Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Oblíbení herci (10)

Sylvester Stallone

Kdo mi v životě nejvíc pomohl? Kdo mi byl a je největším vzorem a ukázal mi, jaké hodnoty mám ctít? Kdo mi ukázal cestu, jak ze sebe udělat člověka, kterým jsem chtěl být? Kdo mi pomohl na nohy, když jsem byl dole? Kdo mi pomohl zůstat při zemi, když jsem byl nahoře? Kdo je ten, který nejvíce ovlivnil a změnil můj život?

Ne, nejsou to rodiče, není to žádný učitel ze školy, není to nikdo z mého okolí, není to dokonce ani Arnold Schwarzenegger nebo Jean-Claude Van Damme. Je to Sylvester Stallone.

Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude van Damme je fajn.

Vyrůstal jsem na  filmech jako Bloodsport, Double Impact atd. Jean-Claude usměvavý, sebejistý, neporazitelný. Obdivoval jsem jeho vysekanou muskulaturu, jeho bojové schopnosti. Vždycky jsem si říkal: "To je borec. Chtěl bych být jako on."

Později přišly filmy jako Replicant, In Hell. Jeho dramatický projev mě prostě bere a dojímá. Jean-Claude vážný, zranitelný, citlivý. Vždycky si říkám: "Ty vole, ten kluk je jako já."

Bruce Willis

Jako komik mi nesedí. Podle mě jeden z nejlepších dramatických herců ever.

Jean-Paul Belmondo

"Směje se. Možná tobě."

Co k tomu říct?:-) Divizní komisař Stan Borowitz aka Antonio "seru-na-konvenční-metody-vyšetřování" Cerutti je prostě můj vzor.

Steven Seagal

Úcta ke spravedlnosti, úcta k dobrým lidem, úcta k přírodě - to je pro mě Steven Seagal a jeho filmy.

Val Kilmer

Val Kilmer byl pro mne dlouhou dobu hercem, který mě nijak nezaujal a byl mi víceméně nesympatický. Pak se stala ta věc, že byl obsazen jako nový Batman v Batman Forever. On ani Chris O'Donnell sice film přes veškerou snahu nezachránili, ale poprvé jsem si řekl: "Sakra, ten Kilmer je dobrej." No, a pak jako blesk z čistého nebe přišel snímek Red Planet. Už první scéna, kdy před nástupem do vesmírné lodi musí odevzdat žvýkačku, leccos naznačuje. Následuje filozofické povídání s Chantilasem, rozhovor s Bowman, která právě opustila sprchu, a začíná být jasné, že Kilmer rozehrává jeden z největších hereckých výkonů všech dob. Val Kilmer jako vesmírný opravář Gallagher v sobě snoubil vtip, nekonvenčnost a svobodomyslnost s odpovědností, citlivostí, pochopením, odvahou, uměním naslouchat, respektem k druhým, úctou ke starším, úctou a obdivem k ženám. A to vše s naprostou lehkostí a hravostí, bez velkých gest či grimas, naprosto nevtíravým, přirozeným způsobem. Žádné dramatické nájezdy kamer, prostě jen záběr na Kilmera, jak se dívá, jak se usmívá, jak někoho poslouchá... "Přichází, přichází, 19. nervový zhroucení." A ve filmu Deja Vu si ve vedlejší roli jako agent FBI Pryzwarra svůj vysoký standard udržel.