Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (9)

Ptačí zpěv

Ptačí zpěv (2012)

Naprosto výjimečná podívaná. V tomto válečně-romantickém drama se prolínají příběhy z fronty s mimofrontovými osudy vojáků. Není nouze o nečekané zápletky, zvraty a události při nichž nezůstane oko suché. Sympatický hlavní hrdina à la Fernando Torres hrdinně proplouvá úskalími války, aby se poté neshledal se svoji ženou. Nakonec ale všechno „dobře“ dopadne. Hodně silný filmový zážitek. Všem nedementním lidem (Jayův významový slovník: dement = člověk sledující sci-fi nebo fantasy filmy, člověk poslouchající punk nebo disco) mohu doporučit.

Titanic

Titanic (1997)

Jeden z nejlepších filmů vůbec. Nádherně zachycená tragédie Titanicu, kterou provází romantický příběh sympatického chudého Jacka a bohaté Rose. Tradičně výborný Di Caprio, zlí boháči a obrovská loď Vám nedovolí ani na okamžik odtrhnout zrak. Tragický konec donutí k slzám i ty bezcitné jedince.

Stezky slávy

Stezky slávy (1957)

Jeden z mála filmů z 1. Světové války líčí boje na německo-francouzské frontě a ukazuje nesmyslnost některých rozkazů. Plukovník Dax musí vést svoje muže do beznadějného útoku, který nevyjde. Je jasné, že někdo za tento nezdar musí být exemplárně potrestán. Skvělé dílo Stanleyho Kubricka a herecký výkon Kirka Douglase řadí tento film mezi válečnou špičku.