Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (87)

plakát

Kataude mašin gáru (2008) 

prumer, desny scenar vyvazuje spousta krve a neumelych zraneni. jako nadsazka vtipne, jako film nekoukatelne.

plakát

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007) 

Masové bochánky podle Tima Burtona Podřízneme jednoho vykrmeného londýnského návštěvníka (nejlepší jsou ti, kteří nemají žádné příbuzné), následně jej vykostíme, rozemeleme a připravíme tak maso na masovou směs... mmm. Ale teď vážně. Každý fanoušek režiséra, básníka a vůbec výtvarného génia Tima Burtona obdivuje kvalitu jeho poetiky, originalitu výtvarného stylu, skvělý vypravěčský um a zvláštní smysl pro humor. Film Sweeney Todd se nese v podobném duchu, jenže tentokrát Pan režisér zvolil trochu jinší přístup. To, že je většina textu nazpívána, divák po chvíli přestane řešit, jakoby zapomněl, že se tam vůbec zpívá. Je pravda, že když se libreto opakuje dvakrát (mám tím na mysli konkrétní milostný zpěv mladíka :"I feel You..."), může to už diváka lehce otravovat, ale naštěstí je prostor ve filmu pro mladou dvojici akurátní. Pozornost je hlavně soustředěna na pomstu jednoho ďábelského holiče. Depp mne opravdu překvapil, hraje cynickou, zbrklou, impulsivní, necitlivou a světem zhrzenou osobu. Můžete zapomenout na Střihorukého Edwarda, tohle je jeho pravý opak. Člověk, který vidí na lidech to nejhorší.

plakát

Já, legenda (2007) 

nebylo by to špatné nebýt toho konce, možná tam vidim i přespřílišnou podobnost s Potomky dětí, chjo.

plakát

Duel (1971) (TV film) 

mistr

plakát

Futurama: Benderovo parádní terno (2007) (video kompilace) 

celovečerák nesahá seriálu ani po kotníky. tvůrci využívají všech informací, vtipů a myšlenek použitých v seriálu, takže humor se ztrácí někde v nedohlednu.opakovyných vtipů je zde plné hrsti. pár myšlenek a gagů je dobrých, ale ani na jeden díl ze třetí nebo druhé série to rozhodně nemá. škoda.

plakát

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 

popová kulturo, tady to máš. kdo by čekal že piráti z karibiku:prokletí černé perly bude mít takovýhle dopad. 4* tentokrát trochu jinak, nijak extra film se spoustou "chytrých " hlášek , (ne)čekaných zvratů, johnny "magor" deppem a oblíbených hrdinů. ale nápadité cucání z prstu. je to bezva a mě to bavilo.

plakát

Domino (2005) 

téměř jsem se divil, že jsem z rychlého střihu a pozastavujících se obrazů, zrychlených videosekvencí nedostal epileptický záchvat. vůbec bych se nedivil. film si mě nedokázal získat, ani tou keirou, která mi opravdu připadala, jak říkal b.a.green, že pořádnou drsňačku ani neumí zahrát.

plakát

Noc s nabroušenou břitvou (2003) 

Noc s nabroušenou břitvou je typický slasher, kde nejde ani tak o samotný film, jako o spoustu brutality a pointu celého příběhu, která má překvapit. Pokud možno něčím originálním. Rozuzlení je naprostá zhovadilost bez nápadu, pokud tak mohu říci, možná vymyšlená během jednoho sezení na záchodové míse( během této seance by se ale pravděpodobně dal vymyslet celý příběh filmu, možná s návrhem storyboardů). Scénář a pointa mi silně připomíná vymyšlenost od Charlieho Kaufmanna, resp. jeho bratra J ve filmu Adaptace. Napětí filmu je tak řídké, že by se krájet rozhodně nedalo, dvě tři scény by se asi našly, hledat se mi však už znova nechce. Ale pokud jde o krev, musím uznat, že padlo několik kbelíků oné červené tekutiny, nicméně v tom já podstatu hororů nevidím.

plakát

Ro(c)k podvraťáků (2006) 

Pokud se odprostím od jednoduchosti zápletky, "hraní si na drsné zločince", film docela překvapil. role pana Postráneckého mi přišla spíše směšná než aby mě z něj mrazilo v zádech.