Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Po Batman begins je tu další komixová pecka od Nolana. Ten převzal tématiku Batmana a natočil ji trochu jinak, po svém. Ne že by to bylo špatné, přesně naopak. Nolan Batmana ukazuje ve zcela jiném světle, je reálnější, herecky skvěle zvládnutý, hudebně rovněž, navíc nová výbavička, kterou má Fox ve sklepě je dechberoucí. Jen mi pořád nejde do hlavy, jak někdo může z komiksového filmu udělat jeden z nejlepších filmů všech dob. GENIÁLNÍ!!! 100%. (viděno v kině)

Kruh

Kruh (2002)

Kolik je na světě hororů, které se dokáží pochlubit naprosto dokonalou atmosférou, vymazleným příběhem, skvělými herci, a naprosto excelentním zpracováním? Ano, je jich skutečně málo, dokázal bych je spočítat na prstech jedné ruky. Jedním z nich je Kruh, natočený podle japonské předlohy. Dokonale zvládnutou atmosféru dokresluje sychravé počasí, neotřelý Zimmerův soundtrack, to vše je zkombinované s vyšetřovacími prvky.. A dokonalý horor je na světě, pro mě TOP záležitost. 100%.

Interstellar

Interstellar (2014)

Interstellar se sám o sobě stává milníkem žánru sci-fi, a svou myšlenkou veškeré díla tohoto žánru, jako Star Wars, Star Trek, a podobné strčí s přehledem do kapsy. Aktuálně asi nejlepší režisér si pohrává s mnoha problémy a záležitostmi, mnohé z nich se týkají záhad vesmíru, časovými paradoxy, horizontem událostí, ale ve velké míře také rodinou a její důležitostí v životě jedince. Nezbývá mi nic, než potlesk géniovi 21. století a postesknout si nad tím, že jsem si tento skvost nemohl vychutnat kině. Film, který v člověku zanechá stopu i po závěrečných titulcích... P. S. Zimmer jako obvykle exceluje a jeho skvělý soundtrack dává celkovému dojmu z filmu zcela nový rozměr.

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Asi nemá smysl psát, jak epický, bravurně natočený, herecky a hudebně skvěle zvládnutý film to je. To už přede mnou napsalo mnoho lidí, myslím, že mé hodnocení 100% mluví za vše. Velký dík patří Ch. Nolanovi za to, že tuto excelentní trilogii natočil. Závěr možná nesplnil veškerá moje očekávání, i tak šlo ale o precizně natočený film. (viděno v kině)

Zápisník smrti

Zápisník smrti (2006)

Hledáte-li nejlepší detektivku všech dob, nemělo by vám uniknou universum Death Note. Film natočený po vzoru geniální mangy/ anime není sice tak excelentní, jako jeho předloha, přesto i zde jsem s napětím sledoval, jakým směrem se bude dál rozvíjet příběh, i když jsem ho už znal. Pro fanoušky Death Note povinnost, pro lajky jistě výborná detektivka, ovšem neznalost předlohy může ve špatném smyslu ovlivnit výsledné hodnocení. 100%.

Kill Bill

Kill Bill (2003)

Jak to jen popsat... Krvavé, akční, emotivní, neuvěřitelně chytlavé a zajímavé. Jeden z vrcholů Tarantinovy tvorby. Film je neuvěřitelně skvěle podaný, zkrátka nemám skoro nic k vytknutí. Skvělá kamera, střih, dokonalá hudba, krásná Uma Thurman, charismatický Carradine, sexy Lucy Liu nebo naostřený Sonny Chiba... Všichni herci zvládli své postavy na jedničku s hvězdičkou. Příběhové kapitoly do sebe perfektně zapadají (nutná znalost i druhého dílu), a vzniká oravdu téměř ve všech směrech vymakaný film. Čím jsem byl naprosto uchvácen byla hudba, dokonale se hodící ke každé situaci ve filmu. Samozřejmě i takto vybroušený klenot má svoje zápory. Největším nedostatkem Vol. 1 je bezpochyby motivace postav. Z toho logicky vyplývá, že jednička nemůže existovat bez dvojky, a dvojka nemůže existovat bez jedničky, jak už to zde napsal jeden můj dobrý přítel ;). Jinými slovy, nebýt Vol. 2, tak filmu dávám 3-4 hvězdičky. Trvalo mi to sice nějaký čas, ale nakonec si Kill Bill našel cestičku do mojí TOP 10. 98%.

Jednotka příliš rychlého nasazení

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007)

Co se stane, když smícháte všemožné policejní, špatné i dobré filmy, projektu se chopí Edgar Wright, a do hlavních rolí přivede mistry britského humoru - Nicka Frosta a Simona Pegga? Vznikne výborně chutnající koktejl, který v dobrém slova smyslu pořádně rozdráždí žaludek, a zanechá ve vás pocit jízdy na horské dráze. Jednoduše nezapomenutelný zážitek, nejlepší film z prostředí policie. 98%. (viděno v kině)

Rocky Balboa

Rocky Balboa (2006)

Příběh o člověku, který se ze samého dna společnosti dostal až na její vrchol, zažil krutý pád na zem, ale znovu se postavil a bojoval dál. Stallone sérií Rocky (potažmo i Rambo) ukazuje, že není jen nabouchaný machr s mozkem prožraným steroidy, ale že je i výborný herec, režisér, ale také scénárista. Contiho nostalgický soundtrack boduje v každém záběru, Hřebcův start od nuly je opět výborně podaný, tréninková montáž perfektní jako vždy, nicméně zápas je trochu odbytý, a jeho výsledek né moc uspokojivý. I přes své nedostatky však jde o více než důstojné završení zápasů Italského Hřebce. "Svět není jen samý slunce a duha. Je to hodně zlý a drsný místo. A ikdyž seš sebesilnější, srazí Tě na kolena a nechá Tě klečet, když to připustíš. Nikdo nerozdává tak tvrdý rány, jako život. Ale nejde o to, jak inkasuješ, tady jde o to, kolik ran uneseš a přesto se znovu zvedneš, kolik ran dokážeš přijmout a nezastaví Tě! Jenom tak se vítězí!"

Ip Man

Ip Man (2008)

Kdo neviděl, nepochopí. Excelentní snímek o jednom z nejlepších bojovníků Wing Chun. Po všech stránkách dokonale zvládnuté řemeslo, ať už de o představitele hlavních postav, výbornou choreografii Kung-Fu, Kawaiho dobový soundtrack, nebo příběh, který i dává smysl, a kupodivu se i nějakým způsobem vyhýbá kdejakým klišé. Teď už jen zjistit, co se kde pokazilo na udílení Cen Akademie, že všechno dostali nepřizpůsobiví občané...