Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Kreslená rodinka bavící celý svět, přes 20 let sice poslední dobou lehce upadá, to ale nic nemění na tom, že tihle čtyřprstí komici se staly legendou a dotáhli to tak daleko že dnes si jejich pozici na úplné špici kreslené tvorby nedovolí zpochybňovat ani Bugs Bunny s Waltem Disneym. No a Homer? Homer je komik století!

Dexter

Dexter (2006)

Dexter je zkrátka borec. Takhle sympatickej masovej vrah tu nebyl, od dob Hannibala Lectera. Na zhodnocení první série nestačej hvězdy. Geniálně vystavěný příběh, graduje díl po dílu, až do strhujícího finále, nad jeho osudovostí zůstává husí kůže, ještě dlouho po skončení. Vedlejší postavy vypadají jakoby psaný na tělo, stejně jako Michael C.Hall už bude do smrti zapsaný jen jako Dexter Morgan. Jeho (anti)hrdina, ač se to tak ze začátku nezdá, se vám zaryje pod kůži, takovým způsobem, který nemá daleko k posedlosti. Změníte si pozadí, znělku přidáte do plalistu a o seriálu budete chtít vědět vše. Druhá série je o něco slabší, ale stejně svojí kvalitou převyšuje konkurenci alespoň o 2 hlavy. Více se týká rodinných hodnot, než samotného vraždění. Třetí a zároveň poslední série co jsem měl tu čest sledovat, mě už zklamala o něco víc. Dexter si netypicky pouští lidi k tělu a dost na to dojíždí. Aby někdo s takovým frajerem regulérně vyjebával, to není Dextera hodno. Přes toto mírné zklamání, dnes prostě není seriál, co by v sobě nesl tolik životních pravd a ponaučení, navíc s takovou dávkou vzrušení. Nejde tu jen o kriminální zápletku, ale hlavně o pohled do duše monstra(?), který ačkoli čas od času vraždí, je zároveň kamarádem, milujícím manželem, bratrem a dokonce i svědomitým otcem.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Partička těch nejzábavnějších pošuků, umě sekunduje a leckdy i převyšuje mnohem profláklejší seriálové kolegy. Hlavní zbraní je jejich netypičnost, narozdíl od přátel nebo dalších sitcomů, jsou zde hrdinové outsideři, žijící ve vlastním světě a dorozumívající se řečí, obyčejnému člověku leckdy nepříliš srozumitelnou. V konfrontaci s blondýnou Penny od vedle, do které se všichni zamilovali, jsme pak svědky historicky nejvtipnějšího sitcomu, u kterého měla tato "modrá planeta" tu čest se smát! Né, a vůbec to není přehnané tvrzení.

Californication

Californication (2007)

Seriál proslulí hlavně svou sexuální otevřeností a hvězdou hlavní postavy. Což jsou na první pohled opravdu hlavní lákadla one man show Davida Duchovnyho. Při hlubším rozboru si však člověk uvědomí, že sex a ostrá slova jsou úplně vedlejší. Californication je hlavně o rodiných hodnotách a o tom, že krása není vše. Hank Moody ten nejcharismatičtější pohodář v LA si to uvědomí dost pozně. Jenže nebyl by to on, kdyby s důvtipem a smrtelnými hláškami se nevydal na cestu k znovuzískání své rodiny. První série naprosto odzbrojující, abych si nekazil zážitek, ostatní série prozatím odsouvám na dobu neurčitou....... 2.série šla po všech stránkách dolů, stále to ovšem stačí na super zábavu. Lew Ashby-Zastiňuje Hanka Moodyho! 3.série je jiná nežli obě předchozí, a chvíli trvá než si vše sedne, následně se ovšem, i přes do očí bijící vykonstruovanost Moody rozjíždí k dost možná nejlepší sérii.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Zprvu jsem se nemohl přenést přes neupravený anglický styl. Zhýčkaný z prostředí Big bang theory. Navíc mi nevoněla ani postava Roye, která se mi nejprve zdála ohromně nesympatická až trapná. Po první sérii jsem váhal mezi šedesáti až sedmdesáti procenty. Nicméně hned ze začátku série druhé se postava Roye vydala úplně odlišným směrem a rázem se i leckdy vyrovnávala Mossovi, takovému Sheldonovi Ajťáků. Po třetí sérii se už můžu s čistým svědomím přidat k fanouškům tohoto často až geniálního sitcomu. Partička IT disponuje vším tím, čím je anglický humor pověstný, utahováním si z postižených, gayů a plno dalších tabu způsobem, že udržet se a hrát si na moralizátora opravdu není možné :-).

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Tak a je to tu dámy a pánové, z vrcholu sitcomů padá legenda Přátelé a na špičku se dere nový, naprosto senzační seriál, jehož svěží kouzlo je natolik silné, že ubránit se není dost dobře možné. Zkušená komediální squadra v čele se Stiflerovským Neal Patrick Harrisem vypouští v každé epizodě quantum životních pravd, ale hlavně jejich humor je dnešní dnešní generaci daleko bližší, než co si budeme povídat již lehce zastaralý z Přátel a dalších devadesátkových hitů. Ale uznávám že moje nadšení, je možná z důvodu toho že Přátelé na televizní obrazovkách jedou stále dokola a opakovaný vtip, přestává být vtipem. I tak je, ale tenhle kultoš trefou do černýho, se vším všudy..

Firefly

Firefly (2002)

Cesta k seriálu Firefly byla u mě poněkud opačná než u většiny fanoušků. Nejprve jsem si totiž zamiloval film Serenity, a bohužel až o několik měsíců později zjistil, že jde o celovečerní zpracování z doslechu neméně podařeného seriálu. Teď po shlédnutí posledního dílu musím říct, že moje opovržení nad studiem, které dokázalo stáhnout, tak vyjímečný seriál nezná mezí. Posádku lodi Serenity, nesourodou bandu těch nejsympatičtějších lotrů v celém vesmíru, kteří veškeré nastražené překážky a geniální zvraty překonávají s nadhledem, a hlavně vtipem tak vlastní, jejich svědomitému kapitánovi s nezaměnitelnou tváří Nathana Filliona. I když šlo jen o 14 epizod, Firefly si mě podmanilo. Ne tak hlavně svým mixem žánrů sci-fi a westernu, který mi osobně nepřišel nijak okouzlující(díly odehrávající se pouze v kosmu jsou bezkonkurenční), ale především svou lidskostí, lidskostí posádky, která i v nekonečné temnotě vesmíru a krutosti Aliance stále odolává a drží svojí světlušku (Firefly) naděje na lepší budoucnost.

Jmenuju se Earl

Jmenuju se Earl (2005)

Né že bych měl něco proti sitkomům, ale čas od času je Earl bizarností prostředí jednotlivých epizod výtanou změnou. Jeho putování pro napravení škod, které za život napáchal jsou zábavné, zvláště zásluhou opožděného bratra vtipné a díky Jamie Pressly jakožto bejvalé manželce i značně sexy. Vyzdvyhnout se taky musí vynikající dabing Petra Rychlého.

Temný případ

Temný případ (2014)

Poctivá kriminální série, která sice nedisponuje kupou šokujících zvratů, avšak všechno dohání v práci s postavami a dokonalým vykreslením poměrů v okolí Louisianských bažin. Vizuální stránka a herecké výkony hollywodských es, to jsou jen jedny z mnoha důvodů, kvůli kterým se ztotožňuji s názorem, že zde můžeme sledovat strop televizních možností. Fantastický zážitek :-).

Ash vs Evil Dead

Ash vs Evil Dead (2015)

Tak je to tu. Bruce Campbell, Han Solo hororového žánru se vrací k jedné z nejkultovějších postav filmové historie. Slovo historie určitě sedí, jelikož jeho poslední navléknutí motorové pily na pahýl je přes 20 let staré. Tak tedy pozdě, ale přece. Pilot ukázat, že přibylo humoru a sebeparodie, což není na škodu, i díky tomu že hororové sekvence fungují výborně. Trošku zamrzí, že si tvůrci vypomáhají digitálními efekty, než aby zůstali u klasického, figurýnového gore, které tak fungovalo v původních filmech. Přesto veliké nadšení a zvědavost, jakou kvalitu si Ash vystřílí a vyporcuje v následných dílech :-). Tak první série naprosto perfektní :-). S každým dílem přibívá brutality a krve, Ash hláškuje v každé větě a Kelly se posledním dílem vyšvihla do závěsu za nekompromisního demonobijce. Poslední díl vůbec asi nejpovedenější epizoda. Vynechává dokonce i digitální krev a efekty, občas snad jediný nešvar téhle seriálové bomby. Druhá série potvrzena, takže je se na co těšit :-).