Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 718)

plakát

Wu-Tang: Americká sága - Série 2 (2021) (série) 

Druhá série už je skoro celá o začínající hudební kariéře Wu-Tangu, nicméně zpětně o to víc doceňuji sérii první, protože bylo nutné detailně ukázat, jak se vyvíjely životy členů před založením skupiny. Některé díly fakt boží, hlavně Protect Ya Neck a Saturday Nite, nicméně na plnou palbu jako celek to ještě není, tempo je v některých pasážích zbytečně pomalé a jsem přesvědčen, že toho patosu při dávání členů dohromady určitě v reálu tolik nebylo... (Disney+ 4k, orig.)

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Skvělá, zábavná a hlavně dost zběsilá akční jízda. Na jedné straně nadšení ze všech těch skvělých nápadů, na druhé trochu zmatení, protože se nedá napoprvé stíhat pochytat všechny ty interdimenzionální skoky a s tím související dějové linky. Tohle prostě chce vícero zhlédnutí, ideálně pohromadě s jedničkou. Na závěr trilogie se každopádně těším hodně, kvalitních komiksáren je v poslední době, kdy Marvel a DC vypouštějí každý rok do kin 1-2 hovadiny, jako šafránu. (kino Cinema City, orig.)

plakát

The Mandalorian - Season 2 (2020) (série) 

Nebudu lhát, upgrade seriálu po 1.sérii jsem úplně nečekal, ale musím uznat, že 2.série se opravdu povedla. A to nejen poslední kapitola, která je sama o sobě na čistých 5 hvězd. Děj je tentokrát konzistentnější a neuhýbá neustále z hlavní linky do různých drobných epizod. Na plný počet celá série není, ale na hodně pěkné 4 hvězdičky určitě, fakt spokojenost! (Disney+ 4k, orig.)

plakát

The Mandalorian - Season 1 (2019) (série) 

Moje první setkání s jedním z nových seriálů ze světa SW dopadlo nakonec dobře, i když to dlouho nevypadalo. Scénáristicky se totiž nejedná o žádné veledílo a epizodnost děje bez zásadních posunů hlavní linky se týká minimálně poloviny dílů, ne-li více. Nicméně závěr série napraví některé neduhy a docela slušně navnadí na sérii další. Postavy jsou totiž super, nakonec přirostou k srdci a kdo vymyslel Grogu, zaslouží metál! (Disney+ 4k)

plakát

Párty Hárder: Summer Massacre (2022) 

Dvojka se snaží víc tlačit na pilu, což je ale často na škodu (ovšem srbské milice rulez). Největší rozdíl je asi v kvalitě hlášek, kde jednička vede. Na druhou stranu tady je zas vidět, že je to větší produkce. Bavil jsem se decentně, škoda závěru, kterej za mě byl už moc ujetej v negativnim slova smyslu, nicméně na mírně slabší 3 hvězdy to pořád stačí. (Netflix HD)

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Druhý díl Avatara tentokrát nezachránila ani projekce 3D v IMAXu. Když chybí kvalitní scénář, postavy, hudba a nechybí stupidní dialogy, nuda a patos, tak i kdybych se svezl na Payakanovi, na víc než (milosrdné) 2 hvězdy to nebude. Velké zklamání a další díly už asi nepotřebuju. (kino Cinema City IMAX 3D, orig.)

plakát

Wu-Tang: Americká sága - Série 1 (2019) (série) 

Dlouhý rozjezd, chvilku trvá, než se do toho člověk dostane, ale cca od půlky už seriál šlape skvěle. Skvělý casting, herci jsou přesní a to i dokonce co se týče rapování. Je vidět, že za seriálem stojí RZA, který si vždycky vše umí pohlídat. Spokojenost a natěšenost na druhou sérii. (Disney+ 4k, orig.)

plakát

Avatar (2009) 

Viděno po 13 letech opět v kině a opět ve 3D, nicméně tentokrát v IMAXu a vizuálně to byl fakt fantastický zážitek. Toliko výčet pozitiv. Kdysi v Cinestaru v Letňanech byla otřesná kvalita 3D a pamatuju si, že jsem si musel párkrát během filmu sundat 3D brýle, abych si odpočnul. Doufal jsem, že to je hlavní důvod, proč si z Avatara vlastně vůbec nic nepamatuju krom toho, že to bylo vizuálně pěkné, když mě zrovna nebolely oči. Ale hlavní důvod to nebyl, ten je daleko prozaičtější a platný pro spousty jiných filmů - obyčejná, nudná zápletka, která je průhledná už od začátku. Jakmile opadne wow efekt z vizuálu, tak Avatar nemá moc co nabídnout. A to stačí nejvýš na 3 hvězdy. (kino Cinema City IMAX 3D, orig.)

plakát

Jan Žižka (2022) 

Chtěl jsem, chtěl, aby se mi to líbilo. Ale nešlo to. Vůbec. Vlastně to byla fakt strašně nudná hovadina, kde jsem se občas úplně kroutil při některých replikách (hlavně mezi Žižkou a Kateřinou). Nefunguje tu vůbec nic, dokonce i jindy výborný Matthew Goode mi tu vadil. A scéna se lvem už byla jen taková cringe třešnička na dortu. Nedám odpad za snahu a za celkem zdařilý dabing, ale Jákl doufám nebude pokoušet další "historické" "velkofilmy". (kino Cinema City, dabing)

plakát

Volejte Saulovi - Série 6 (2022) (série) 

Závěrečná 6. série Saula je super, ale tu předchozí prostě překonat nemohla. Do 8.epizody a TOHO okamžiku to bylo vyrovnané, ale poslední díly tak nějak z mého pohledu logicky doplynuly a vytratilo se malinko napětí, kdy divák vůbec netuší, co může přijít v dalším záběru. Každopádně klobouk dolů, co Vince Gilligan a spol. dokázali v rámci spin-offu(!!!) jednoho z nejuznávanějších seriálů vůbec. (Netflix 4K, orig.)