Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (93)

plakát

Rivalové (2013) 

Tak jsem se k tomuto skvostu konečně dostal. Byl jsem hodně zvědavý podle místního hodnocení. A musím uznat, že je to plně zasloužené hodnocení. Neskutečně živý film, plný adrenalinu. Ač historii F1 i se sezonou 1976 znám, tak jsem stejně byl v napětí až dokonce, protože to ten film prostě dokázal. Nenašel jsem žádná hluchá místa, žádná pasáž, kdy bych se nudil. A ta kamera a ten obraz, který dokresloval atmosféru 70. let, prostě boží. Brühl asi už Laudu nemohl zahrát lépe a jeho angličtina s německým akcentem tomu dodávala neskutečné autentičnosti. Film roku určitě a myslím, že i více než jen tohoto roku.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Leo perfektní, ale to mě nepřekvapuje, protože to on je vždycky, takže v následujícím komentáři budu hodnotit čistě jen film bez hereckých výkonů. Už téma mě trošku odrazovalo, jednak mi burza nic moc neříká a druhak nemám tyhle kravaťáky, kteří s nedokončenou střední podvodně bohatnou a jsou arogantní až na půdu, moc rád. Takže kdyby tam nehrál DiCaprio, nejspíš bych se tomu obloukem vyhnul. Nakonec to nebylo tak strašné, jak jsem se bál, začátek byl dobrý, celkem to odsejpalo, nicméně po jedné hodině se čas snad zastavil a já musel koukat na nekonečnou kokainovou párty, což mě teda moc nebavilo. Zajímavé to začalo být až opět tu poslední hodinu, kdy se skutečně začalo něco dít, závěr jako drama výtečné. Největší vada je ta délka. Nevím, proč je dneska tak v módě točit několikahodinové snímky. Udržet kvalitu po celou dobu prostě není možné...

plakát

Kokosy na sněhu (1993) 

Pokud zůstanete v té komediální rovině, tak je to příjemný film na jeden zimní večer, třeba právě teď před Soči. Občas mi přišlo, že se snímek snaží odbočit do dramatické roviny a tam už to trochu skřípalo, zbytečné pokusy o násilné dojetí, které nefungovaly.

plakát

Chyť mě, když to dokážeš (2002) 

Výtečný film a to nejen díky obsazení, ale samozřejmě moji dva oblíbení herci spolu v hlavních rolích, to značilo kvalitu. Děj příjemně plyne, nabízí humor i napětí (výborná scéna v motelu). Do poslední chvíle nevíte, co se stane. Všechno propracované do posledního detailu plus výborná hudba.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Dokonale propracovaný děj, vynikající Leonardo DiCaprio, hudba i kamera. Nutné vidět vícekrát. Po prvním shlédnutí si řeknete "Cože?", při dalším sledujete souvislosti a skládáte si to celé dohromady. Scorsese je na tohle mistr.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Knihy jsem četl obě. Ten kdo četl první díl, tak ví, že s tímto snímkem toho zase tak moc společného nemá. Hlavně závěr knihy se od toho filmového úplně liší. A je to ten hlavní faktor, proč to Zemeckisovi vyšlo. Pokud by se plně držel předlohy, nikdy by z toho nevytvořil takové světově velkolepé drama. Skutečně mistrovská práce, nemá smysl psát všechny klady. Od Hankse až po samotný soundtrack s hity 60's je to prostě celé fantazie. Musím pochválit i český dabing, který tomu originálnímu zdatně sekunduje. Pro mě je tento film jednička, dokáže mě rozesmát i dojmout a hlavně nikdy neomrzí. Ač ho znám nazpaměť, vždycky se na něj rád podívám znovu. Na závěr musím napsat, že si přeji, aby se na to natáčení pokračování vykašlali a neznehodnocovali tak tento film, všichni víme, jak by to dopadlo.

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

Pokud se hodně nudíte, tak tento seriál přijde vhod. Charlie Sheen hází jednu hlášku za druhou. Jak seriál působí jako celek netuším, viděl jsem jen pár dílů, některé lepší, některé slabší. A skutečně jsem se na něj díval jen z nouze, že alespoň něco koukatelného v té TV zrovna bylo, ale nikdy mě nelákalo to začít sledovat pravidelně.

plakát

Městečko South Park (1997) (seriál) 

Dřív jsem to docela žral. Koukal jsem na to v mém pubertálním období a byla to taková menší rebelie v té době. Nejlepší byl Kenny, který pak v některých sériích úplně chyběl, což mě mrzelo. Nicméně mi přijde, že South Park potkal podobný osud jako žlutou rodinku ze Springfieldu. Viděl jsem pár nových dílů a moc mě to nebavilo. Čím jsou autoři starší, tím více se snaží zobrazovat současný svět a jeho problémy, jenže to je spíš smutný než vtipný. Ale chápu, ono je to těžký po stovce dílů brát inspiraci v obyčejných tématech a navíc všechno už bylo v Simpsonech!

plakát

Krok za krokem (1991) (seriál) 

Jako malý jsem to sjížděl. To byl vždycky takový ten seriálový blok v televizi. Po návratu ze základky hodit tašku do kouta a už to jelo, Krok za krokem, Sabrina nebo Chůva k pohledání, a pak pro starší Dawsonův svět nebo Beverly Hills 90210. Někteří to používali jako kulisu při paření GTA Vice City. Ty časy jsou dávno pryč a s nimi i tyto seriály. Popravdě už ani nevím, jak Krok za krokem dopadl, pamatuji si, že s tím taliánem a odrostlými dětmi už to nebylo moc ono. Jediný, kdo mi plně utkvěl v paměti je Cody Lambert. Rád na ten seriál vzpomínám, ale vidět ho už nechci, zkazil bych si dojem.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Na snímek jsem se těšil snad půl roku. Knihu jsem četl, a tak musím bohužel říct, že film je pro mě zklamání. Po herecké stránce je to výborné, ale po stránce dějové se mi to vůbec nelíbilo a ani atmosféra nebyla taková, jaká byla prezentována v traileru. Role Kerekes mi přišla vůbec úplně zbytečná, chápu záměr obohatit film ženskou postavou, ale v tomto případě to bylo až moc umělé a zbytečné. No a ten konec, který přišel jak rána z nebes? Katastrofa. To, co předvedli scénáristé je přinejmenším nelogické, v době, kdy se bál o svůj život, nosil neprůstřelnou vestu atd., tak si určitě půjde jen tak pro smrt, o které ví, že tam na něj čeká...