Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 461)

plakát

Stíny smrti: Tajemství mažoretek (2020) (TV film) 

Sice zde je pachatel mírně předvídatelný (v porovnání s jinými TV polary této francouzské řady), ale přesto si spád děje drží tradičně dobou úroveň. Konec možná trochu moc happyendový...

plakát

Summerland (2020) 

Náhled do lidských duší, jejich vzdalování a sbližování. Druhoplánově zaznamenáme obrovský rozdíl ve válečném životě v Londýně a na venkově. Jistě sentimentální nota poznamenává závěr filmu, ale zde je možné je režisérce a scénáristce v jednom prominout. Citlivý projev Gemmy Athertonové v roli spisovatelky Alice Lambové.

plakát

Šarlatán (2020) 

Další přiběh bezmoci jedince v soukolí státní mašinerie, poté co se znelíbil mocipánům... I tak by se mohlo charakterizovat vyznění filmu. Ale je zde i rovina životních osudů a zrodu mimořádných léčitelských schopností Mikuláška, které jsou podány formou časových skoků v jeho životě. Dnes by Mikuilášek byl zrejmě úspěšným podnikatelem, ale doba, v níž byl na vrcholu svých sil, mu nepřála. Přesvědčivý výkon Ivana Trojana, jemž věříme vše (i jeho "šílenství")

plakát

Tenet (2020) 

Kenneth Brannagh se údajně přiznal, že musel číst scénář k filmu vícekrát než ke kterémukoliv jinému filmu, který točil předtím. Po shlédnutí filmu se mu ani nedivím ... Vizuálně nepochybně podmanivé dílo, ale dějově nestrhne jako např. Interstellar nebo Inception. Tak třeba na druhé shlédnutí (pokud se k němu odhodlám)

plakát

Tlusťoch (2020) 

Aura záhadnosti a nezodpovězené mystifikace dodávají filmu na vnitřním napětí a zvyšují spád děje. Mel Gibson po dlouhé době podává výborný výkon. Kolem závěru se projevují sice určité žánrové poklesky, ale samotný konec vše napravuje.

plakát

To poslední, co chtěl (2020) 

Druhá polovina má dobrý spád, odsýpá to, ale k tomu musí divák překousat prvních 50 minut. V podstatě se nedozví nic nového, USA a jejich tanmé služby měly vždy dlouhé prsty pokud jde o machinace s politickými režimy ve Střední Americe. Nejlepší na filmu je herecký výkon Anne Hathaway, která je uvěřitelná v roli novinářky, která se ocitne uprostřed něčeho, kde ani vůbec nechtěla být a co se příčí jejímu svědomí, ale...

plakát

Útěk z Pretorie (2020) 

Většinou u filmu, kdy vím jak všechno dopadne, chybí při sledování vnitřní napětí. Tento film patří k několika výjimkám, kdy tomu tak není. Můžete vědět, že se útěk podaří, přesto ale napětí, jež se podařilo tvůrcům skvěle vygradovat, vás udrží do samého závěru.

plakát

Volání divočiny (2020) 

Klasický příběh Jacka Londona zpracovaný trochu jinak. K postavě Johna Thortona byly do scénáře přidány osobní (rodinné) motivy Thortonovy aljašské výpravy. Všechna zvířata jsou vytvořena animací, současně však detaily "mordy" Bucka byly dotáčeky s živým hercem. To dodává Buckovi "oduševnělý" psí výraz a nechává vyznít příběh prátelství člověka a psa zcela věrohodně. Výborný příběh a výprava!

plakát

Vraždy u jezera - Ježíšova krev (2020) (epizoda) 

Dobrý námět této epizody, ale jeho spletité pojetí a charakteristika vztahů mezi hlavními postavami příběhu zavádějí a místy matou. Není v pořádku, když si divák po skončení filmu musí vyjasňovat, jakže to vlastně s tím pachatelem bylo... Takže celkově slabší než vysoký průměr, ne nějž jsme si z Vražd u jezera zvykli.

plakát

Vraždy u jezera - Kletba z hlubin (2020) (epizoda) 

Standardně dobrá zápletka kolem pokladu starých mincí, které přinášejí jejich nálezcům postupně smrt. Postupně, byť pozvolna, se vyvíjejí i vztahy mezi dvěma ústředními protagonisty Andreasem a Hannou. Vcelku sympatická série na letní večery.