Zaujímavé, že v týchto filmoch sa vždy nachádza len jeden človek, čo tomu rozumie. Z tohto filmu museli mať islamskí radikáli veľkú radosť. Neboli náhodou aj sponzori? Titulky som už nečítal.
Filmu predchádzali televízne šoty nakrútené v priebehu expedície, ktoré boli zasielané pomocou satelitného telefónu a vysielané v spravodajstve TV. Film bol doplnený výpoveďami zúčastnených horolezcov. Žiaľ veľmi nepriaznivé počasie nám nedovolilo vystúpiť na vrchol, a tak sme sa otočili vo výške 7680 m, asi 2 hod. od vrcholu.
Fantasticky zazitok.
Ako aj v iných prekladoch názvu filmov, aj tu je chyba. Film sa volá Saška. Bitka o Ržev tu nie je hlavným motívom. Je to skôr pohľad do duše radového vojaka.
Kvalitne natočený thriller. Čo možno vyčítať tomuto príbehu je zobrazenie juhokórejskej polície ako totálne neschopnej, ba až mentálne postihnutej.Hádam to tak nie je.
O chlapíkovi, ktorý sa chcel oženiť s dcérou profesora hudby, ale nevedel hrať na husle. Kamarát mu nahral skladbu na platňu a predal gramofón. Ten potom v prezlečení predviedol skvelú hru a záskal profesorovu dcéru. Pri svatobnom obrade sa všetko prezradilo, ale profesor, ktorý chcel mať v rodine pokoj už manželstvo nezrušil.
Veľmi slabá roadmovie, navyše s názvom, ktorý absolútne nesedí. V originále je to Danteho výhľad alebo vyhliadka. Zrejme režisér prekladu chcel tento film vylepšiť aspoň názvom.
Typicky americky spracovaný dokument s množstvom zbytočných rečí. Koncom 90-tych rokov aj u nás v TV snowboardisti predpovedali zánik lyžovania. O čo je však skutočnosť iná. Skialpinizmus a freeriding otvorili pre lyžiarov široké možnosti. Vôbec nikto u nás necíti potrebu bojovať proti lyžiarom, či snowboardistom ako to predstavuje časť tohto filmu, ktorá sa venuje histórii snowboardingu. Ukážka lavínového výcviku a školenia bola úbohá, ale asi na to nebol čas. Pozitívom tohto filmu tak len boli zjazdy aljašských vrcholov a dovolil by som oponovať filmu o tom, že tieto svahy boli už predtým zlyžované.
Celkom slušný film, v ktorom sa odhaluje, že oveľa dôležitejšie ako havária a smrť kapitána raketoplánu, pád cudzieho vesmírneho telesa na Zem, výskum a možné odhalenie vzniku ľudstva nie je tak dôležité ako voľba prezidenta.
10,5 stupně (TV film) (2004)
Air Force 2 (2006)
odpad!Strašný film, strašní herci... Na filme zaujalo snaď len to lietadlo.
Ako sme nevystúpili na Gasherbrumy (TV film) (2008)
Anna Karenina (1935)
Hodnotenie prihliada aj na rok vzniku. Herecké výkony hlavnej hrdinky, ale aj vedľajších postáv sú veľmi dobré. Kratšia stopáž filmu nemohla toto dielo Tolstého ukázať v plnej šírke, preto však môže byť zaujímavé aj pre dnešného diváka.
Apokalypsa (2007)
odpad!Na tomto filme bolo len jediné pozitívne - záverečné titulky.
Bialy slad (1932)
Jeden z prvych lyziarskych filmov na svete. Vo filme mozeme obdivovat krasnu zimnu atmosferu polskych Tatier a Zakopaneho. Vykony lyziarov - hercov su na vysokej urovni. Vidime sutaz v skokoch na lyziach, skijoringu a zjazdu na lyziach. Na zaver zachrannu akciu TOPR { Tatrzanskie ochotnicze pogotowie ratunkowe -Horska sluzba{ pri pade laviny. Fantasticky zazitok.
Bitva o Hill 60 (2010)
Niet tu čo vyčítať austrálskej produkcii, ba naopak poblahoželať.
Bitva o Ržev (1981)
Bratrstvo – Mladí démoni (2002)
odpad!Jaj, jaj, jaj. Tak toto bolo utrpenie. Škoda každého groša na natočenie takéhoto nezmyslu.
Bílé maso (2008)
Canned Harmony (1912)
Casablanca (1942)
Pre mňa najkrajšia scéna filmu - spievanie Marseilleisy v kaviarni pred nemeckými dôstojníkmi.
Concierge, La (1900)
Začiatky grotesky, ktorá sa neskôr naplno usadila vo vtedajších kinách.
Die Bergretter - Unterwegs mit der Air Zermatt (TV seriál) (2007)
Napriek tomu, že ide o dokumentárny seriál, mnoho scén je zohraných podľa skutočnosti. Chýba mi však viac scén z priamej záchrany napr. pri páde do ľadovcovej trhline, vyprostenie zo stien a iných. Tie sú zohrané len náznakovite. Aj tak však ide o super profesionálne výkony leteckých záchranárov v oblasti Zermattu.
Divoký grizly (TV film) (2000)
Žiaľ, ďalší z nepodarených filmov o prírode a zvieratách.Jednanie niekttorých osôb hraničilo s demenciou.
Divoký kočky (2001)
Dobrodružství Sherlocka Holmese a doktora Watsona: Pes baskervillský (TV film) (1981)
odpad!Skôr komédia alebo až paródia na Sherlocka Holmesa. Film má tak ďaleko ku atmosfére starej Anglie a charakteru Angličanov ako ja ku vesmírnym letom. Exteriéry a interéry sú úplne jasne ruské. I keď ruskú kinematografiu uznávam, tak toto je hrozné.
Elitní jednotka (2007)
odpad!Nefandím ani elitným jednotkám ani neelitným. Bol by som rád keby všetky išli do čerta. Film ma len utvrdil komu slúžia.
Expedice smrti (TV film) (1997)
odpad!Hrôza z antilogiky tohto filmu sa valí takmer každou scénou ako lavíny v horách. I keď sú tu asi 2 zábery z Nepálu, hlavne z Kathmandu, ďalej sa ocitáme na Aljaške uprostred krásnych ihličnatých lesov. S výstrojou našich hrdinov by sme mohli ísť nanajvýš k spomínanej riečke na ryby a nie na 6189 m vysoký končiar Himalájí. Sherpa, ktorý doprevádza skupinu pochádzal asi z pralesov Bornea, ked nemal páru o ničom. Hľadať cestu do údolia a prechádzať jeden hrebeň za druhým a pokračovať dnom potoka, ktorý lemovali 2-3 metrové snehové brehy v mesiaci September, keď je v Himalájach v údoliach +30 stupňov, to hovorí za všetko. Poradcovia tohto veľdiela museli byť na úrovni všetkých ostatných laikov, ktorí priložili ruku k dielu. Nebudem už ďalej počítať chyby vo filme. Isto by vyhral v tomto smere súťaž o jeden z najchybnejších filmov. Záujemcom o trekking a expedície v Himalájach doporučujem vyhnúť sa tomuto filmu na min. 3000 m.
Expedícia TANAP (1961)
Poctivá filmárska robota, pri ktorej asistovali vtedajší členovia Horskej služby z Vysokých Tatier. Film nám priblíži hniezdište orla skalného, život svišťa a kamzíka, ale aj hry malých medvieďat, či výskyt glaciálneho reliktu - žiabronôžky arktickej vo Furkotskom plese. V ďalšej časti je to putovanie filmárov za kvetmi, ktoré nám ostali po dobe ľadovej v severných odľahlých častiach Vysokých Tatier - v Ľadovej dolinke. V poslednej časti je to horolezecký výstup západnou stenou Lomnického štítu - cestou cez Hokejku, ktorú brilantne prelieza neskorší kameraman STV a režisér niekoľkých filmov - Juraj Weinziller a Julo Kertész. Vo filme môžeme vidieť známe tváre HS i slovenského horolezectva ako Ivana Gálfyho, Urbanoviča, J. Andráššiho, Arna Puškáša, Juraja Weinzillera, Paľa Vavra a ďalších.
Experience Jimi Hendrix (2001)
Zostrih z koncertov - Stockholm 1967 a 1969, Paríž 1967 a videoclipov.
Extrémní svahy (2005)
Gag (2006)
odpad!Keby bolo ešte nižšie hodnotenie - tak ho má. Absolútna kravina. Takmer všetko bolo dopredu jasné.
Glu, La (1908)
Talianska groteska s chlapcom - výmyselníkom a lepidlom.
Gran Torino (2008)
Klobúk dole, pán Eastwood.
Hangár 18 (1980)
Herkules (TV seriál) (1995)
Grécka mytológia na americký spôsob. Vtipné scény sú veľmi bledé a herecký výkon Kevina Sorba je naozaj biedny. Škoda reči.
Herkules proti babylonským tyranům (1964)
odpad!Herecké výkony sa približujú hraniu detí z materskej škôlky, a to nielen u hlavného hrdinu. Rok vzniku tohto filmu je síce 1964, ale aj v týchto rokoch sa to robilo lepšie.
Holocaust (TV seriál) (1978)
Veľmi slabo zobrazené povstanie vo Varšavskom gete, na potlačenie ktorého bolo poptrebných viac ako 7000 vojakov!!!
Jeanne d'Arc (1900)
Hodnotenie vychádza z hľadiska doby vzniku filmu. Georges Méliés bol kúzelník - režisér, scenárista, kreslič i herec.