Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Matrix

Matrix (1999)

Nejlepší a nejpreciznější sci-fi všech dob minulých a zřejmě i budoucích. Naprosté vizuální obžérství.

Jurský park

Jurský park (1993)

Téměř dokonalé Spielbergovo dílo bude, zřejmě už navždy nejlepším snímkem o pravěkých ještěrech. Samotná monstra totiž z "reálnosti" neztrácejí nic ani po téměř dvaceti letech. Ve své době průlomová technologie CGI učinila z filmu kasovní trhák, a do kina dostala i diváky, kteří jinak o film nejeví zájem. Jeden z všeobecně nejoblíbenějších snímků patří i u mě, už léta k té vůbec nejčastější volbě, která ani opakovaně, i díky své vyjímečné výpravě zkrátka neomrzí.

Sunshine

Sunshine (2007)

Strhující sci-fi meditace se odehrává v době, kdy Slunce vyhasíná a lidstvo se snaží odvrátit hrozící záhubu. Díky magické atmosféře, úžasné hudbě a věrohodné posádce raketoplánu, která má do Slunce svrhnout atomovku, vám bude upřímně jedno, že příběh není originální. I tak budete jenom ohromeně zírat a žasnout.

Drive

Drive (2011)

Do návštěvy Drive v kině jsem nebyl z těch, kteří věří na konec světa rokem 2012. Ale potom co na premiéře (Kino 99 Kolín) celkový počet diváků nepřesáhl jednomístné číslo už soudím, že za vkus, který lidi žene na zdegenerovanosti typu Saxány, namísto úžasných filmů jakým Drive bezesporu je, si lidstvo bolestivý konec dozajista zaslouží. Drive mi po dlouhé době znovu připoměl, v čem tkví fascinace filmovým světem. Podobně omamný, stylový a bezmála dokonalý thriller, navíc obohacený o dechberoucí umělecké záběry a scény se jen tak nevidí, pokud vůbec někdy.

Predátor

Predátor (1987)

Partička těch nejdrsnějších frajerů, kdesi v Jihoamerické džungli a proti nim nejpromakanější lovec, který není tak úplně našinec. Z naháněné plné napětí a strachu z všudy přítomného nebezpečí se stala jedna velká legenda. Určitě nejlepší film tohoto typu.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Není lepšího hororu než právě původního Aliena. Není vymakanější montrum než právě alien. Není působivější scéna než klubání aliena. Navíc nikdy nepřestanu obdivovat Ridleyho Scotta, jak dokázal natočil tak nestárnoucí film, doslova.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Říkal jsem si, že budu dávat pozor od první sekundy a soustředit se na každý detail. Musím říct, že jsem z toho stejně jelen. Opravdu jsem pochopil a to ještě jen možná hlavní zápletku, všechny ty vedlejší naznaky už teda ani náhodou. Je až s podivem že i přes to dávám 5 hvězd i přes tu neuvěřitelnou komplikovanost je to snímek ohromně atmosferický a strhující. Je to snímek jenž přátelům nedoporučím, jelikož rozhodně není pro každého, k němu si musí každý najít cestu sám.

V Bruggách

V Bruggách (2008)

V černočerné komedii se nesourodé duo zabijáků po zkažené fušce schová v promrzlých Bruggách. Zatímco starší (Brendan Gleeson) prolézá jednu památku za druhou, mladší s vizáží Colina Farrella se nudí. A to velmi přesvědčivě: Farrel tady opravdu působí jako rozmazlený fracek, který zasluhuje pár facek. Jeho postava však časem začne být sympatická a to i ve chvíli kdy se na scéně objeví šéf obou zabijáků v nervním podání Ralpha Fiennese. Do té doby trošku pomalejší spád, začne nabírat na obrátkách a začne ta pravá komediálně/akční podívaná..