Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 461)

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

"Předsevzetí číslo jedna: samozřejmě zhubnu dvacet kilo. Předsevzetí číslo dvě: najdu si pěkného a rozumného přítele a nebudu si nadále vytvářet romantické vazby k alkoholikům, workoholikům, šmírákům, megalomanům, citovým sráčům a úchylům." Těmito a dalšími samomluvami nás po celý film častuje B.J.  Skvělé dílko s typickým britským humorem.

plakát

Deník psaný na vodu (1975) (TV film) 

Hrázného Šikulu jsem znal osobně, příběh nám vyprávěl když jsem byl dvanáctiletý kluk. Ale bylo to trochu jinak... Přesto je fajn, že na tuto událost a její hrdiny zůstane zachycená vzpomínka pro příští generace

plakát

Den, kdy se zastavila Země (1951) 

Dodnes věrohodné drama. Přitom podle Patricie Nealové, představitelky hlavní role, tvůrci během natáčení vůbec nepředpokládali, že film dopadne tak dobře a stane se jednou z největších sci-fi klasik všech dob. I sama Nealová si myslela, že to bude jen další z tehdy aktuálních a poněkud kýčovitých filmů o létajících talířích.

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Když první díl dá vzor, rámec, ve kterém se bude odvíjet díl druhý, potom je velmitěžké něčím překvapit, vyšvihnout se nad očekávání. R. Emmerichovi se to nepodařilo. Zaběhaná klišé amerických hrdinských eposů, zbytečné detaily zastavující čas a děj filmu, oslava mužného kamarádství "made in US Army", setkání se známými tvářemi hollywoodských hvězd. Sedm hlavních představitelů z "jedničky" (v čele s J. Goldblumem a B. Pullmanem) hraje v pokračování, někteří byli pro své honorářové požadavky odmítnuti (např. W. Smith údajně požadoval 50 mil. USD za svoji účast). Ale ať přemýšlím, jak chci, nemohu nalézt žádný bonus, který by u mě filmu vysloužil hvězdičku navíc. Snad jen postava "osvíceného" afrického diktátora Dikembe Umbutu, zachraňujícího svět před mimozemšťany po svém...

plakát

Den patriotů (2016) 

Největší vypovídací sílu má film v pasážích, které mají formu dokumentárního dramatu. Ty první minuty a hodiny po bombových atentátech sugestivně evokují děs a zmatek v řadách účastníků i diváků, ale i organizovanou rutinu a chladný rozum vyšetřovatelů, kteří za pomoci nejmodernější techniky dokážou najít, identifikovat a posléze i lokalizovat podezřelé pachatele. Solidní herecký výkon K. Wahlberge i K.Bacona.

plakát

Den poté (2004) 

Slušná akce, výborné trikové záběry, přehršel hollywoodských hvězd. Divák dostane přesně to, co od filmu tohoto žánru očekává , a na dobré úrovni, jíž je R. Emmerich zárukou. A to není málo.

plakát

Den Šakala (1973) 

Kongeniální zpracování neméně fascinujícího thrilleru Frederica Forsytha. Edward Fox v titulní roli nehraje Šakala, on JE Šakalem. A na 70 mm filmové projekci byl film jedním z nezapomenutelných zážitků pro každého filmového fandu (a zdejší hodnocení to dokládají). Od té doby jsem několikrát viděl v TV a znovu se utvrdil, že dílo patří  A) do 70. let min. století, B) na filmové plátno

plakát

Den Trifidů (1963) 

Na dnešní dobu by neobstál, ale před 50 lety to bylo vcelku slušné. A s Wyndhamem to nelze srovnávat, ne každý má na to natočit druhou Vesmírnou odysseu podle Clarka...

plakát

Den zamilovaných bláznů (1969) 

Dobré a vtipné dialogy od spisovatele a příležitostného scénáristy Hal Dresnera. Role Catherine byla původně zamýšlena pro Shirley McLainovou.

plakát

Desátý muž (1988) (TV film) 

Příběh Grahama Greena mě opět nezklamal. Podobně jako v jiných románech , nejde mu ani tak o vylíčení dějinných událostí, do nichž je příběh zasazen, ale hlavně o vylíčení mezilidských vztahů v extrémních a vyhrocených situacích. A potvrzuje to i tady!