Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Romantický

Recenze (32)

plakát

Padre padrone (1977) 

Bratři Taviani knížku zpracovali po svém - hodně lyricky, surrealisticky, všude krásna drsná Sardinie, no nádhera... Akorát že o tom ta knížka není. Je to o odvaze, tvrdohlavosti a píli jednoho pastevce, který se dokáže vzepřít osudu (a otci) a změnit svůj život. Ve filmu je zobrazen jako blbeček, prosťáček, který tak nějak shodou okolností a štěstí ke vzdělání nakonec přijde, což je blbost. Síla příběhu je v Gavinově urputnosti, díky níž vynaloží až nadlidskou sílu, aby se od pastýřů dostal, a to ve filmu jednoduše není...

plakát

Stoker (2013) 

Trailer mě hrozně nalákal a pak přišlo zklamání...Chyběla mi tam atmosféra, děsivého na tom není nic.

plakát

Travolti da un insolito destino nell'azzurro mare d'agosto (1974) 

Největší problém je pro mě nepochopení psychologie přestavitelky hlavní role. Její duševní proměna nastane ze dne na den a kompletně; proč a jaký byl proces této přeměny mi neni známo. Scény jsou zbytečně natahované a motivy se pořád opakují.

plakát

Sváteční oběd (2008) 

Milý film to pro mě není v žádném případě, spíš odpudivý. Důchodci, kteří využívají své děti a jejich péči berou jako samozřejmost, to znám bohužel příliš dobře. Povídání stařenek o ničem a syn, který kolem nich lítá vždy s úsměvem...já jen čekala až mu prasknou nervy, mě skoro praskly.

plakát

Gli uomini, che mascalzoni... (1932) 

Nenáročná, ale milá komedie z krásného Milána třicátých let. De Sica je sympaťák každým coulem a ještě ke všemu dobře hraje.

plakát

Tutti al mare (2011) odpad!

bez příběhu, bez vtipu, prostě nic. jeden den podivných pseudovtipných osob na plaži. jejich příběhy se ani moc neproplítají, takže vlastně nechápete, proč tam jsou. jediné, jakž takž pochopitelné, poselství je, že Itálie je plná emigrantů a je to špatně. hmm, paráda...

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Jedna hvězda za Charlize, Kristen bohužel nedokáže víc než toužebně koukat a vzdychat. A to je škoda. K tomu velmi originální milostný trojúhelník, ve kterém nic nezačalo, neprobíhala a neskončilo, očividně si to nechávají na pokračování.

plakát

Koupili jsme ZOO (2011) 

Do kategorie mých oblíbených filmu nepatří škatulka rodinný a filmy se zvířaty nebo dětmi vyloženě nesnáším. Tady do sebe ale všechno zaklaplo. Jo, je to doják, ale není to kýč, narozdíl od Spielbergova Válečného koně, který mi od začátku do konce dráždil dávicí reflex. Výborní herci, dokonce i dětští a tu holčičku bych si hned adoptovala :).

plakát

Válečný kůň (2011) 

Brrr, tohle se teda nepovedlo. Spielberg sem dokázal napasovat snad všechny klišé, na který jsem vyloženě alergická. První polovinu filmu mi běham mráz po zádech, bohužel ne v dobrém smyslu. Příšerně sladká hudba podtrhovala příšerně sladké monology, Francouzi a Němci mluví perfektní angličtinou se směšnými přízvuky - pro mě vrchol hnusu. V "překvapivém" finále se místo posmrkávání kapesníku sálem rozlíhal smích. To vypovídá za vše.

plakát

Dovolená s Andělem (1952) 

Agitačka jak prase, ale mě to baví. Nejen Marvan podává perfektní výkon - Dítětová, Kemr, Ráž,...Jednoduchý příběh jak se z protivy stane fajn chlap. A že tam visí Stalin?Tak ať visí no, hlavně že tu nevisí teď.