Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 461)

plakát

Bohové (2014) 

Co dodat k přehršli převážně pozitivních recenzí? Osobně souhlasím s pocity uživatele CARNIFLEX. Každopádně polská kinematografie mi opět potvrdila své kvaliity a schopnost vybírat ta správná témata,

plakát

Boj o Hedvábnou stezku (2015) 

A vlastně ani nevím, odkud se vzal název "Dračí čepel" (Dragon Blade). Žádné bájné draky zde rozhodně nehledejte. Možná snad dvě hodiny příjemné zábavy se stárnoucím (ale stále ve formě) J. Chanem .

plakát

Bojovník (2015) 

Na straně negativ filmu možno přiznat, že děj zahrnuje mnohá klišé, jež divák zná z jiných boxerských filmů a konec se zdá být předvídatelný. Na straně pozitiv je třeba ocenit, že scénář buduje své postavy jako "hrdiny" z masa a kostí a máme možnost nahlédnout do nemilosrdného pozadí profesionálního sportu, ovládaného velkými penězi. Mezi všemi protagonisty pak vysoko ční naprosto autentický výkon Jake Gyllenhaala, kterému věříme každé jeho slovo, gesto a emoční projev. Je zajímavé sledovat, jak se Gyllenhaal vypracoval mezi špičkové herce typu R. de Nira, D. Hofmana či R. Fiennese. Naznačil to již při ztvárnění role reportéra Joe Bluma, hlavního hrdiny filmu "Nightcrawler". Získání Oscara za herecký výkon v hlavní roli je pro Gyllenhaala nepochybně jen otázkou času (za vedlejší roli jednoho z kovbojů v "Brokeback Mountain" byl již nominován roku 2006, cenu však tehdy získal G.Clooney).

plakát

Boj sněžného pluhu s mafií (2014) 

Možná trochu překombinované, ale jinak naprosté šílenství. Tarantino made in Norway. Je zajímavé, že nad přibývajícími mrtvolami se ve filmu dlouho skoro nikdo nepozastaví, nikomu nechybí... Dominující herecké výkony S. Skarsgarda i veterána Bruno Ganze

plakát

Bostonský případ (1968) 

Úžasné scény na velkém plátně. Podle časopisu American Cinematographer se jednalo o první hollywoodský celovečerní film, který použil techniku " multiple image" či "split screen", tedy zobrazení několika scén na plátně současně.(Aféra Thomase Crowna  přišla do kin až krátce poté a Seatonovo Letiště o celý rok později).  Podle odhadu časopisu bylo tímto způsobem použito 35 % celkové stopáže filmu. Rovněž  je zajímavé, že Tony Curtis, s nímž film stojí a padá, se na plátně objeví asi až po jedné hodině...

plakát

Boys Town (1938) 

V předválečném Československu promítáno pod titulem "Muži zítřka"

plakát

Božská Florence (2016) 

Hugh Grant, známý to filmový svůdník a lamač ženských srdcí, nám stárne. Za posledních šest let natočil pouze čtyři filmy (nemluvě o dvou rolích v dabinku animáků) a byl to režisér S. Frears, který jej přemluvil k účasti na natáčení. Podle Grantových slov ale vystoupil ve filmu proto, že mohl být partnerem M. Streepové. Pro Streepovou je film již dvacátou nominací na Oscara za hlavní ženskou roli. Její ztvárnění Florence Jenkinsové (herecky i "pěvecky") je skutečně brilantní a zastíní na plátně všechny ostatní. Úžasné jsou zejména scény koncertů, v nichž Florence musela ve své době zpívat "naživo" (playback v té době neexistoval) . Roku 2015 natočil francouzský režisér Xavier Giannoli film Marguerite, inspirovaný životem a kariérou Florence Jenkinsové .

plakát

Bratrstvo nesmrtelných (2021) 

Tak tohle se nepovedlo. Dějově překombinované, herecké výkony nevýrazné a navíc- vůbec se mi to nejevi jako Fuqueova parketa. i akční scény, v nichž vždy byl (a je) mistrem, zde působí samoúčelně. Prostě všeho moc škodí.

plakát

Brighton Beach Memoirs (1986) 

Mam slabost pro hry Neil Simona a tak jsem si ani tuto nemohl nechat ujít. Hra byla uvedena na Broadwayi roku 1983 , hrála se s velkým úspěchem tři roky, ale při obnovené premiéře roku 2009 se stala propadákem a dočkala se jen devíti repríz.

plakát

Brilantní plán (2007) 

Britové jsou mistři detektivních zápletek a la "velká poštovní loupež". Když se spojí dobrý scénář s dobrými výkony známých herců, nemůže být výsledek vůbec špatný. Zajímavý je rovněž vývoj a posun charakteru hlavní protagonistky (D.Moore), resp. proměna jejích životních hodnot (zobrazující se i v nečekaném závěrečném "překvápku").