Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Kancl

Kancl (2005)

První řáda skvělá, marně hledám nějaký seriál, ke kterému bych Kancl přirovnal. Hodně suchý humor, který nejvíce těží z ukrutné trapnosti situací, plynoucích především z chování sobeckého, dětinského a neschopného šéfa (výborný Steve Carell), jehož postava mi trochu připomíná Rona Burgundyho. Pro lidi co dostudovávají a chystají se na kancelářskou kariéru (jako já) poněkud znepokojivé:-) Zvolil jsem US verzi bez předchozí znalosti UK verze a soudím, že jsem udělal dobře, sušší humor by se mi skousával už jen těžko.. EDIT:// po absolvování všech serií (2x) nemám slov. Bezkonkurenční humor téměř bez absence hluchých dílů (opravdu se snad nenajde epizoda kdy bych alespoň třikrát nevybuchl smíchy). A minimálně Michael, Dwight a Jim se zařadili do TOP10 mých oblíbených seriálových postav.

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Po emotivním poslednim dílu poslední sezony nemám sílu se více rozepisovat tak jen stručně - Nejlepší sitcom na který jsem měl možnost koukat. Scrubs se mi trefil přímo do vkusu jak humorem, tak citlivým způsobem komentování zásadních životních pravd.

Dexter

Dexter (2006)

"Am I evil? Am I good? I'm done asking those questions. I don't have the answers. Does anyone?" Já rozhodně odpověď nemám, ale za sebe můžu říct že mě nesmírně baví jí hledat. Skvěle provázaný příběh, do kterého každý díl přináší svůj střípek a pořádnou dávku napětí i černého humoru. Plné hodnocení nutností.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Srdeční sáležitost, Lost mě vlastně připravil o seriálové panictví. A jestli bych někdy koukal na nějaký seriál i pokud by šel s kvalitou rapidně dolů, byli by to právě Ztraceni. Naštěstí se tomu tak nestalo, i když menším recesím se seriál také nedokázal vyhnout. Z nostalgie ho stále stavím na pomyslné první místo a před poslední serií jsem zvědav, jak že to vlastně s Jackem a spol dopadne.

Dr. House

Dr. House (2004)

Dr.House drží celou dobu (zatím 5 sezon) laťku zatraceně vysoko. Leč každý díl v podstatě jede podle té samé šablony, nikdy nenudí. A s blížícím se závěrem každé serie se tempo neuvěřitelně stupňuje a každý ze závěrečných dílů bych se nebál označit plným počtem i jako samostatné filmy. Zajímalo by mě, kolika lidem musel Bůh (kdybych na něj věřil) vzít, aby mohl stvořit tak neuvěřitelně talentovanou a všestrannou osobnost jako je Hugh Laurie.

Futurama

Futurama (1999)

Nejlepší animovaný seriál neboli Simpsonovi, kteří se nikdy nezačali opakovat.. Partička geniálních postav, které sypou jeden gag za druhým.. A proto se na Futuramu dá koukat znova a znova a znova.. Bender: "Listen, buddy, I'm in a hurry here. Let's try for a twofer. Hehe." Suicide Booth: "Please select mode of death. Quick and painless or slow and horrible." Fry: "Yeah, I'd like to place a collect call?" Suicide Booth: "You have selected slow and horrible." Bender: "Great choice!" Suicide Booth: "You are now dead. Thank you for using Stop'n'Drop. America's favorite suicide booth since 2008."

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Epická komplexní a plně uzavřená sága, která má sice občas menší hluchá místa v našlapanosti příběhu, plně to ale nahrazuje svojí geniální atmosférou a skvělým vývojem jak samotných postav, tak vztahů mezi nimi. Pro mě s přehledem nejlepší "vesmírný" seriál

Přátelé

Přátelé (1994)

S Přáteli jsem vyrůstal, dnes už kultovní seriál který nepotřebuje dalších slov.. Když na ně narazím v televizi, nepřepínám.

Dead Set

Dead Set (2008)

Skvělá seriálová jednohubka, která u mě s přehledem drtí většinu zombie horrorů poslední doby. Jsem naprosto nadšen vším - od atmosféry po chování postav až k audiovizuální podobě seriálu. Navíc tvůrci zvládli ubalancovat i množství humoru, takže jsem se i nasmál - a to hlavně díky naprosto perfektnímu Andymu Nymanovi. Jediná opravdu malá výtka míří k občas dost epileptické - dnes velmi trendové - kameře ale dá se to přežít. Každopádně nemůžu jinak než doporučit každému, koho tenhle žánr alespoň trochu oslovuje. Romero se může jít zahrabat..... Eat it all, I have fuckin bowels full of shit, EAT IT!!!!! :-D

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Skvělý seriál, který jde ale bohužel postupem času kvalitou hodně strmě dolů. Postavy se vytrácejí a stávají se s nich jejich vlastní parodie, Lily se dokonce podařilo stát se naprosto nesympatickou a protivnou. A co si budeme povídat, ani Barney celý seriál utáhnout nedokáže. Velká škoda, bohužel se bojím že se to tvůrcům již nepodaří zachránit ..První dvě řady skvělé a hlavně díky nim čtyřhvězdičkové hodnocení. EDIT: Pátá serie klesá bohužel téměř až na dno, koukám na to už jaksi "z povinnosti". Je škoda že tvůrci nedokázali přestat v nejlepším.