Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (3 138)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Nemůžu si pomoct, ale mně se to prostě líbilo. 3* by bylo ode mě málo. Chápu jasně postoje vás ostatních a je mi jasné, že většina ten můj odsoudí,ale asi se s tím naučím žít. Prvně je nutné si uvědomit, že o nic nejde. Je to to natočeno jako vtip a já to tak taky beru. Pro historiky a amerikanisty jasná kudla do žeber, pro milovníky upírských filmů zase horké kafe do krku. Pro univerzála, jako jsem já, úplně pohodová, akční jednorázovka. Sympatické postavy, moc - opravdu moc dobré efekty! Zpomalovačyk byly nad úrovní a tak bitka ve stádě koní hodně dobrý a originální počin! Jo, když pominu, že je to totální hovadina a výsmech americké historii, hrozně se mi líbilo a fakt jsem se bavil! Škoda, že M. E. Winstead neukázala více ze své krásy.... Jinak nadšení a velké...

plakát

Absolvent (1967) 

Film ideální na 4*. Romantické, nic moc extra se neděje, ale zároveň nenudí ani sekundu. Ale 5ku si to odě mě zaslouží už jen za ty skvělé herecké výkony. Na to, že jde o jednu z prvotin D. Hoffmana, celkem koukám, že už byl tak "stár". Ale 20tiletého zahrál famózně. Opravdu i ženské herecké výkony těžce nad úrovní. Scéna, kdy Ben míří do St. Barbary je od začátku do konce fakr hustá! Do toho všeho Simon and Garfungel - paráda!! Říkám, z děje nebudete zklamáni, ale ani extra nadšení, o to víc zabodují postavy a hudba!

plakát

Absurdní planeta (2020) (seriál) 

Nevidím to tak kriticky. Ano, je to víc trapné než vtipné, víc ubohé než obohacující, ale... záběry krásné, takže jak tu kdosi psal, bez zvuku to rozhodně nebude vadit :). Za mě beru jako pokus, opravdu jen pokus o malinko originální a poutavou formu dokumentu, jak zaujmout mladé. Což si myslím, by právě úspěch mít mohlo. Doporučil bych učitelům na prvním max druhém stupni ZŠ a třeba uspějí.

plakát

ACAB: Všichni policajti jsou parchanti (2012) 

"Always Carry A Bible" :), to se povedlo. Co k tomu říct, k filmu jsem se dostal více méně náhodou, po zhlédnutí Diaz : Neuklízej tu krev, kde bylo v zajímavostech psáno, že padne zmíňka o tomto incidentu, a protože tento film je točen z pohledu policejních zásahových jednotek, byl jsem zvědav, co víc se dozvím. Nedozvěděl jsem se nic, ale film mě moc potěšil. Italské obsazení i pojetí moc dobré a řekl bych, že na rozdíl od Diaz nejednostranné. Líbilo se mi to hodně, i když k realitě to může mít hodně daleko. Podporuji tyhle složky, a to hodně. Na fotbal chci chodit i s dětmi a nikdo jiný s těma hovadama nic neudělá....

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Carreyho klasická komedie, kterou se snad i dostal do podvědomí. Bohužel, jeho humor je trochu náročnější, proto nezískává veškeré publikum. Každopádně pro mě jde o jednu z jeho nejlepších komedií vůbec. Smát jsem se musel z těch 85minut asi 80. K tomu dobrý výkon C. Cox (narozdíl od J. Aniston umí hrát). 90%

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Pamatuji si, že jako první jsem v dětství viděl právě tento díl. A dodnes ho mám tak nějak zafixovaný. Nemůžu říct, že by se mi snad líbil víc. Ale rozhodně za nářezovou jedničkou nezaostává. Carrey je fantastický a pro mě bude navždy hlavně Ace Ventura. Jedna z jeho rozhodně nejlepších rolí. Oblíbená část, kdy splývá s přírodou pomocí geniálního maskování :)). "Jsem jak moucha na hovně!" 90%!

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Hloupost to rozhodně nebyla. Dvojice hrdinů byla nadmíru dobře zvolena. Sice jde o příběh, který je více než odhadnutelný, ale i tak celkem povedené. Řekl bych, klasická odpolední romantická komedie.

plakát

Ad Astra (2019) 

Moc pěkné, propracované a opravdu pohodové sci-fi. B. Pitt už řádku let dokazuje, že dokáže levou zadní utáhnout film a tento není výjimkou. Nejde o žádnou ultra pecku, ale fakt dobře se na to koukalo. Potěšil i T. L. Jones, už ho dnes moc často nevidíme. Což se dá říct i o L. Tyler, u které mrzí, že nedostala více prostoru. Akční scény v jiných gravitacích bezchybné!

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Tento kult mi malinko unikal. Vlastně hrozně moc a popravdě díky Wednesday (2022) jsem se nejprve kukl na tento filmek ve svých 36 letech :). A čumím! Parádní záležitost, skvělé postavy, vynikající obsazení. Chybělo mi asi malinko kouknout více do charakterů postav, ale kdybych koukal originální seriál, určitě bych se dověděl víc. Za mě palec hore, efekty na tehdy super. Zábava parádní a Wednesday v podání Ch. Ricci fakt božská.

plakát

Aeon Flux (2005) 

Mně se tyto sci-fi líbí. Mám rád snímky, kde je představován svět, jak by mohl vypadat, třeba v tomto případě, za 400 let. Nápad to není vůbec špatný, ale jak to bylo provedeno je věc druhá. Ch. Theron je jako ve většině filmů okouzlující - zde sexy 90% filmu, bohužel se mi zdá, že na tom je tento film postaven. Nebylo to špatné do úchylné závěrečné akční scény. 50%.