Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (36)

Báječný hotel Marigold

Báječný hotel Marigold (2011)

Judi Dench prohlásila, že „Indie je soustavný útok na vaše smysly. Je to země kontrastů, která vás změní."

Báječný hotel Marigold

Báječný hotel Marigold (2011)

Herci měli hrát podle scénaře fascinaci cizí zemí, vetšina z nich byla ale v Indii poprvé, a tak to pro ně nebylo nic obtížného, protože byli zemí okouzleni.

Báječný hotel Marigold

Báječný hotel Marigold (2011)

Natáčelo se v indickém městě Jaipur přezdívaném Růžové město. Jako hotel posloužil bývalý královský palác Ravla Khempur, ležící na břehu jezera Udaipur.

Bůh masakru

Bůh masakru (2011)

Film zahajoval filmový festilval v Benátkách 2011.

Cesta

Cesta (2009)

Jedním z vědomých rozhodnutí režiséra Johna Hillcoata bylo používat jen v minimální míře počítačové efekty. Počítače tak našly hlavní uplatnění zejména v procesu utlumení některých barevných odstínů.

Hlas moře

Hlas moře (2004)

Důležitou roli ve filmu sehráli scény létání představující pohyb krajinami Ramónovy (Javier Bardem) duše. K jejich vytvoření použil režisér speciální kameru super35, umístěnou ve vrtulníku.

Hlas moře

Hlas moře (2004)

Natáčení začalo v červenci 2003 v Galicii na pláži Furnas, kde Ramón Sampedro utrpěl nehodu, která změnila jeho život. Natáčení pak probíhalo dalších 12 týdnů.

Hlas moře

Hlas moře (2004)

Amenábar nejdříve hledal divadelního herce, který by Sampedrovi odpovídal věkem. Volba však nakonec padla na Javiera Bardema, kterému bylo v té době 35 let. Ten poté prodělal před kamerou tak skvělou proměnu, že byl téměř k nepoznání.

Hlas moře

Hlas moře (2004)

Javier Bardem musel svou energii soustředit na výrazně namaskovaný obličej a vyjádřit vše potřebné jemnou mimikou. Ke všemu se současně musel vyrovnávat i s obtížným galicijským dialektem.

Jana Eyrová

Jana Eyrová (2011)

Wasikowska se sama pustila do čtení knižní předlohy a po pár kapitolách byla příběhem tak okouzlena, že napsala své agentce, jestli se někde nechystá scénář k adaptaci. Ta jí odpověděla, že ne, že nedávno jeden byl, ale nakonec se neuskuteční. Za pár týdnů jí řekla, že film se přeci jen bude točit, poslala jí scénář a řekla, že se s ní režisér chce setkat.

Jana Eyrová

Jana Eyrová (2011)

Producent Alison Owen a režisér Cary Joji Fukunaga si z mnoha potenciálních míst v Británii jako filmovou lokaci vybrali Haddon Hall v osadě Bakewell v hrabství Derbyshire, kde shodou náhod stál i dům, který inspiroval autorku novely Charlotte Brontëovou v jejím zobrazení Thornfieldu. Stejně tomu bylo i v dřívější adaptaci, minisérii BBC, Osudová láska Jany Eyrové z roku 2006. Dalším použitým exteriérem bylo největší soukromě vlastněné venkovské sídlo v Anglii, Chatsworth House. Místo, které se objevilo již ve filmu Pýcha a předsudek (2005) jako zahrada rodiny pana Darcyho (Matthew Macfadyen), posloužilo jako lokace, kde se Jana (Mia Wasikowska) poprvé setkala s Rochesterem (Michael Fassbender).

Klíč

Klíč (2005)

První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle.

Klíč

Klíč (2005)

Scény z města byly natáčeny v New Orleans.

Klíč

Klíč (2005)

Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí.

Mildred Pierceová

Mildred Pierceová (2011) (seriál)

Výběr představitelky hlavní role byl jednoznačný, protože režisér si při čtení románu nedokázal v roli Mildred Pierceové představit nikoho jiného než Kate Winslet, a to i díky klasickým ženským křivkám, kterým tehdejší móda přála.

Mildred Pierceová

Mildred Pierceová (2011) (seriál)

Miniseriál byl nominován na ceny EMMY 2011, z nichž proměnil dvě. Ocenění pro nejlepší herečku v hlavní roli získala Kate Winslet a sošku pro nejlepšího herce ve vedlejší roli Guy Pearce.

Mildred Pierceová

Mildred Pierceová (2011) (seriál)

Režisér Todd Haynes si příběh hrdé a osamělé matky, která v době velké hospodářské krize hledá způsob, jak uživit sebe a dvě děti, přečetl v roce 2008, kdy se začali hroutit americké finanční trhy. Téma ho proto zaujalo také z důvodu, že v něm viděl paralelu s ekonomickou krizí, která právě probíhala.

Milovaní

Milovaní (2011)

Catherine Deneuve (Madeilene) a Chaira Mastroianni (jako dcera Věra) jsou ve stejném příbuzenském vztahu i ve skutečnosti.

Moneyball

Moneyball (2011)

Chris Pratt se ujal klíčové role Scotta Hatteberga i přesto, že s baseballem do té doby neměl nejmenší zkušenost. Kvůli natáčení musel shodit 14 kg a naučit se odpalovat levou rukou.

Reklama