Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (318)

plakát

Tři přání pro Popelku (2021) 

Chtěl jsem něco napsat, ale naprosto přesně to vystihl/a NinandeL. Pohádka je skvělá, úžasná hudba, velmi příjemné herecké výkony, Astrid S je nejen krásná, ale hlavně uvěřitelná, pár odchylek proti originálu (absence třetích šatů a tedy ne nezbytná svatba, místo čočky logičtější flitry apod.) jsou jen k lepšímu a ty kritizované a nafukované dvě věci - jsou tak mimoděk, že nijak nevadí (navíc mi i v originále připadli ti dva jako gayové, asi si to řekli i tihle tvůrci), prostě nesmyslná kauza. Dávám 5* , sice jsem chtěl dát 4*, ale stydím se za ubliženecké nepřející Čechy a chci záměrně pozvednout to ubohé hodnocení, které si tenhle moc pěkný příběh nezaslouží. Poloviční proti originálu? Si děláte kozy? Originál mi nikdy moc neříkal, hloupý rozmazlený princ fracek ... TOHLE je sdaleko příjemnější a lepší. Doufám, že má ČT práva a o vánocích si to dám.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Když jsem film viděl kdysi, někdy ve dvaceti, připadl mi zajímavý. Teď jsem ho viděl po 25 letech a už to nebyla taková sláva. To přehrávání je hrozné, Matt Damon hraje jak na divadle, málokterou scénu jsem mu věřil, narozdíl od třeba vyzrálého Robina Williamse, Stellana nebo Minnie Driver. Nápad výborný, zpracování slušné, některé monology úžasné, ale hodně vaty, sladkobolnosti, zoufalých hereckých výkonů mladých herců v hlavních rolích, ale chápu, že když to napsali, chtěli si v tom zahrát. A co mi vadilo asi nejvíc, byl takový ten strašně hraný smích, ten jsem jim nevěřil snad nikdy, hrozně nepřirozený.

plakát

Osada - Série 2 (2023) (série) 

První sérii jsem dal slušný průměrný počet, protože se přiznám, že jsem se často smál, i když obvykle nad absurditou scény, ale to tak nějak u Kolečka člověk čeká. Bohužel od druhé série byly nahrazeny vtipné i absurdní scény trapností, koncentrovanou trapností, plytkými plácavými dialogy, pitomoučkými scénami,to, co bylo vtipné dříve, v této sérii je trapné (ohrané židovství, militarismus), já jsem trpěl, i za herce, co to museli hrát. Snad jedna, dvě epizody se trochu vymykaly (s Majerem), ale to fakt nestačí. Souhlasím s Enšpíglem a MIKEm.

plakát

Nadace - Série 2 (2023) (série) 

I druhá série si podržela slušnou úroveň. Pozitivy jsou zajímavé twisty, nové prvky, negativy přílišný důraz na vizuál místo děje, někteří opravdu nesympatičtí herci, logické nesmysly, celá řada okamžiků, kdy divák neví, proč daná osoba jde, kam jde, dělá, co dělá, kde se tam co vzalo apod., a samozřejmě nezbytné woke motivy (dojemné nebo "hluboké" rozhovory a ... chudák Bel Rios). Místy jsem si připadal jak ve Hvězdných válkách nebo Startreku, no, co už. Samozřejmě vůbec neřeším knižní předlohy, protože z nich opět zůstala jen jména a pár lokací. "Teaser" těsně před závěrečnými titulky zbytečný a hloupoučký. Potěšily Prachovské skály.

plakát

Po čem muži touží 2 (2022) 

Jestliže jsem se u jedničky občas zasmál, dvojka je trapná zoufalost, kterou nezachrání ani místy zábavné přehrávání Langoše, ten scénář je prostě totálně zoufalý.

plakát

Osada (2021) (seriál) 

Po první sérii: Kolečko se nezapře, směs bizarních postaviček s absurdními hláškami v absurdních situacích. Obsazení je prima, i když některé postavy dost přehrávají, děj až na výjimky odsýpá. Kvalita dílů kolísá, občas dialogy šustí papírem, ale celkově se tomu ty tři hvězdy dají udělit, je to taková jednohubka, u které se člověk chvíli směje, chvíli nevěřícně čumí. Pobavila mne ta znojemská sýrárna, to jsem nevěděl, že tady nějakou vyhlášenou máme, nejbližší krávy jsou někde v Alpách :)

plakát

Osada - Epizoda 11 (2021) (epizoda) 

Asi nejslabší díl první série, vata udělaná pro ukončení série.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Šílená jízda s několika zajímavými momenty, neuvěřitelně nudnou a otravnou puberťačkou a k sežrání Scarlett Witch. A samozřejmě tu musíme mít trochu toho woke. I přes nejspíš šílený rozpočet to za víc než tři není.

plakát

Sněhurka (2012) 

Proč tak nízká hodnocení? Tahle "Sněhurka" fakt není úplně pro malé děti, užil jsem si ji já (nesnáším Juliu Roberts, tady jsem ji ale miloval, pro TYHLE cynické role se narodila), moje žena (princ Krasoň neustále bez horního dílu zabral), oba (nekonečný proud cynických fórků, narážek, sprosťárniček, ano, občas trochu infantilních, pošahaní trpaslíci, a ten závěr...). Navíc moc pěkná výprava, nestvůra v lese, trpasličí vychytávky, spousta dějových drobností, kostýmy, emancipovaný děj, ale s nenápadným náznakem, že emancipace ve stylu "nikoho nepotřebuju, vystačím si sama, protože tím změním svět" nemusí dopadnout dobře. Tohle zpracování si na nic nehraje, má prostě pobavit. A já se bavil dobře.

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Viděl jsem asi půl hodiny. Renée vypadala strašně a celé to bylo hrozně trapné.

Ovládací panel
3 body