Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (206)

plakát

Insidious 2 (2013) 

A zase jsem tomu Wanovi naletěl, Insidious all over again.. Nejstrašidelnější zážitek z filmu byl fakt, že nám v obýváku probleskuje žárovka :( Teď mi ještě vysvětlete, kdo za Wana natočil Conjuring!

plakát

Zpráva o Europě (2013) 

Otravná televizní inscenace s kulisami z Kavčích hor, kde se za neustálého tlachání dočkáme na konci LED chobotničky. Nějakou "reálnost" jsem filmu neuvěřil ani na vteřinu. Za zmínku ještě stojí nesympatické postavy a také fakt, že se mi podařilo u filmu za večer dvakrát usnout. (Usnout jednou, probudit se, přetočit zpět cca o 15 minut a usnout znovu).

plakát

Gravitace (2013) 

Whole new level of cinematography !

plakát

Nevinné lži (2013) (seriál) 

1. díl 75%, 2. díl notykráso! 0% - ten groteskní hudební motiv z hlavy asi jen tak nedostanu!

plakát

Paralelní světy (2012) 

Bylo to barevný, hejbalo se to a hrálo to. Ale jinak to byl podobnej kýč jako Lovely Bones

plakát

Skyfall (2012) 

Protože snažit se vyvracet fámy o "nebondovosti" Skyfallu je ještě větší klišé než tyto fámy šířit (zdravím kvalitní recenzenty iDNES), ponechám toto téma stranou a dále se nebudu věnovat touhám zarytých fanoušků pohonit u "protřepat ,nemíchat" . Skyfall je lepší než QoS, lepší než CR a lepší než všechny filmy s gayem Piercem (v barevné a sluníčkové Mamma Mia mu to sedne víc). Craigovi jeho roli věřím, záporák byl přesně na té hraně šílenství, kdy ještě neparodoval sám sebe a Mendes nabídl vyváženou chytrou akci. A k tomu pohled na krásnou Skotskou krajinu v IMAXu = k nezaplacení. Obávám se, že další díly kvality tohoto nedosáhnou. Rád bych se mýlil.

plakát

Tajemný muž (2012) 

Dlouhá, vleklá a ospalá nuda. Tvůrci onanují nad jednou jedinou myšlenkou, na které je celá ta nuda postavená a zapomínají na všechny ostatní aspekty filmu. Asi z té nudy začnu unášet malé cigoše z Chánova a exportovat je do bohatších rodin. Nudil jsem se až do úplného konce a proto kdybych měl najít jedno slovo, které film dokonale vystihuje, byla by to nu.. - vlastně píčovina.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Pokud bych měl jedním slovem popsat uzavření této Nolanovy (teď už můžu říct) geniální trilogie, bylo by to asi "důstojný". Přestože jsem se snažil veškerá přehypovaná očekávání upozadit, prostě to nešlo. Na TDKR jsem šel s vidinou možná nejlepšího životního filmového zážitku, čímž jsem pozdější hodnocení postavil na neférovou startovní pozici. Dá se říct, že chápu všechny, jejichž touhy podobné mým po 164 minutách transformovaly do zklamání a frustrace. Nejčastěji zmiňované výtky (lehce přepálené vatové dialogy, problublávající patriotismus, čitelně prvoplánové odkazy na nefungující politicko-ekonomický systém a trošku přestřelené megalomanské ambice nacpat do filmu VŠE) jsou taktéž pochopitelné. Ale co naplat, když po *SPOILER ALLERT* pečlivě budované zkáze, depresi, smrti - postupně přijde RISE, kulervoucí duel B vs. B, který je jedním z nejlepších soubojů na filmovém plátně a to vše za mistrného Zimmerova doprovodu, při němž se ježí všechny chlupy na těle. Twistované zakončení filmu neublíží, naopak ještě umocní celkový dojem. Proto i přes nepatrné zklamání nemůžu jinak než hodnotit plným počtem, protože podobný filmový zážitek v současnosti neumí připravit žádný jiný režisér. Nakonec díky IMAXu, audiovizuální zážitek neopakovatelný. ---- vzkaz pod čarou: Mirko Spáčilová, odejdi prosím do důchodu.