Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (842)

plakát

Absolvent (1967) 

Nezapomenutelná atmosféra letních prázdnin, 60. let a skvělý soundtrack Simona a Garfunkela.

plakát

Adoration (2013) 

Krásný! Divný (Freud by si pošmákl), ale krásný. Neotřelý námět a provedení, které nenudí. Navíc zasazené do prostředí nádherné Austrálie (už vím, kam v případě nouze emigrovat). Závěr perfektní. Film o lidech, kteří si nemůžou pomoct a nechávají se unést svými city a přirozeností navzdory všemu ostatnímu.

plakát

Agora (2009) 

Člověk si říká, jací ti prvotní křesťani byli svině - pohani jim nabídli prst a oni ji ukousli a pak snědli i zbytek těla. Nejprve vidíme spor křesťanů a pohanů, poté křesťanů a židů a nakonec se křesťané začnou svářit mezi sebou. Uprostřed toho všeho je moudrá filozofka Hypatia, která se snaží přijít na kloub heliocentrické soustavě. Zajímavé a pěkné, ale nijak výrazněji to na mě nezapůsobilo, nejspíš vinou nevýrazných postav.

plakát

Aim High (2011) (seriál) 

Všiml jsem si toho na VideaČesky a zhlédl jsem všechny díly naráz. Vážně parádní oddechovka, která mi svým zasazením do prostředí střední školy trochu připomněla první série Buffy. Hlavní hrdina je sympaťák, jeho sidekick zase provozuje zajímavou drbárnu ze školy a okolí. Škoda, že jsou díly tak krátké, a že jich je tak málo.

plakát

Albert Nobbs (2011) 

Namísto převlékání postav mohli víc řešit osudy lidí v hotelu - ten vikomt se svou partou zhýralců si o to přímo říkali.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Andrew Garfield je nejlepší herec od nevímkdy. Chemie mezi ním a Emmou Stone je úžasná (vůbec se nedivím, že spolu začali chodit i ve skutečnosti). Příběh dobrý (i když mě mrzí absence Daily Bugle), efekty místy hodně počítačové, ale jinak vizuální paráda. Scénář je vtipný a svižný, soundtrack výborný. O hodně lepší Spidey než ten z roku 2002.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Obrovský propad oproti jedničce. Scénář je překombinovaný, efekty přehnané (neomezený rozpočet není vždycky k dobru). Jediné, co funguje, je vztah Petera a Gwen, ale SPOILERY v závěru jsem to nijak neprožíval, žádné slzy, emoce, na to, že jsme přišli o tak důležitou postavu, jsem to přijal vcelku bez problémů. A to je podle mě chyba. Film je jako elektřina (nebo hlavní padouch) - oslňuje na pohled, ale nezahřeje.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

A já se bál, že bych se mohl více věnovat seriálu než učení... Tenhle seriál mi k srdci nepřirostl, i když sem tam se člověk bojí. Jenomže to by se zbytek děje nesměl táhnout jako dopravní zácpa, postavy by měly být alespoň trochu sympatické, a přidat víc děsivostí na úkor nechutností (kdo se má koukat na toho chlápka s půlkou ksichtu?).

plakát

Americké graffiti (1973) 

Dobrodružství čtveřice hrdinů jedné americké noci. Nostalgický pohled na životy mladých lidí v padesátých letech v malém městě někde v Americe, na jejich lásky, na jejich problémy, na jejich sny. Celou dobu k tomu hraje vynikající soundtrack, bohužel mužští hrdinové nejsou nijak výrazní a nějak jsem se o ně nezajímal. Přesto však dobrý film a doporučuji všem milovníkům nostalgie, retra a skvělé hudby.

plakát

Americký pop (1981) 

Zajímavé. Asi by se mi to líbilo víc, kdyby postavy trochu dávaly smysl a chovaly se normálně a kdyby hudba nebyla tak brutálně sestříhaná, na druhou stranu ten vývoj a některé momenty (60. léta nejvíc) jsou parádní. Škoda, že to je tak rozvláčné, na tu zápletku si snad ani nemuseli hrát, stačil by hudební průřez 20. stoletím.