Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (59)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Slátanina neuvěřitelná. Blábol střídá blábol, žvanění střídá žvanění. Hlavní záporák ubohý. Aby jeho ubohost nebyla vidět, překryjeme ji maskou. A abychom tu ubohost skryli ještě víc, bude pořád žvanit, bude žvanit ze všech nejvíc. To odvede pozornost. :-) Nové postavy navzdory minutáži odbyté a nedotažené, staré postavy zajímavé jen tím, co bylo dřív. Batman/Bruce, jo, tak ten se taky občas ukáže. Batmanovská atmosféra nikde, jakákoli atmosféra tamtéž. Akce i bitky nudné, choreografie tragická. Motivace, chování, reakce postav příšerné. Dialogy jakbysmet. Logika nepřítomna. Scénář, režie, střih hodny leda úšklebku. Bezmoc a křeč. Nemáme co, ale musíme to natočit. Trapné. Tak nějak od půlky jsem si říkal, o čem to vlastně je, proč ten film vlastně vznikl, co tím chtěli tvůrci říct, co chtěli přinést? Nic.

plakát

Uprchlíci (1986) 

Mix sociálního dramatu s komedií (některými ne zcela odbornými zdroji označován jako primárně komedie) o muži jménem Francois Pignon, jehož dcerka Jeanne ztratila po smrti matky řeč a který se kvůli ztrátě zaměstnání dostane do situace, kdy není schopen se o svou milovanou dcerku postarat. V zoufalství se rozhodne vyloupit banku. Při nepovedené loupeži si jako rukojmí vybere čerstvě propuštěného trestance Jeana Lucase, který si právě za podobné loupeže odseděl trest ve vězení. I přes počáteční - situací danou - nevraživost a naprosto rozdílnou povahu obou mužů mezi nimi postupně vzniká výjimečné přátelství.

plakát

Mission: Impossible III (2006) 

"V Číně jsem ještě nebyl. Je to tam hezký?" "Je to tam nádherný. Jen si dejte pozor, v centru Šanghaje, jednoho z nejlidnatějších měst světa, není signál."

plakát

Nikola: Šedá (2003) (hudební videoklip) 

Nikola Šobichová, členka dívčí skupiny Holki, vydala v roce 2003 pod hudebními křídly Waltera Krafta (mj. projekt Hyperkraft a hity Energie a Nejsi malá holka) sólové taneční album Šedá. Autorem textu k titulní písni je Viktor Dyk. - Škoda že klipová verze je o něco kratší než albová, ale chápu, že delší než tříminutový elektronický track by v české písničkářsko-traktoristické lize působil nepatřičně. Walter Kraft ze sebe dostal to nejlepší a překonal i legendy Energie a Nejsi malá holka. A co se týče klipu, chátrající umývárna byla sázka na jistotu a Nikola je pěvecky, výrazově i vzhledově killing, vizážisti doufám dostali Českého lva, nebo alespoň Oscara. Absolutely epic.

plakát

Čarodějnice (2015) 

Bolek Polívka ve své životní roli. Skvěle hraje a kolik dříví nasekal... Dobrá atmoška a herecké výkony (hlavně teda Bolek a dvě nejstarší děti).

plakát

Alien: Specimen (2019) 

Komorný horor s jednou ženou, jedným psom a jednou prísavkou (pochopí každý hned ze startu). Na vznik ponuré atmošky není dost času, príjemne rychlé tempo (když jsem myslel, že to začíná, byl konec). Vážnost situace, ve které se hlavní hrdinka nachází, je ilustrována scénkou, kdy se snaží vypáčit sealed door od laboratoře zahradnickou lopatičkou. Tato se neočekávaně láme. Napětí je tvořeno překvapivými úniky páry z potrubí a podklouznutím hlavní hrdinky. Zřejmě na banánové slupce.

plakát

Lovec hlav (1976) 

Belmondo zažívá různá dobrodružství. Každé jako by z jiného filmu. Hloupé scény, chování postav, děj, akce, vše. Jestřáb je ve filmu jen takový větší postranní motiv. Navíc se chová jako idiot. Všechno na náhodu, ostatně stejně jako akce Belmonda. Fakt blbínka. "Ale Belmondo doběhne náklaďák. A po svejch. (A většinu trasy běží po hlíně). To by mělo stačit." :-D Nestačí.

plakát

Ad Astra (2019) 

Nudně natočená nuda s minimálním dějem. Dialogy slabé, vnitřní monology o ničem. Uměle naroubované akční scény zbytečné, trapné a směšné. Pro ty, co klimbají, aby se probudili, pro ty ostatní, aby se zasmáli nebo si plácli dlaní do čela. Proč má smysl film vidět: Automobilová honička na Měsíci, naskakování do startující rakety, následná eliminace posádky (Clouseau, Velký blondýn, Johnny English a spol. hadra), fyzika vesmírného poletování otce se synem... LOL :-)

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Viděno 56 minut. Jako kvíz "Kdo je tohle a kde se tu vzal?" pro fandy Avengers dobré. Postav víc než v Sekorovi. Stejná režisérská dvojice, ale propad ve všech atributech o 50 procent. Tam, kde byli minule Sam, Natasha a Steve (a Sharon) vtipní a cool, tam se teď jen hloupě žvaní. Winter Soldier se tváří a chová tak, že jsem měl chuť na něj vyhlásit charitativní sbírku.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

"Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až z Marvelu vypadne dobrý film." Siddhārtha Gautama (493 př. n. l.) --- „Nikdy nedej stejnou šanci blbovi!“ Svatý František z Assisi (pravděpodobně off the record, někdy kolem roku 1210 n. l.) --- Devětkrát jsem se spálil, ale i tak jsem dal podesáté šanci Marvelu a měl jsem tentokrát štěstí. Některé osvědčené marvelácké hvězdy se aktuální mise nezúčastnily (Thor měl chřipku a Strážci Galaxie dostali lístky na Book of Mormon) a zůstali Jenom sympaťáci..., co mají říz jako žvýkačky Hubba Bubba v ústech Scarlett Johansson a co umí skvěle zahlásit. ("Aha. On my left. Got it.") Aneb je tenhle film vůbec od Marvelu? Sympatické postavy s ryzím charakterem zahrané charizmatickými herci, příběh má drama, napětí i atmosféru, akce není duševně zaostalá a humor je suchý a ironický, používaný na správných místech, s minimem laciných momentů. Jen škoda kamery při soubojích - zabírány ze vzdálenosti cca půl metru s hromadou nesmyslných střihů (což je ale v posledních 20 letech bohužel normálka), takže spousta obstojné choreografie přijde vniveč. Jako celek velmi solidní. Začínám těm superhrdinským filmům přicházet na chuť. (Možná proto, že se poslední dobou skoro nic jiného netočí.)