Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (392)

plakát

Kate (2021) 

Slušná akční jednohubka. Charakterní Mary Elizabeth Winsteadová by si ale zasloužila osudovější hrdinku..

plakát

Legenda o zlaté perle (1987) 

Čínskej dobrodružnej mix, u jehož vysokýho hodnocení převládá u většiny hodnotitelů nostalgie (který rozumím, sám to tak mám se spoustou filmů). Ale jak už tady někdo napsal, v jádru je to tuze špatnej film. Má hodně slibnej akčně-dobrodružnej začátek, ale potom už je to klasickej čínskej scénáristickej pelmel s Achillovou patou většiny asijských trháků tý doby, debilníma dialogama. To všechno v líbivým kabátku díky střídání různých lokací a sci-fi prvkům. Hlavní hrdina je toporná karikatura Jackieho Chana, kterej vůbec neovládá kung-fu a jehož herecký schopnosti se omezujou na tři grimasy, který střídá celej film (s Chanovou choreografií to mohl být docela jinej level a do role by se hodil mnohem víc). Přes značný nedostatky i na mě dýchla nostalgie, ale víc než silnější 2* si tohle nezaslouží.

plakát

Kouzlo draka (1991) 

Tchaj-wanskej filmovej opus pro otrlý fajnšmekry na motivy legendárního anime 🙈. Výbuchy, hodně specialní FX, kung-fu. Humor infantilní tak, že by se styděl i Michal Nesvadba a útrpný dialogy, na který musí mít divák koule (minimálně dvě a dračí), aby je ustál. Za to vymazlená finální eliminace gumovýho záporáka. Taky vzpomínka na jednu z nejšpinavějších VHSek z videopůjčovny. Kamehameha

plakát

Potkali se na sídláku (2015) (seriál) odpad!

Tohle se hodně nepovedlo. Vizuál jak z komouškýho večerníčku a tragicky nevtipný gagy. Je mi trapně za autory. Být tohle medvídkový duo na obalu toaletního papíru, neutřel bych si s ním zadek 🧻.

plakát

Černý déšť (1989) 

Jakuza zlá, americkej polda Nick dobrej, déšť černej. Klasickej zástupce akční devadesátkový krimi se všema dobovýma klišé (noční ulice s osvětleným kouřem, kožený bundy, černý brejle, odznaky, parťáctví, drsný řeči, motorky, brokovnice.. ocelárna.. etc.), okořeněnej kulisou filmařsky tehdy ještě exotickýho Japonska a vyjímečnej jen tím, že ho režíroval Ridley Scott. Koukatelnej lepší průměr.

plakát

Bakuman. (2015) 

Hodně sympatická a energická sonda do neúprosnýho světa začínajících kreslířů mangy/mangaků, fenoménu a jednoho z pilířů japonskýho zábavního průmyslu, se skvěle zvolenou hudbou a hereckou sestavou. Osobně by se mi s tímhle námětem víc líbil formát přímočarý romantický komedie s happyendem(👉🏼👌🏼🧡), ale asi se hodně zohledňovala předloha v manga sérii, kde jde (asi) především o kreslířskou profesi.

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) 

Komorní remake sci-fi, kterej je asi z velký části jen remakem (domněnka, původní film jsem neviděl) bez přidaný hodnoty. V jádru vážnýmu (a od Studený války čím dál aktuálnějšímu) tématu by v současnosti seděl rozsáhlejší i apokalyptičtější děj, filozofičtější přesah a s tím souvisejíci scénaristickej upgrade (věřit, že by Keanu zastavil anihilaci a změnil názor na lidstvo kvůli pár okamžikům v přítomnosti matky bioložky a dítěte je milá, ale dnešní optikou celkem naivní..). 2,75*

plakát

Super 8 (2011) 

Sympatickej a filmařsky poctivej biják v duchu (méně známých a mnohdy béčkových) dobrodružných teen scífek 90.let. Se všema nedostatkama, přímočarostí i naivitou, která k tomuhle žánru patří. Ale má svoje kouzlo. 3,5*

plakát

Collateral (2004) 

Ve svý době na mě Collateral zapůsobil jako progresivní adrenalinovej krimithriller se zajímavou zápletkou. Dnes o cca 20 let let později pořád vyniká atmosférou, kamerou a chladnokrevným sociopatem Cruisem. Ale některý dějový linky, situace a chování postav jsou s odstupem hodně okatý a příliš poplatný tvůrčímu záměru a scénáři na úkor uvěřitelnosti, kdy pouze ve filmovým L.A. může tohle být Mission possible..

plakát

Červený trpaslík - Země zaslíbená (2020) (epizoda) 

Takovej sympatickej trpasličí pomníček, kterej neurazí, ale ani nenadchne. Ruku na srdce, na celovečerák podle kultovního sitcomu málo autentickýho humoru, hlášek i nadšení. Scénář lehce odfláknutej, pocitově jeden díl nataženej do hodiny a půl. Lepší než jen průměrný džouky by se daly spočítat na prstech jedný ruky a jsou spíš k pousmání, žádnej útok na bránici. Hodnocení tady mi přijde ovlivněný nostalgickým úhlem pohledu, se vší úctou k původnímu trpaslíkovi si myslím, že objektivně zasloužený není..