Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (1 237)

plakát

Finch (2021) 

Pokud máte rádi psy, roboty nebo Toma Hankse, odpustíte filmu všechno to, co mu chybí.

plakát

200 metrů (2020) 

Typickej film pro situaci v Palestině. Naprosto vše tam podléhá politice, ať chcete nebo ne. Jinak film je takovým výřezem ze života jedný rodinky rozdělené zdí mezi Izraelem a Palestinou. Jestli chtěl film být víc stresující a že tomu zápletka odpovídala, tak by nesměl mít dramatickou linku tak na háku. Škoda, docela mě to bavilo. Silný tři.

plakát

The Deep House (2021) 

V sérii nekonečných hororových sraček tohle bylo důstojné mrazení.

plakát

Ada (2021) 

Tak nevím, byly okamžiky, kdy jsem chtěl film vypnout, protože na tohle se přece dívat nemusím. Jó, krásná příroda, ale ovce tam toho víc nabečely, než lidi namluvili a celý film byl neskutečně zvláštní. Na druhou stranu zvědavost, jaké bude rozuzlení, mě nutila koukat dál. No, závěr filmu mě rozchechtal a hodnotím to jako povedenou islandskou lidovou pohádku. Selským rozumem je to na dvě hvězdičky, za scénáristický vodvaz by to chtělo čtyři, takže něco mezi. Ovšem klidně doporučuju.

plakát

Quo vadis, Aida? (2020) 

Tady asi nejde napsat, že to byl filmový zážitek. Srebenický masakr je totiž zničující a otřesný film, který nezobrazuje válečnou podívanou, spíš totální selhání OSN v bosenském konfliktu a snahu jedné matky, zachránit svého muže a syny. Napětí film buduje pomalu, ani nemá hrdiny v hollywoodském stylu, za téma by si určitě zasloužil plný počet, ale budu-li hodnotit film jako takový, je to na hodně silný čtyři pecky.

plakát

Mezi dvěma ohni (2010) 

Použiji slova režisérky: "Chtěla jsem natočit film, ve kterém se statistiky stanou skutečností. Film, který přemění čísla a případy, o kterých čteme, na skutečné lidi, ve kterých předsudky nahradí porozumění." Dodám, že film je hodně emotivní a frustrující a hlavní hrdinka Magdalena Popławska předvedla neuvěřitelnej výkon.

plakát

Milion malých střípků (2018) 

Další z příběhů, kdy závislej a vnitřně rozervanej chlápek spatří světlo na konci tunýlku. Jakás takás dramatická přitažlivost tam byla, ale jinak to bylo úmorné hraní a to myslím hlavně vedlejší postavy. Prostě nic překvapivýho.

plakát

Topi (2020) (seriál) 

Mystický utopický thriller o cestě pěti Moskvanů do zázračného kláštera v tajemné vesničce Topi. Rusáci na mě udělali dojem, když sedm epizod ponořili do světa mrtvých, takže seriál působí docela hypnoticky a motivuje dívat se dál a dál, hádanek je díky množství tajemných postav víc než dost. Že je tam něco špatně s časem a hlavní hádanka se dají celkem brzy uhádnout, ale tak strašně se to vleče. Slabý čtyři, nebo silný tři.

plakát

Old Henry (2021) 

Old Henry je trochu western a trochu drama otce a syna. Ono  se to docela vyváženě prolíná. Starýho Henryho podporoval přírodou ošlehanej vizuál natolik, že si říkám, jak ten film skvěle vypadal. Režisér jednoduše při budování napětí odvedl skvělou práci a obsazení hlavního hrdiny Tima Blake Nelsona a záporáka Stephena Dorffa byl mástrpís. Silný čtyři pecky.

plakát

Duna (2021) 

Nejsem fanoušek scifíček, ale takhle jsem dlouho nenakrmil voko. Vizuální lahůdka je slabý slovo a to, že příběh nebyl až tak akční, jsem jen kvitoval.