG. Já ze stejných důvodů sahám právě po pouhé jedné hvězdě, neboť se mi nelíbí ta pachuť, kterou mi po celé sáze film bohužel zanechal.

plakát

Blade Runner (1982) 

Ne ne, tohle není nadčasová záležitost. V momentu, kdy začala s hlasitým křikem kyberžena metat salta směrem k Harrisonovi, jsem se opravdu neudržel a definitivně připustil, že ani pan Scott není neomylný.. na mysl se mi derou slova jako "brak" a "sračka", ale vzhledem k úctě, kterou k režisérovi chovám, je ani v souvislosti s Blade Runnerem nepoužiji.

plakát

Bouře století (1999) (seriál) 

Největší slabinou Bouře století je paradoxně její nejlepší, atmosférou naprosto nadupaná první část. Začíná sněžit, meteorologické radary nehlásí nic pěkného a do skvěle vykresleného a výborně napsanými postavami (nikoliv parodickými postavičkami jak je často zvykem) obývaného městečka přijíždí tajemný charismatický záporák. Bouře houstne, stejně tak atmosféra a my pozorujeme, jak si Andre Linoge dělá co se mu zamane a přitom občas vysype nějakou solidní hlášku, ze které běhá mráz po zádech. Očekávání jsou v tu chvíli obrovská, bohužel ani prostřední, ani závěrečná část tu laťku už nepřeskočí. I když King vytahuje svou velkou zbraň - výborně zpracovanou a budovanou psychologii postav, která v davu nabírá celkem zajímavé obrátky. Problémem ale je, že ke konci jsem poměrně výrazně začal nesouhlasit s počínáním a názory postavy, se kterou jsem podvědomě cítil, že bych měl sympatizovat. O mnoho lépe byl tento faktor názorového střetu zpracován například v Darrabontově Mlze. Ve finále je však Bouře století výborný snímek s přehledem válcující většinu soudobých "mysteriozních horrorů" a budiž mu odpuštěny malé detaily jako celkem provařený umělý sníh. A velký dík za prokázání faktu, že k atmosféře strachu nepotřebuje film jediný záběr na uříznutou končetinu, vyhřezlé střevo nebo vydloubnuté oko.

plakát

Box (2009) 

Vizuálně stravitelné, celkově však kýčovitá moralitka bez chuti. Uťápnutá muňka Diaz mi lezla na nervy od začátku, možná i proto moje emoce při "grandiozním finále" zůstaly na nule.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Naprosto neuvěřitelná záležitost. Nevyžívám se ve válečných filmech, ale tahle série se opravdu povedla. Vizuálně bezchybné, atmosférou uchvacující a svojí vypovídací hodnotou myslím nepřekonatelné. Nejlepší díly: 6 ,9,10.. A major Winters pro mě zůstane jednou z nejsympatičtějších filmových postav vůbec..