Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (65)

plakát

Smutná neděle - Píseň o lásce a smrti (1999) 

Velmi povedené dílo s pěknou d*vkou (nevim proč se tam objevila *, psal jsem normálně slovo dívka), která si získala i mé srdce. Happy end nebyl úplným happyendem, přeci jen dva ze tří hlavních hrdinů se nedožili konce, to je slušný výkon. Navíc válečná doba a super romantickysmutnědepresivněradostnězajímavá píseň, při které jsem si vzpomněl na Titanic - jasných *****.

plakát

Před úsvitem (1995) 

Ze začátku mi nebyla dívka příliš sympatická, ovšem to se velmi brzo změnilo. Velmi příjemný romantický film, který jsem si vychutnal i v neromantciké-sudetagency atmosféře. Prostě boží.

plakát

Romper Stomper (1992) 

Tak ti nevim. Ze začátku slibně se rozjíždějící příběh o bandě svastikami potetovaných plešounů, kteří si často ukazují, jak vysoko skáče jejich pes, povinnou četbu jim napsal sám velký Adolf a nenávidí vše, co není čisté rasy. Tato banda má konflikt s rákosníkama, kteří okupují Melbourne. Po obrovském konfliktu mezi rasou "čistou" a šikmookou se najednou od téhle linie uteče a skini mají problém s policií a poté dokonce sami mezi sebou. To vše je lemováno romantickým příběhem a slušným počtem mrtvol. Čekal jsem nějaké hlubší poselství, než že všichni skniheadi jsou zlí. Ovšem u nás by možná občas nebylo na škodu je nechat "vyřešit" nepřizpůsobivé občany (čímž nemyslím šikmooký, protože ty se i v cizích zemích, kde se vyskytují v nadměrném počtu, alespoň dokáží slušně chovat). Film šel udělat o dost lépe, ale Russell Crowe, takže dávám průměr 3*.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Čekal jsem, jak se film popere s knižní předlohou, která nastavila laťku ku*revsky (momentálně mě nenapadá slušné synonymum) vysoko. Bude to ve stylu Kmotra (film totožný jako kniha), či ve stylu Motýlka (film dobrý, ale oproti knize totálně dojebaný)? Kmotr-style zvítězil, naštěstí. A tak je stejně jako kniha i tento film skvělým dílem. Rozhodně doporučuji, především všem negramotům, co neumějí číst, ať si alespoň pustí film. Jediné co bych vytknul, jsou němci mluvící německo-anglicky. Přeci jen: "Rudy nein! Rudy wake up! Rudy nein!" zní poněkud divně. Ale i přes tuto drobnost (nebylo to nijak extra časté) si film zaslouží five sterne.

plakát

Hotel Lolita (2004) (seriál) odpad!

Hodně slabý porno.

plakát

Sharpův nepřítel (1994) (TV film) 

Konečně byly vidět kozy, ještě k tomu u velmi pěkné slečny. Tím pádem se 4* seriál (pokud to je seriál) přehoupnul na 5*. Navíc smrt Terezy jsem opravdu nečekal, tudíž tento díl získává další plus.

plakát

P.S. Miluji Tě (2007) 

Je sice moc pěkný, že ji umřel přítel, ale přesto by se nemusela celý film marně dopátrávat toho, že miluje jediného správného týpka (všem naplno říka co si myslí, tudíž ji několikrát řekl, že je kráva a proto se s ním ztotožňuji (u něj nemoc, že prý)), kterého ani vlastně nemiluje. Mezitím procestuje Irsko, s kdekým se vyspí a potom si dojemně pobrečí na rameni své tlusté matky, která v závěru, opět v Irsku, zase najde štěstí. Je vidět, že smrt někoho, vždy udělá jiné šťastnými.

plakát

Iluzionista (2006) 

Hodně podhodnocený film (pravděpodobně proto, že ho místní idioti nepochopili), kterému bez rozmyslu dávam plný počet. Poutavý děj, výtečně provedený trik (nebo iluze?), skvělý Edward Norton (za celý film mě ani jednou nepřišla na mysl výborná scéna z Kultu hákového kříže, kde s vytetovaným hákovým křížem na prsou rozdupne negrovi hlavu, s kterou jsem ho měl do teď spojeného), nádherná Jessica (tady bych si dal říct i po její smrti) a skutečně nečekaný konec. Prostě super, super, super. Beru zpět, protože jsem si uvědomil, že některé prvky byly už dost sci-fi a nevěřil jsem mu, že by to dokázal. Takže jenom super, super.

plakát

Mys hrůzy (1991) 

Mohl to být 5* film, především díky skvělému potetovanému De Nirovi, ale bohužel nebyl. Myšlenka, kdy propuštěný vězeň důmyslně tyranyzuje svého obhájce (ten si to skutečně zaslouží), se mi hodně líbí. Celou dobu film příjemně graduje, jenže pak přijde závěr, bohužel. Nevím jestli režiséry učí, že závěr má jinak povedený film zkazit, ale asi ano. Záverečná scéna, kdy rodinka uniká v houseboatu ala Titanic, je opravdu vrcholem debility. Max se samozřejmě na domoloď dostane, tátu přiškrtí a sváže. všichni jsou v jeho moci, jen si vybrat co dřív. Brutálně znásilnit a zabít dceru, matku, obě, případně v obráceném pořadí, prostě si nezřízeně užít, to na co jsem se celý film těšil, se ovšem nestane. Nejprve dcera Maxe při zapalování doutníku postříká benzímem, což Maxoj nevadí, skočí se jen uhasit do vody a vrátí se zpět, aby dílo dokonal. Mezitím co ženy dostanou příkaz se svléknout (konečně mohou orgie začít!), Titanic neřízeně, ale zato neomylně pluje vstříc ledovci. Po nárazu je jasné co přijde - jediného Maxe to odhodí někam na druhý konec houseboatu, zbytek se šťastně dostane pryč. Pak ještě manžel přiváže pouty Maxe k trubce (přitom ho Max revolverem na 1 metr netrefí), nedorazí ho kamenem a šlechetně ho nechá utopit se ve stylu toho hňupa Ježíše.

plakát

Příběh z Bronxu (1993) 

Výbornej film to mohl být. Jenže má jednu vadu na kráse a to doslova. Jak je možné, že pohledný, mladý ital a navíc známý místního Capo di Tutti Capi, se na první (!) pohled zamiluje do velmi nepřitažlivé (=hnusné, že jsem málem znovu okusil večeři, tentokrát v opačném směru) opice (zde použito ve významu hnusná černoška - na základě podobnosti (téměř totožnosti) s opicí, tímto se protentokrát distancuju od rasismu) ?? Chápu, že pro dotvoření příběhu o lásce/nenávisti mezi bílými a černými, bylo nutné, aby měla černou pusu, ale přeci jen se mohli tvůrci trochu snažit (i když přiznávám, že to není lehké) a najít černošku, když už né hezkou, tak alespoň vzdáleně připomínající člověka. Ovšem toto je prakticky jediná výtka tomuto filmu a proto dávám lepší 4*, které se sice nijak neliší od normálních, či horších 4*, ale to mi nevadí.