Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 461)

plakát

Čekej do tmy (1967) 

Klasika amerického thrilleru, jejích vygradované scény se divákovi nadlouho vryjí do paměti. Lví podíl na tom přirozeně má Audrey Hepburnová, která naprosto věrohodně zprostředkovává děs a hrůzu slepé ženy. A také sugestivní hudba Henry Manciniho !

plakát

Čelisti (1975) 

V době uvedení do kin film předběhl svou dobu (u nás, ale i ve světě). Nejlepším důkazem toho je, že i dnes jeho mechanické triky snesou srovnání se současnými digitálními.  V žánru thrilleru - osobně váhám s jeho přiřazením mezi horory - vytvořil nezapomenutelný milník,  jeho efekt na velkém plátnu + Dolby Stereo se vryly do paměti. Především pak proslavil svého tvůrce, Stevena Spielberga (už ne tak jeho herecké protagonisty, kteří se "hřáli na výsluní" úspěch Čelistí jen několik málo let, zejména pak Roy Schneider, který si zahrál i v pokračování, ovšem už bez Spielberga) .

plakát

Čelisti 2 (1978) 

Pořád solidně zvládnutý akční film. Problém je ale v tom, že Szwarc není Spielberg a nedokázal do "dvojky" vnést žádné originální prvky k žraločímu tématu .

plakát

Černá Dahlia (2006) 

Jako celek působí film vel,mi kompaktně, de Palma je zkušený režisér a nezapomněl nic ze svého umění. A herecké kvarteto Harnett- Eckhart- Johansson -Swank tomu dodává potřebnou šťávu ( jen se podívejte jak se na posteru k filmu tváří zarputile) . Krimi klasika v té nejlepší podobě.

plakát

Černá díra (1979) 

Zábavná science fiction (ne až tak pro děti - jako první film Disney Studio dostal rating PG) se slušným hereckým obsazením (Maximilian Schell jako dr. Reinhardt je působivý) . Příjemné překvapení. Mimochodem - pro film byla vytvořena sekvence "zelené mřížky", která se objevuje v úvodních titulcích. Jednalo se o nejdelší sekvenci počítačové grafiky, která se do té doby ve filmu objevila.

plakát

Černá punčocha (1986) 

I s odstupem vice než třiceti let koukatelný film, nad jehož akčními scénami se nepousmějeme, ale akceptujeme je s uznáním vzhledem k technickým možnostem, totalitní cenzuře a stylu československé krimi té doby, z něhož se film tak trochu vymyká. Výborný výkon M. Karpíška v titulní roli (hlavní profesí zpěvák, po tomto filmu již žádný další nenatočil)

plakát

Černý Mercedes (2019) 

Skoro devadesátiletý veterán Majewski, navšvěvující česká kina pětačtyřicet let (pamětníci si možná vzpomenoi na jeho "Dvojí svět hotelu Pacifik") se ve skvělé formě představuje kriminálkou s politickým pozadím, zasazenou do Varšavy okupované Němci. Nesnaží se vybudovat akci na efektních honičkách či střílečkách, ale na důmyslně vystavěné zápletce. A v dnešní době supertrikových akčnáků to není málo...

plakát

Černý motýl (2017) 

Hra na kočku a myš, ale jaksi ne příliš originální. A jeden Antonio Banderas nestačí na to, aby pozvednul kvalitu scénáře, který místy pokulhává.

plakát

Červená pustina (1964) 

Antonioni je Antonioni (on a Bergman byli mistry v navození pochmurné atmosféry - a to nejen černobílou kamerou). No, ale v podstatě má pravdu uživatelka mat.ilda- "spolehlivé docílení slušné deprese na dobrou noc."

plakát

Červený plakát (1976) 

Toto drama s vynikajícím Pierre Clementim bylo poprvé uvedeno na MFF v Karlových Varech roku 1976