Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (1 241)

plakát

Běžná selhání (2022) 

Film vymetl pár evropskejch festivalů, shrábl i nějakou tu cenu, ale mně ta ambice natočit za každou cenu jinej českej film nějak neoslovila.

plakát

Bledé modré oko (2022) 

Pravda, film se v některých momentech táhne, ale to některé pomale plynoucí záhady vyžadují a vůbec mně to nevadilo. Všichni zarytí diváčtí detektivové si tady nabijou držku, protože pachatele netrefí nikdo a z jejich frustrace zřejmě plyne zdejší nízké hodnocení. Bale mně do pochmurné až strašidelné atmosféry seděl skvěle a čtyři pecky si tady bezproblémů zaslouží.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

Nebýt Daniela Craiga je to celkem nuda a to se obávám, že nás čeká triptych.

plakát

Film roku (2021) 

Ti dva týpci v hlavních rolích a překvapivě i Cruzka byli skvělí. Ten jejich vzájemnej bezprostřední odpor mě dostával chvílema do kolen a jako vtipnou satiru tohle beru. Prostě řemeslo nade vše.

plakát

Nevyzpytatelné cesty Boží (2022) 

Ta hra mezi pravdou a lží byla sice zajímavá, ale tak dlouhá, že jsem měl stejnej pocit, jako ta ženská v tom blázinci. Hlavně at'už to skončí.

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Čistokrevná dramatická komedie a všechno co je v ní, je extrémní a nezařaditelné. Chce to hodně nadhledu, ale fakt jsem se chvílema úpřímně smál, jak se tady zatočilo s buržoazií. Nechám to ještě rozležet, ale nejradši bych dal pět pecek.

plakát

Mosty (2022) 

Když pominu, že to byla první herecká role, kde se mi Jennifer Lawrence fakt líbila, tak mě ta úmyslná jednoduchost a čistota filmu dvakrát nechytla.

plakát

Svatý pavouk (2022) 

Síla filmu je v jeho obyčejnosti a v odlišnosti kultury. Dá se říct, že i vrah byl nudnej, ale všechno to vypadalo tak reálně a bez záhad, že to vůbec nezapadalo do šablony filmů o sériovým vrahovi. Před koncem asi všechny napadla myšlenka, jak může zabít tolik lidí a dostat se z toho? Film ke škodě není bůhvíjak napínavej, ale jako zajímavej pohled na kariéru  sériovýha vraha to bylo velmi slušný.

plakát

Barbar (2022) 

Vždycky říkám, že fakt dobrej horor vyleze jeden jedinej za rok. A tady na něj bylo do dvou třetin skvěle našlápnuto. Tenhle horor totiž končí úplně jinak než začal a předpokládám, že nikdo na světě to nedokázal odhadnout. Takže nebejt za vlasy přitažený poslední čtvrtiny, dám poctivý čtyři pecky, takhle jdu krutě jen na tři.

plakát

Irský zázrak (2022) 

Ač je film pomalej až běda, tak jeho promyšlená přeměna v drama slepé víry ve mně probudila nutkavost ho dokoukat se zaujetím. Holt zbožnost tě nenakrmí a tím pádem je po zázraku. Pěknej historickej kousek s výbornou Florence Pugh a dávám zázračně nadhodnocený čtyři pecky.