Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Rambo: První krev

Rambo: První krev (1982)

Nádherný příběh veterána z války, který prostě a jednoduše není vítán, a který se brání. Žádné hraní na hrdiny, žádné americké svinstvo typu já proti stu. Skvěle natočený snímek. A jak říkají zajímavosti, ve filmu jsou 4 mrtví. To je na pojem "rambo" docela dobré. Škoda té spousty zraněných kaskadérů:). 90%

Vrána

Vrána (1994)

Tento kultovní mysteriózní akční thriller nemá jedinou chybu. Jednu teda ano. Smrt. Smrt hlavního hrdiny, díky které se film dostal ještě hlouběji do podvědomí. Pro mě šlo o srdcovku už od dětství a o smrti B. Leeho jsem se dověděl až dlouho potom. Výborně natočeno, položeno na parádním scénáři a Brandon je prostě skvělej. Čest jeho památce.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Tady není moc co řešit. Q. Tarantino nezklamal ani v nejmenším detailu. I jeho tradiční cameo bylo parádní. Samotný film je jasná pecka roku 2012 a jeden z nejlepších tohoto žánru, který jsem viděl. Opravdu síla. Chce to už hodně schopností, dát dohromady western, parádní zábavu, skvělou akci a tolik dokonalých dialogů. To vše zastřešeno skvělou hudbou a výborně vykreslenou atmosférou. Skvělé skvělé! Před Ch. Waltzem klobouk dolů za jeho bezchybný výkon. L. DiCaprio, J. Foxx, S. L. Jackson a další jen jasně dokázali, že patří k herecké špičce. Moc moc povedené. Dlouho jsem z kina neodcházel takto naplněn.

Walter Mitty a jeho tajný život

Walter Mitty a jeho tajný život (2013)

Trailer hodně napovídá příběh, sympatické herecké obsazení a vcelku zajímavá myšlenka... Jo, to jsem si říkal, když jsem odcházel z kina, kde hráli právě trailer. K filmu jsem se dostal později..... A? Teda! Zásah do černého. Trailer dost zavádějící. Film si nehraje na nic, na co nemá. Jde o velmi milé a sympatické dílo. B. Stiler je vynikající a fakt mu to nejde nevěřit. K tomu moc příjemná K. Wiig. Malá role S. Penna už je jen třešnička na dortu. Obrovskou zásluhu na úspěchu má srdcervoucí soundtrack. Fakt paráda! Mám rád severské země a film nám nabídl hned několik nevšedních pohledů do přírodních krás severní Evropy. Příběh je tak strašně romantický, ale ani v nejmenším netlačí na pilu. Zasáhlo mě to u srdce a musím říct, že jsem byl naměkko. Děkuji tvůrcům, letos jedno z největších překvapení!

Na hraně zítřka

Na hraně zítřka (2014)

Po delší době z kina naprosto nadšený. K dnešku rozhodně nejlepší film roku 2014. Bomba jako prase. Fakt vynikající, vymakané a skvěle udělané sci-fi. Snad po všech stránkách. Efekty na jedničku podtrženou. Hudba zvládá dodávat akci dynamiku a v tom dolby atmos to fakt dost dobře znělo. Příběh? Opět originální myšlenka, kterou se na plátně podařilo zhmotnit dokonale. Herci.... Tom Cruise v posledních letech exceluje v jednom filmu za druhým a tento není výjimkou. E. Blunt je hrozně hezká holka a tady jí to seklo o to víc. Sexy Verdun Angel. Akcí se nešetřilo, bylo to nápadité. Nechyběla dnes moderní komediální vložka, která ovšem měla cit. Vtipné to bylo, když to vtipné být mohlo, ne jindy. Skvělé! Ten konec bych možná pro dobro všech udělal jinak, ale mají ho takový, tak budiž. Nadšení, obrovské nadšení!

Počátek

Počátek (2010)

Jde o trhák jako prase, kde skvělé herecké výkony doplňuje dokonalá hudba, o efektech se ani nehodlám bavit a myšlenka jako taková prostě nemá chybu. Z kina jsem po delší době odcházel naprosto spokojený a nadšený. Co víc k tomu jen psát?? 98%

Zrození Planety opic

Zrození Planety opic (2011)

Z tohoto snímku jsem měl velké obavy, že půjde o další ne zrovna povedený pokus oživit skoro 40 let starý kult. Ale protože Planeta opic celkově i se všemi svými horšími pokračováními mi natolik přirostla k srdci, že jsem si to nemohl nechat ujít i tak. A? To si ze mě normálně děláte srandu!! Zatím pro mě jasná jednička roku 2011. A asi nejen to. Tomuto filmu jsem naprosto propadl. Geniální efekty! Opice byly natolik reálné a chování i dost přirozené, že jsem až hleděl. Příběh nebyl moc složitý, ale jasný nebyl ani v nejmenším. Naopak se mi to moc líbilo. Všechno hezky zapadlo a dávalo smysl. Caesarův vývoj neměl chybu. Závěrečný kontakt mezi naštvanými lidoopy a lidmi byla totální jízda! Herecké výkony nadprůměr. J. Franco i F. Pinto moc příjemný pár, záporáci T. Felton i B. Cox supr. No a hudba? Kdosi tu psal, že slabá, ale já tvrdím opak! U mě těžké nadšení. Celkový dojem z filmu? 99% a šup do oblíbených! Děkuji celému týmu za tento skvělý zážitek. V kině jsem na tom zřejmě nebyl naposledy.

Interstellar

Interstellar (2014)

Já se tu nehodlám rozepisovat. Všechno jasné a zřejmé už tu všichni několikrát napsali. Měl jsem tu čest v kině vidět jeden z největších filmů historie. Hned několik vynikajících herců, jedna dokonalá režie, silný velmi silný soundtrack a záběry takové, že se člověku i srdce zastavilo. Víc psát nebudu. Nolan dokázal něco, co se dnes ještě nikomu nepovedlo.

Truman Show

Truman Show (1998)

Nádherný snímek. Opravdu originální nápad a k tomu ještě skvěle zahráno výborným J. Carreym. Pro mě jeden z nejlepších filmů J. Carreyho. I slza mi ukápla! 90%

Duna

Duna (2021)

Film roku 2021. Tečka. Mělo to úplně všechno.