Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (16)

plakát

Králova řeč (2010) 

Tím, že je tento film ryze britský, nechybí úžasný suchý humor a absolutně se nesetkáte s "americkou omáčkou kolem." Herecké výkony špičkové, brilantně natočeno - po dlouhé době pecka film

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Máloco mě za poslední dobu nadchlo tak, jako právě Občanský průkaz. Ačkoliv nejsem pamětníkem, atmosféra té doby mě hluboce zasáhla a jedna hrůzná scéna střídala druhou. Parádní tragédie s komickým podtextem...nebo naopak? Nic to ale nemění na faktu, že herecké obsazení bylo výborné, hudba periodicky seděla a některé scény braly dech. Bravo, tleskám !!! 90%

plakát

Útěk z vězení (2005) (seriál) 

U první série mi opravdu běhal mráz po zádech, děj byl dokonale propracovaný, postavy dobře zahrané, konec strhující. Druhá už byla horší, i když měla pár světlých momentů. U třetí jsem se držel, abych neusnul nebo abych se nezačal smát, tak trhlé mi to přišlo. Čtvrtá ale měla zase spád, vytvořil se staronový "tým" vězňů a policajtů a společně makali na tom, aby očistili svá jména. Tady ale měl přijít konec (tedy poté, co získali Scyllu). Rozpitvávání a následný "film", to se minulo účinkem. Podlě mě tragické ukončení seriálu.

plakát

Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (2009) (série) 

Čekal jsem na to roky a pořád to nechtělo přijít. Abych řekl pravdu, trochu jsem se jakéhokoliv pokračování bál, i když má osmá série otevřený konec. Vrhnout se po deseti letech na znovuobnovení kultovního seriálu, to už si říká o pořádnou porci odvahy. Nemůžu dát 5*, protože se (skoro) žádné pokračování nemůže vyrovnat původnímu ději. První díl mě popravdě trochu zklamal, i když si tvůrci neodpustili klasickou Kocourovu marnivost nad svým oblečením a Listerův ne zrovna standartní postup žehlení. Druhý a třetí jsou ale k popukání, překvapivá originalita dialogů i jistá dávka absurdity. Celkový dojem? Nad očekávání

plakát

Super Size Me (2004) 

Jo, na tohle jsme byli se školou. Abych řekl pravdu, myslel jsem, že se budu nudit, ale opak byl pravdou. Dle mého dokument popisující zásadní problém americké společnosti proložený dobrými komentáři a studiemi. Jenom mi to přišlo moc dlouhé...až moc se v tom pitvali. 100min je na dokument prostě moc. A co jsem udělal po skončení? Dal si pořádného hamburgera;-)

plakát

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) 

Kterak udělat z klasického westernového klaďase absoltní vemeno:) Limonádový Joe, to je klasika nad klasiky. Miloš Kopecký alias doktor Quartz alias Hogo - Fogo nemá konkurenci, podlě mě jeho životní role. Slepý pianista v kombinaci se sličnou, leč hrozně naivní a natvrdlou Winnifred a jejím tatíčkem houslistou, kterému nástroj sežral Grimpo (Josef Hlinomaz). Podlě mě film naprosto předběhl dobu, dříve natočenou (a úspěšnou) parodii asi neznám. Hláška "pošilháváním do cizích karet při chatrném osvětlení příšel jsem o zrak" prostě nemá konkurenci;-)

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) odpad!

Musím se přiznat, že jsem neviděl všechny díly, ale pár mi stačilo. Nic proti českému krimi, ale Jiří Sequens měl zůstat u svého Atentátu. Takovýhle komunistický škvár prošpikovaný propagandou mi zvedá žaludek.

plakát

Zdivočelá země (1997) (seriál) 

Když pominu občasné přehrávání a dramatizování některých situací, pro mě nejlepší antikomunistický seriál. Snad jako jediný ukazuje tvrdou realitu padesátých let, to byl humus. Chudák chlap se vrátí jako hrdina RAF a doma ho čeká jenom soud a 15 let natvrdo. Když ho na amnestii pustí (viz nová série), tak ho po roce 68 chtějí zase zavřít. Tomu se říká zpackaný život. --- Pan Stránský byl bolševiky vězněný, pokud prožil něco podobného, upřímně ho lituju.

plakát

Žhavé výstřely 2 (1993) 

Královna mezi parodiemi, výkvět komediálního žánru:) Tvůrcům se skláním k nohám, protože tak dobře jsem se už dlouho nebavil. Jako jeden z mála filmů snese dvojka stejné, ne-li lepší hodnocení než jednička. Úžasné, trefné, nepřehnané, ale hlavně výborně zahrané. "Toužím po svobodě stejně jako vy, ale nehomu s vámi odejít. Svázali mi tkaničky dohromady." "Pevný uzel? Bastardi!!"

plakát

Nightwish: End of an Era (2006) (koncert) 

Jakožto zapřísáhlý příznivec metalu (i když v současnosti podstatně tvrdšího) smekám před Tarjou a spol. Famózní nástup v podobě Dark Chest Of Wonders once, I had a dream, and this is it! následovaný nepřekonatelnou Planet Hell, to se nemohlo minout účinkem. Potom dobře zvolené odlehčení (Phantom Of The Opera, The Siren), parádní a nážezový Wishmaster a nakonec Wish I Had An Angel...do toho světelné efekty, zajímaví hosté a lehce viditelné absolutní nasazení samotných členů Nightwish...jojo, kde jsou ty časy...pro mě jeden z nejlepších koncertů