Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Matrix

Matrix (1999)

Určitě jeden z nejlepších sci-fi 90.let minulého století. Oproti dalším dílů je jednička nejen o vizuální stránce, ale i obsahové, která byly zvládnuta velice dobře. Pro tu dobu to bylo něco nového. Akční stránka je nadmíru povedená, zvláště moment přestřelky mezi sloupy. Herecké obsazení si mě rychle získalo. Určitě jeden z nejlepších akčních filmů všech dob.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Tenhle film to je prostě klenot. Obdivuju Darabonta, že natočil naprosto skvostné vězeňské drama, které si vyneslo pozici mezi nejlepšími filmy historie. Postavy obou hlavních herců Andyho a Reda mi byli oporou po celým film(prožíval jsem to s nimi od začátku do konce). Vše doplňovala nádherná hudba a senzační scénář, který si zaslouží poklonu. Můj nejoblíbenější film..100%

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Nikdy jsem si nemyslel, že by se mi tento film někdy mohl líbit.Poprvé jsem ho shlédl asi v deseti letech a občas jsem i odcházel od televize, protože mě to ani nebavilo. Za pět let jsem dostal jiný názor. Tak úžasně natočený film, s opravdu parádní hudbou Ennia Moriconneho(i u Hodný,zlý a ošklivý unikát) mi spadl do mezi mé nejlepší filmy, které jsem kdy viděl(ne-li nejlepší).Westerny mě nikdy moc nepřitahovali, ale Sergio Leone mě vyvedl z omylu a dokonce od té doby sleduju jeden za druhým a vážím si jich víc a víc, zváště zlatých 60. let(ještě k tomu Sedm statečných-výborný)..:D Henry Fonda a Charles Bronson dominovali a jako zlého Franka a záhadného muže hrající na harmoniku toužící po pomstě, si prostě nedokážu představit vhodnější dvojku a ani Claudia Cardinale nehrála špatně, škoda že se více neuchytila. Takže výborný snímek s výbornou hudbou a herci, kteří mají můj velký respekt.......98%

Maverick

Maverick (1994)

Skvělá komedie, která zaručuje skvělý pocker. Jsem trochu zajetý do této hry(ne nějaký extra profík, to ne, ale líbí se mi). Mel Gibson se mi docela i líbil, ale on sám bohužel není velké plus tohoto filmu, tím je zaručeně sladká Jodie a master nade vše James Garner. Hrdinové se zbavují všemožných kumpánů, až to všechno směřuje do velkého finále, kde to samozřejmě drží v napětí diváka, i když on sám trošku tuší jak to dopadne - hru kde by byly 4 osmičky, malá čistá postupka a královská, jsem snad neviděl. Prostě to všechno tak krásně do sebe zapadalo, že nemůžu jinak než za 100%. Úměv Brada Mavericka při poslední scénce, na ten lišáckej úsměv snad nezapomenu :)

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Jeden z mála dobrodružných filmů, který mě tolik vzal za srdce. Indy byl idol pro mnoha lidí a Harrison Ford si získal velké uznání a hlavně silnou popularitu(přiznejte, pokud jste v této době žili, kdo nechtěl být jako Indy:))))))). Výborný příběh, který mě každou chvíl rozesmál a taky jeden z mála u kterého jsem na konci chtěl ještě víc. Po shlédnutí prvního dílu jsem se neskutečně těšil, kdy bude druhý, i když jsem se narodil déle, vůbec jsem netušil, že už je druhý a dkonce i třetí. I hned jsem šel zakoupit(respektive zapůjčit DVD) a hned se na to zajít opět podívat. Steven Spielberg, je pro mě velký režisér a jeho velká práce jež byla odměněna po velkém boji, byla nakonec proměněna až u Schindlerova seznamu či Zachraňte vojína Ryana. Nakonec se dočkal,ale poprávu, za tyto dřívější snímky to za hlavní režii nebylo, krom čelistí samozřejmě - u kterých by si to po právu zasloužil,ale nakonec si to vydobyl až v 90. letech.

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Tak se nám tu hvězdy pěkně sešli - ano Al Pacino a Robert De Niro(když opominu kmotra 2:)).... Policista a zločinec, kteří jsou hold v tom, co dělají dobří a nakonec vyhraje ten, kdo stojí za tím zákonem NO..:) Michael Mann je machr, natočil akční krimi/drama, které je skvělé ne vůbec přetažené(ohledně stopáže) a z těch hafa akčních blitin typu Jean Claude, je to jako zjevení...:). Dále vyzvedneme výkon Jona Voighta a už trošku známější Natalia Portman. Scénář je jako z nebes poslán, opravdu smekám. Některé scénky( obzvlášť ta finální) byly opravdu famózní. Tihle dva by se měli scházet častěji, ale s dobrým režisérem a kvalitním scénářem o zbylé nadšení se oni postarají sami( tím nechci zpochybňovat zbytek štábu:). Bohužel jejich poslední snímek byla neskutečná sračka na druhou, je to škoda. Za tento nelítostný mistrboj dávám 100%

Hra

Hra (1997)

Fincher to prostě umí! Opět natočil film, při kterém mi buší srdce "strachem" a nikdy nevím, jakým směrem se to uchýlí dále. Taková temná, chvilkami až paronoická atmosféra se jen tak nevidí. Dva hlavní aktéři Michael Douglas a pomalu se vznášející hvězda Sean Penn( který hlavně v budoucnu ukáže svou vynikající hereckou tvář i řežijní) nás provází tímto dílem. Našlo by se pár míst, kde to trošku polevovalo, ale pro mě jako nadšeného diváka jsem nic nenašel. Je to jeden z prvních filmů od Finchera, co jsem viděl, a asi proto patří mezi mé nejoblíbenější, i když sedm je sedm že. Za, pro mě, velice překvapivý konec dávám 100%.

Batman začíná

Batman začíná (2005)

Batman se nám opět probudil k životu! Po sérii trapných batmanů na sklonku 20.století(samozřejmě kromě Tima Burtona) nám jako z nebe spadl další klenot tohoto věhlasného komicsu. Tentokrát je brán trošku jinak. Christopher Nolan do toho nedával nijak té "pohádkové barvitosti", ale bral věci více reálněji lépe řečeno novodoběji. A proč ne? Zatímco Burton na to šel hned(akce a padouši), Nolan nám z toho udělal i trošku menší "životopis" slavného batmana. Kladl důraz na příběh a některé scénky z jeho výcviku mě nechali na sedle přišpendleného jako hřebík. Role se uchytil Christian Bale a dle mého zahrál to snad ještě lépe než Michael Keaton, i když každý hráli trošku jinak, u mě má více navrh právě novodobý Bale. Liam Neeson je úžasný se sklony k spravedlnosti a ukazuje Bruceovi aspoň cestu po které se vydat, bohužel jejich metody jsou tolik neortodoxní, že se s nima Bruce nedokáže ztotožnit. Cilian Murphy je extrém a v jeho očích je vidět, že tenhle kluk snad pro ty záporné role vyrostl. Dále věrný Alfréd, kterého si vzal Michael Caine, řekněte, kdo by ho zahrál lépe než právě on? Fantastický. Berme v úvahu i Katie Holmes, která se tu ukázala, škoda že do druhého pokračováni nezasáhla, určitě má mé sympatie, jak pro herecký výkon, tak i pro svou postavičku. Do tohoto mocného příběhu zasahují i mí sympatizátoři Morgan Freeman a Gary Oldman, i když Gary je vlastně jedním z hlavních postav, zatímco Morgan se zde jen mihne. Nolanovo dílo je naprosto skvělé i s dialogy obsahujících filosofické úvahy, scénář též výborný. Všechno dohromady nám dává 100%.

Ovládací panel