Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (214)

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Nu dobrá, jako předkrm k chystánému Star Wars proč ne...ale teď už bych raději ten Star Wars.

plakát

Dům 66b (2013) (studentský film) 

Hororová pohádka. A národní pohádkovost z ní opravdu čiší jak z přehravaného Troškova herectví, tak z líčení čerta (Čert ví proč) a samozřejmě i v obsazení Václava Vydry do tradiční role pekelníka. Ještě na konci měl zaznít cover Karla Gotta a bylo by to nejvíc. Rozhodně to ale není kritika. Hororová pohádka je pro mě daleko snesitelnější odbočkou žánru než horor-comedy nebo parody. Pěknou kameru a roztomilé scenograficé momenty (psík pobavil) trochu kazí pár rozpačitých momentů ve scénáři, především pak konec.

plakát

Konečná (2013) 

Správňácký svalovec s rotačákem a nelítostný záporák v megacool káře (jak píše Choze) dneska prostě už nestačí. Nuda a pachuť předešlé slávy jsou rozhodně hlavními rysy všech Arnieho filmů už od Terminatora 3. Johny Knoxville si po Skále zopakoval roli další zbytečné postavy po boku svalouše, střídavě charismatický a střídavě ubohý Peter Stormare exceluje serií debilně napsaných záporáckych vět a v jakém rozpoložení byl Ji-un Kim, to se můžem jen dohadovat.

plakát

odpad! (2013) (amatérský film) 

Na reklamu na knihovnu volně navazující horor-komedie Chozeho (pro kterého mám zvláštní slabost) o dalším "předmětu, který kouše do ruky". Roztomilý snímek se srandovním pytlíkem na viditelných provázkách bohužel není dostatečně srandovní a už vůbec ne strašidelný. V popelnicích se přece mohlo ukrývat něco mnohem drsnějšího. Přesto je ve srovnání s ostatními filmy správně gradovaný a po řemeslné stránce na úrovni. Přestože Chozé využil opravdu všechny fígle, co mu malý prostor nabídl, nemohu se zbavit stejného dojmu, jako u cvičení prvního ročníku animace na plenéru v Poněšicích. Škoda, že film nemá alespň hlubší poselství (třeba ekologické:). Parazitující pytlík mě přiliš nevzrušil. O hvězdičku navíc za název!

plakát

Půlnoční vlak (2008) 

Každý to zná, tísnivý pocit v posledním prázdném opuštěném vagóne metra, zvláš´t pak v podstatně děsivějším newyorském. A co teprv když usnete a probudíte se v doku. Prostředí pro horor jak stvořené. A máme tu kravaťáka s nepřátelským obočím, no...asi chlápek co nenavidí svojí práci v kanceláři, dělá dlouho do noci za pár dolarů a pak si vybijí zlost. Paráda. Určitě tu budu investigativní reportér nebo charismatický fotograf, ktereému to nedá a začne po něm pátrat. Prosté leč napínavé, Hitchock se spokojeně usmívá a neonoir atmosféra může růst. Jenže počkat. Není to mladej Raimi? Vrah se k němu blíží s paličkou na maso? To přece nadělá paseku ne? To oko proti kameře je kvůlu 3D obecenstvu? Jo takže gore béčko? No dobrá....CO? Byla ta UFO démonická konspirace nutná? Jo taaak....ono se to dědí.....o čem sem to mluvil na začátku?

plakát

Nikdo nepřežije (2012) 

Collector (nejdřív jsem myslel, že Dexter) meets klasickou buran bad family. Retardované chování postav (kultovní neduhy jako přejíždění vlastních členů), absence emocí (opět vzpomínka na Dextera a smrt jeho manželky), překombinovast zvratů (ve finále se chtějí zabít všichni), průměrná přítomnost všech zúčastněných včetně kameramana a pofiderní psychologie balancující na hraně Stockholmského syndromu sráží hodnocení mimořádně zajímavého tématu. Bad vs more bad mě fascinovala už u scény v taxíku v I Saw The Devil. Točit to Koerejej (a ne Japonec), tak teď možná nejsem tak naštvanej.

plakát

„VŠUP“ – film o škole (2009) (studentský film) 

Dokumentární animace, která perfektně zachytila o čem Ateliér filmové a TV grafiky VŠUP byl ještě v roce 2008.

plakát

Noviny (2009) (studentský film) 

Tak v první řadě nejde o film ale o reklamu. Pokud se na ČSFD hodnotí i reklamy, rozhodně by se k nim neměl psát popisek "studentský film". Pak je totiž jasné, že si tu vyslouží jen kritiku. Hodnotím jako reklamu.

plakát

Let Me Help You (2014) (amatérský film) odpad!

tak kazdy musi nejak zacit a vazim si všech, kteří jen nečumí na filmy, aby je mohli sejmout na čsfd, ale taky si to zkusí... amatérské podmínky jsou tvrdý a šance na řemeslně alespoň průměrný a divácky úspěšný debut mizivá....proto si nejsem jistý, jestli je nutné zaneřádit takovými filmy čsfd, protože to už začíná hraničit s home video serverem a ne filmovým... "hele jak jim hotdog" a šup s tím z mobilu rovnou na čsfd... .... ... a když se tady něco takového objeví, nerozumím hodnocení nad 10 procent, natož nad 50?! Proboha srovnejte si filmy, kterým dáváte rovnocenné hodnocení... Že je to amatérský film? No a? Amatérský znamená nutně špatný, buďme k němu shovívaví?