Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (263)

plakát

Ant-Man (2015) 

Co na to říct. Po té sveřepé vymývárně mozků jménem Iron Man 3 a tomu vředu Avengers 2 je tady po dlouhé době zase koukatelný výplod z Disneho přívalu pohádek. Ant Man si nebere servítky a se svojí armádou havěti se vydává zabránit světovému chaosu (ne, tentokrát se nezachraňuje svět). Navíc, závěrečná a epická bitva navěky vstoupí do dějin kinematografie!

plakát

Hacker (2015) 

Stopáž přes dvě hodiny, kdy jsem musel sledovat, jak plážový polobůh Hromosvod během okamžiku nahekuje ultratajný, přísně chráněný software NSA s herkou s celeronem z Alzy... Ale no tak! Vždyť i stáhnutí Angry Birds trvá déle! Přes dvě hodiny trvající fraška, během níž jsem stihl bezvadně poklidit dům a do jednoho si vytrhat všechny chlupy na hrudi, abych se pak hned mohl cítit víc jako Hromosvod, (který by se měl raději vrátit ke zvedání svého těžkého kladiva, tam alespoň nepůsobí jak pěst na oko)..

plakát

Labyrint (2015) (seriál) 

Není pro mě úplně zcela běžné, že bych u něčeho, co vyprodukovala tahle země dával tak vysoké hodnocení, protože jsem ve svém okolím známý tím, že naší audiovizuální tvorbou vyloženě pohrdám, V tomto případě však musím svůj postoj změnit, protože jde zřejmě o jednu z nejlepších kriminálek, s jakou tahle země kdy přišla a rozhodně nejlepší seriál posledních let. Konečně někdo vzal svý koule do hrsti! Strach se toho nebál a konečně udělal kriminálku, ve které se detektivové nehoní za smažkama z ulice a řeší opravdu něco nevšedního. Langmajer se svým charisma v pohodě přečůral své kolegy z New Yorku i Las Vegas (ne, na Horatia nemá nikdo), a jeho kolegové nejsou žabaři, kteří by mu dělali křoví, jak je u tohoto žánru zvykem. Zuzana Kanócz už sice není středobodem vesmíru, ale tady to zahrála v plné nahotě se vší parádou. Ani ta hudba nakonec není takový průser.. Závěrečné rozuzlení se taky vymyká klišé a hlavně mi vy erudovaní frajeři neříkejte, že jste už od začátku věděli, jak to skončí!

plakát

AIKIDO - Street Story (2014) (amatérský film) 

V jednoduchosti je síla. Ať už v bojovém stylu Aikido, nebo v tomhle povedeném kraťasu.

plakát

Dárce (2014) 

Dobře zpracovaný nechutný výtažek z toho, co soudruzi od osmačtyřicátého považovali za normální věc + něco málo z totáče. Co ale z toho, když cílovka bude akorát tak onanovat nad tím neklukem a úplně přehlédne ústřední motiv! Nezrobíš nic Louryjová... stejnak jsou dotyční už natolik zdegenerovaní Assbookem, že o takovém motivu ví tolik, co jim řekly jejich ještě napůl živé babičky, aneb jak nám tenkrát "bylo dobře".

plakát

Equalizer (2014) 

Pořádná akční a krvavá řežba, ve které ve velkém stylu exceluje Denzel Washington coby nelítostný agent z Obi. Po jeho boku mu zdárně asistuje Chloe Grace Mortez, která si zde zahrála děvku (na to, kolik jí je, už vystřídala celkem zajímavé role). Někomu to možná může připadat jako vykrádačka Taken, ale WHO CARES!? Hlavní je, že to má dobře napsaný scénář, a i přes zdánlivě přestřelenou stopáž to krásně odsejpá.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Sylvester Stallone - Arnold Schwarzenegger - Jason Statham - Steven Segal - Jackie Chan - Chuck Norris - Jet Li - Bruce Willis - Dwayne Johnson - Jean Claude Van Dame - Dolph Lundgren, Vin Diesel ... Ne ajťáky, žádné začínající, nezletilé rádoby drsoňě!! Chci starou školu, retro prostředí. Asi toho chci moc, ale pak by to mělo bezesporu jiný výsledek, než .. tady toto. Ale abych nekřivdil jen hereckému složení... Stallone a spol sepsali jednoduše blbý scénář, je mi líto toho brutálního poklesu od skvělé dvojky.

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

There are no saints in the animal kingdom. Only breakfast and dinner. Fargo se může hrdě řadit po bok toho nejlepšího, co lze v seriálové tvorbě vidět. Nekompromisní soundtrack ruku v ruce s obdivuhodnými hereckými výkony a doslova, co si budeme povídat... perfektním prostředím vytáhly z daného žánru takřka maximum. Vytknout můžu snad jen to, že v atmosféře chybělo trochu jíšky, a některé činy některých postav byly, jednoduše řečeno, mimo mísu. Myslím, že tady máme nejlepší seriál letošního roku. Ne, rozhodně jím není ultranudná splácanina o Opravdových detektivech!

plakát

Godzilla (2014) 

"Velkolepé!" Nečekal jsem, že po filmu vyslovím právě toto. Ale tvůrci to dokázali. Sice nic moc navíc, ale dostali jsme přesně to, co nám bylo slíbeno. Temný a kvalitní thriller, který nesází ani tak na (mimochodem skvělé) souboje monster, ale taky na kvalitně napsané charaktery, postupné budování atmosféry, a taky pohled na to, jak je lidstvo pošetilé a arogantní. Kamera se drží hezky při zemi, což dopomáhá k opravdu někdy až mrazícímu prožitku. Chaos a bezmoc z filmu doslova čpí, perfektně zvolená hudba, a především řev Godzilly jsou nejen efektní, ale taky efektivní. Takhle hustou atmosféru jsme tady dlouho neměli... Jediné, co docela zklamalo byly občasné kiksy, jako třeba "auta na elektřinu". Nějaký Emmerich nebo Pacifický špRým jsou absolutně mimo mísu, stejně jako komentáře typu "je to sračka, jak může jíst atomovky, šlehat plameny a být při tom tak tlustý??" Když tomu nerozumíte, tak to jen bez komentáře ohodnoťte a vypadněte! Ještě se mi zvedne tlak... (viděno v kině)

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Tak nám skončil další příběh ze Středozemě, a teď se snad hobiti (i s trpaslíkama) zase na další dekádu uklidí zpátky do nory. Dočkáte se pravděpodobně toho nejlepšího, co dosud hobití trilogie nabídla, jen si na to budete muset počkat do poslední třetiny. Mezitím ale budete muset nějak přežít ty utahané, první dvě třetiny, včetně (odfláknutého) Šmakova řádění, které mi bylo po tom bezvadném ukončení dvojky dočista u prdele. Tak to chodí, když scénář splácá několik lidí, kteří si mezi sebou jednoduše nerozumí. V porovnání s trilogií Pán prstenů, která byla natočena s ohromnou grácií, odhodláním, chirurgickou přesností a pečlivostí, vidím jen prázdnou skořápku, ohromný polštář plný vaty, nelogického sledu událostí, XYnem plytkých postav, a nahrazení poctivé filmařiny digitalizací, a to nemluvě o herecké sestavě nebo hudebním doprovodu. (viděno v kině)