Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 230)

plakát

Absolutní moc (1997) 

Docela nápaditý příběh vyústil v jen lehce nadprůměrnou kriminálku. Ty scény "dobývání" Bílého domu jsou ovšem opravdu stupidní. A opět vytýkám Clintovi zbytečně dlouhou stopáž, protože to, co unesou Nesmiřitelní, případně Million Dollar Baby, tahle prostinká látka prostě nezvládne. Kolik to tu je? 61%? Ano, to je přesné.

plakát

Absolvent (1967) 

Tady vlastně není co řešit. Naprosto úžasná geniální záležitost a úplně nejlepší Hoffmanův výkon všech dob. A doporučuji velectěné pozornosti zcela výjimečně i český dabing, ve kterém duel Vetchý - Šulcová snad hraje ještě lépe, než originální verze. Nedám 100%. Dám pouhých 99.

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Docela povedený lehce nadprůměrný filmeček s obligátně sladkým Piercem Brosnanem. Viděl jsem to bohužel opakovaně pouze v dabované verzi a proto je mi má jinak oblíbená Rene Russo lehce protivná od momentu, kdy poprvé promluví, do momentu, kdy film skončí hepáčem.

plakát

Aféry mé ženy (1972) 

V podstatě průměrný spektákl, který povyšuje na správných místech použitý humor a pak tehdy skutečně slaďounká Libuše Švormová. Nechápu, proč tato herečka dostala tak málo příležitostí prokázat své nesporné velké herecké kvality v pořádném filmu. 65%.

plakát

Afrika aneb Češi mezi lidožravci (2004) (divadelní záznam) 

Přál bych si moc dát víc, než 4, ale tohle není o zásluhách, nýbrž o kvalitě, takže za sebe - 80%. Výborný seminář, na který navazuje poněkud slabší hra s bezvadným nápadem ohledně J.V. Sládka. Už mě kromě jmelí a Hladilasvištěprotisrsti nic nenapadá, takže si to kupte, nebo běžte na Žižkov do předprodeje.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Naštěstí nejde o tupý remake Bournea s Richardem Chamberlainem. Výborná špiónská akční podívaná, ke které jsem přistupoval trochu s obavami (viz zmíněný strach ze zbytečného remaku), nicméně byl jsem mile překvapen, hlavně pro mě jindy poněkud nestravitelným Mattem Damonem. 85%.

plakát

Agónie - konec Rasputina (1981) 

Skvěle prezentovaná ruská filmařská škola, bohužel dosti učesaná evidentními cenzorskými zásahy novodobého sovětského samoděržaví. Z historického hlediska tedy film obsahuje několik zjevných nepřesností, ovšem vykreslení osudu carské rodiny a scény zavraždění Rasputina - to byly opravdové lahůdky. 80% musím dát i ve spánku.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Tohle nemá chybu. Při mé slabosti pro britské sitcomy ani není divu. Po Blackbooks to nejlepší z ostrovů, v mnoha částech dokonce ještě lepší.

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

4 a půl. Pět nedám, i když se vždy rád podívám, zejména tedy na Miloňu Čepelkovou.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Netvrdím, že mě některé seriálové díly nebavily, zejména v první sérii. Ovšem důvod vzniku téhle slátaniny mně zůstal skutečně utajen. Navíc Gillian je ještě tak snesitelná v televizi, ovšem ve filmu, se svými dvěma výrazy (výraz zamyšlení a výraz udivení), je opravdu neschůdná. Já oproti tvůrcům filmu nechci uvěřit.