Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 461)

plakát

E.T. - Mimozemšťan (1982) 

Přestože je to již čtyřicet let, co jsem film viděl v panoramatickém kině jako 70 mm projekci (s titulky), většina scén mi utkvěla jako bych je viděl včera. Bylo to něco tak mimořádného pro filmového diváka té doby, že nezáleží zda jste dítě, teenager nebo dospělý - ten film vás prostě chytí za srdce.

plakát

Papežův vymítač (2023) 

Slušná zábava pro ty, kdo znají "vymítačské" filmy a jejich zákonitosti. Najdou zde vše, co k exorcismu patří. Nic méně, ale také nic víc.  Je otázka, zda to stačí. Bonusem je Crowe a dramatický soundtrack.

plakát

Stíny smrti: Tajemství mažoretek (2020) (TV film) 

Sice zde je pachatel mírně předvídatelný (v porovnání s jinými TV polary této francouzské řady), ale přesto si spád děje drží tradičně dobou úroveň. Konec možná trochu moc happyendový...

plakát

Kočky (1964) 

Dobrý film se pozná mj. podle toho, že na něm nepracuje zub času. A pro Les Felins (v  ČR uváděno jako Kočky, někdy též jako Šelmy) to platí bezezbytku i po téměř šedesáti letech. Kdyby natáčeli dnes remake, nemuseli by (kromě módy a účesů) měnit skoro nic. Promítáno v Ponrepu v o.v.

plakát

Colette (1985) (seriál) 

Ćtyřdílná tv-minisérie s pečlivou dobovou rekonstrukcí, sledující Collette od dětství až do dospělosti.

plakát

Zvonokosy (1948) 

Chenalův Clochemerle je poněkud nepovedená fraška, která jen stěží odpovídá románu, podle něhož byla natočena (byť se autor knihy podílel na scénáři). Občas je sice vtipná , ale sotva se dá považovat za klasiku.(Další adaptací Clochemerle se stal televizní seriál BBC, který byl poprvé odvysílán v roce 1972 a který by se asi Chevallierovi líbil více...)

plakát

Celestina (1976) 

Zvláštní film. Byl promítán v informativní sekci MFF v Karlových Varech roku 1976

plakát

Rodinná rada (1986) 

Johnny Hallyday byl od 70. let ve Francii, podobně jako Elvis Presley v USA 60. let, populární zpěvák, využívaný v řadě filmů , nejprvě hudebních a později bez zpěvu (ve Francii ovšem bylo angažování zpěváků, zejména šansoniérů, v kinematigrafii mnohem častější - viz Montand, Aznavour či Brel) . Jeho popularity využil - vcelku zdařile - i Costa- Gavras k natočení žánrové odbočky ve své filmografii - zdařilé komedii o kasařské rodince.

plakát

Conrack (1974) 

Pro mě spolu s The Front asi nejlepší Rittův film. Uveden v soutěži za USA na MFF v Karlových Varech roku 1974.