Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (842)

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) odpad!

Kdyby to nemělo efekty za víc peněz, než je státní rozpočet České republiky na pět let, řekl bych, že to je zajímavej fan film. Ale takhle coby fanoušek Harryho Pottera musím přijmout, že Rowlingová a WB se naprosto zbláznili, a použít na sebe Obliviate, abych tuhle hrůzu navždycky zapomněl. Nic tady nedává smysl, scenáristé si zřejmě zápletku vymýšleli během natáčení, jak je to zrovna napadlo, postav je tady víc než je kdokoliv schopen si zapamatovat (chápu správně, že tam Nicolas Flamel byl jenom proto, aby jim na konci řekl, že mají zapíchnout hůlky do země?), a flashbacky jsou nudné a nadbytečné. Už jenom fakt, že se film jmenuje Fantastická zvířata, ale namísto toho sledujeme, jak se zoolog snaží zabránit nástupu Hitlera, který chce zabránit druhé světové válce. Zvířata tady jsou jenom ti, kdo téhle slátanině dali zelenou. Pocitově ten film trval asi 4 hodiny a převrátil naruby všechny zákony a pravidla, která si JKR ve světě Harryho Pottera během 7 knih postupně nastolovala, aby dávala smysl.

plakát

Láska v malé Itálii (2018) 

Překvapivě dobře napsané dialogy, ale jinak se zápletka ničím neliší od tuctu dalších, mnohdy lepších komedií. Nejhorší na filmu je ovšem věkový rozdíl Emmy Roberts a Haydena Christensena (10 let), úplně jsem přestal mít chuť na pizzu...

plakát

Šíleně bohatí Asiati (2018) 

Klasická love story, akorát hozená do exotického asijského hávu, aby to divákovi na první podivanou nedošlo. Navíc tady všichni vypadají stejně, tak jsem zhruba v polovině filmu zjistil, že nevím, kdo je kdo.

plakát

Já, Simon (2018) 

Milý film zpracovaný na motivy totálně boží knížky. Ale tak už to bývá. Myslím, že v rámci možností film zachycuje atmosféru a poselství knížky přesně. Hrdinové jsou sympatičtí (dokonce i ten hrozný vyděrač Martin), i když v jednu chvíli chudákovi Simonovi dávají pořádnou čočku, kterou si nezasloužil. Konec prostě hollywoodský doják. Doporučuju!

plakát

To (2017) 

Lekačky povedené, ale jinak spíš atmosféra rodinného filmu Stevena Spielberga než pořádného hororu. Hlášky, které během pátrání po Georgiem a následně při boji s Tím padnou, jsou výborné, místy připomínají spíš komedii. Rozhodně povedenější, než jsem čekal, já a Stephen King si k sobě ale zatím pořád spíš hledáme cestu. It není žádná pecka, ale jako film na rande obstojí (jenom pozor na rozdrcené klouby na rukou).

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Mrzí mě, že se z Disneyho, kdysi nejinovativnějšího a nejoriginálnějšího studia na světě, stal jenom kolos, který žije z recyklování a přežvykování sebe sama. V tomto případě skutečně nevidím důvod, proč animovaný film takřka doslova scénu po scéně převádět do hraného filmu. Kdyby se aspoň snažili to pojmout nějak nově a zajímavě... Z řemeslného hlediska nelze co vytknout - efekty jsou efektní, kráska je krásná, zvíře je zvířecí, hudba hraje, ale fakt kromě peněz nevidím jiný důvod, proč tenhle film vznikl.

plakát

Zakladatel (2016) 

Dostal jsem z toho chuť na hamburger, ale jinak pocity žádné. "Zakladatel" byl tak trochu hajzlík, ale to od člověka, který založil největší korporaci na světě, tak trochu očekáváme. Atmosféra 50. let nulová a přitom tam pro ni bylo tolik příležitostí - při cestách pouští, dálnicí, městem, při střihové montáži stavby Mekáčů... Působí to na mě nedodělaně, jako kdyby to všechny v polovině přestalo bavit.

plakát

Baby Driver (2017) 

Kromě zajímavého hlavního hrdiny, který trpí tinnitem, a proto bez sluchátek v uších nedá ani ránu (Ansel Elgort je výborný), je to zápletkou zcela průměrný akčňák plný přestřelek a automobilových honiček. Překvapilo mě (příjemně), že se tady nejezdilo tolik, jako bych to z názvu očekával. Práce s hudbou a se střihem je výborná, ale celkový dojem z filmu to bohužel nespraví, já ten dobrej a originální příběh prostě potřebuju.

plakát

Blair Witch: 20 let poté (2016) 

V podstatě úplně stejné jako originál, akorát natočené na lepší kamery a z více úhlů. A míň strašidelné, protože už jsme to všechno viděli.

plakát

Bohéma (2017) (seriál) 

Postav je tady věru hodně, ale pokud se aspoň trochu orientujete v historii našeho filmu, nebude vám to dělat problémy sledovat. Mě osobně sledování těch velkých hvězd i neznámých osob ve chvílích těžkého rozhodování baví. Dialogy nejsou tak dlouhé a sloźité jako v Českém století, myslím, že pro většinového diváka to bude snáz uchopitelné. I díky těm pikantnostem. Těším se na další díly.