Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (8)

Kdo přežije - Caramoan

Kdo přežije - Caramoan (2013) (série)

Vítěz John Cochran přijal krátce po svém triumfu nabídku od producentů sitcomu The Millers (od r. 2013) a stal se jedním ze scenáristů tohoto seriálu, čímž si mj. splnil svůj další sen (vedle vítězství v Survivoru). Zároveň se tak přijetím nabídky vzdal právnické kariéry.

Kdo přežije - Krev není voda

Kdo přežije - Krev není voda (2013) (série)

Tato série je spojena se dvěma smutnými událostmi. Soutěžící Caleb Bankston tragicky zahynul nedlouho po odvysílání. Zemřel na následky úrazu při střetu s vlakem. Soutěžící Tině Wesson zahynul dospělý syn při dopravní nehodě, a to dokonce dva týdny před finálovým natáčením v L.A. Přesto se Tina i její dcera Katie posledního natáčení zúčastnily, včetně následného Reunionu.

Život a doba soudce A. K.

Život a doba soudce A. K. (2014) (seriál)

V jednom dílu zastupuje účastníka řízení matka (Daniela Kolářová) soudce Adama (David Švehlík), což je zjevný střet zájmů. Je vyloučeno, aby se matka se synem ve svých postaveních setkali v jednací síni. Soudce by se měl sám vyloučit jako podjatý vzhledem k rodinnému poměru k právnímu zástupci jedné ze stran.

Život a doba soudce A. K.

Život a doba soudce A. K. (2014) (seriál)

V prvním díle soud nesprávně označuje účastníky, v tomto nesporném řízení nejde o žalobce a žalovanou. Kontroverzní je i předběžné opatření soudu, kdy bez jakéhokoliv výslechu a souhlasu babičky by dítě svěřil do její péče, v praxi nereálné.

My děti ze stanice Zoo

My děti ze stanice Zoo (1981)

Na turné po USA určené k propagaci filmu vycestovala namísto herečky Natji skutečná Christiane Felscherinow. Důvodem byly především neshody s otcem herečky a štábu. V USA mj. poprvé okusila novou drogu LSD.

My děti ze stanice Zoo

My děti ze stanice Zoo (1981)

Christiane Felscherinow zpětně velmi litovala toho, jak vylíčila v původní knize svého násilnického otce. Zpětně pro jeho chování nalezla částečné pochopení a ve své druhé knize se mu omlouvá.

My děti ze stanice Zoo

My děti ze stanice Zoo (1981)

Skutečná Christiane Felscherinow byla v roce 2014 již těžce nemocná. Trpěla fibrózou jater a žloutenkou typu C. Lékaři ji předpovídali jen několik měsíců života. Od bolestí jí pomáhal značný přísun léků a alkoholu.

Láska v hrobě

Láska v hrobě (2012)

Hlavní hrdina Honzík, který v dokumentu striktně odmítal pomoc lidí a jakoukoliv zdravotní péči, strávil rok po natáčení v léčebně, kde si léčil tuberkulózu. Léčbu porušil pitím alkoholu i kouřením. Později ještě téhož roku zemřel na důsledky podchlazení. Z pitevní zprávy bylo zjištěno, že v době úmrtí byl ve středně těžké opilosti.

Reklama