Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (392)

plakát

Pátá vlna (2016) 

Naivně hloupý sci-fi pro dětský publikum do 14 let (max). Celej ten narychlo splácanej vesmír s mimozemskou invazí/cizákama, dětskýma vojákama a zlou armádou, která chce vážně vtipnou formou (5.vlnou) vyhladit lidstvo, působí jako několikadílná sága špatně sestříhaná do jednoho filmu. Z týnejdžrů se po absolvování týdenního tábora pro militantní skauty stávají akceschopný elitní vojáci s drsnýma přezdívkama (Zombí a Kudla, fakt špatnej vtip..copak režisér neví, že černý linky kolem očí nejsou drsný ani cool od doby, co Avril Lavigne dosáhla dospělosti?), 10-ti letý dívenky běhaj v akci se samopalem. Ne,tohle by snad neprošlo ani v devadesátkách.. Ani nevím za co dávám *.

plakát

Tři fúrie (2023) 

Prequel k první Furii z Vietnamu, s poetickým názvem 3 Furie, je hodně svěží překvapení ze země nekvalitního textilu. Progresivní, stylizovaná akční jízda se třema sympatickýma roštěnkama lehce evokuje čínský akční kousky z 90.let s ženskýma hrdinkama v hl.roli. Proti prvnímu filmu nabízí (mininálně 3x) víc furiózní akce/krve, přesvědčivější herecký výkony, v rámci žánru i slušnej příběh s artovou nadsázkou (..kostýmy, barvy, CGI prvky a záměrná expresivnost některých scén..viz digitální pasáž na motorkách,top), choreografii na úrovni a především suverénnější režii představitelky první furie Veronicy Ngo. Právě expresivnost se místy bije s příběhem, kterýmu by slušel i komornější háv a naturálnější prostředí ale co, barvy dělaj Netflix. Bavil jsem se a film považuju (i s ohledem na zemi původu!) za podhodnocenej. Vietnam banzai.

plakát

Furie (2019) 

Vietnamci nejsou jen zdatní obchodníci s českýma potravinama a marihuanou, ale do budoucna možná i tvůrci kvalitní akční kinematografie. Na rýžovým poli filmů z Asie sice nic vyjímečnýho, přesto tuhle vlaštovku z Vietnamu cením, jelikož je beru prakticky za našince a účastí v martial arts žánru mile překvapili. Pominu-li otřepanej příběh s únosem dítěte, zbytečně ukecaný scény (fňuk) a celkově nevýraznej scénář, má film současnej vizuál a celkem solidní i přehlednou akční choreografii (jen těch akčních scén mohlo být víc a delších). Zejména finální pacifikace hl.záporačky a následně party jejích nohsledů nemá chybu, byť oboje trvá jen pár vteřin. Veronica Ngo umí, je sympatická a má už i pár zářezů v Hollywoodu.

plakát

Out of Darkness (2022) 

Jako "pravěkej" survival OoD funguje (hlad, tma, strach z neznámýho). K plusu patří lokace, atmosférickej soundtrack i volba nepříliš výrazných herců. Ale rozuzlení mojí fantazii neuspokojilo, očekávání bylo větší..a jinde.

plakát

Princezna (2022) 

Princezna s kapkama krve na čele. Příběhově hodně jednoduchá, ale po akční stránce efektní a vtipně brutální poschoďová vybíječka s mile pohádkovým nádechem. Na buchtoidní výraz holky od vedle Joey King jsem si musel chvíli zvykat, ale nakonec mi její malá urputná válečnice začala být i sympatická (a musím říct, že byla do role dobrá volba, v bojových scénách odvedla slušnej výkon). #girlpower

plakát

Boys from County Hell (2020) 

Černohumorná, lehce horrorová komedie s fajn atmosférou a sympatickým hereckým obsazením. Potenciál jak horrorový tak komediální složky je želbohu nevyužitej, oboje je scénaristicky malinko odfláknutý. Vzhled upíra Abhartacha coby ancientního zla je ovšem famózní, už jen kvůli němu by scénář zasloužil víc akce a nápaditější řezničinu.

plakát

Into the Forest (2015) 

Pomalu plynoucí komorní psychologický drama o dvou sestrách vydaných napospas osudu, o počínajícímu zániku civilizace, na kterou jsme zvyklí, o ztrátách životních jistot, bližních a vůbec všeho, co často bereme jako samozřejmost. Finále bylo možná trochu proti logice, ale kdo ví.. 3,5*

plakát

Chůva na zabití: Krvavá královna (2020) 

První chůva byla žánrově pubertální slátanina (ve smyslu slátat od všeho něco a dát tomu etiketu "cool"). Dvojka jede ve stejným, možná ještě nadsazenějším módu (i proto mi přišla v něčem snad i lepší). Hlavně už jsem tušil do čeho jdu a nečekal od toho nic než popcornovou zábavu na večer, takže se dá říct, že jsem se celkem bavil. Ke kultovce hodný dalšího pokračování to má ovšem daleko (na to je slabej scénář, režie i triky jak z tv filmu).

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Jak uškrtit mistra Šálka (2024) (epizoda) 

Lepší a atmosféričtější než první díl, snad i trochu suverénnějsí (ačkoli žánrová rozpačitost tam pořád je, toho se asi seriál nezbaví). Tvůrci slibovali vzestupnou tendenci, snad to tak bude. PS.: Finále s nanovláknem bylo přitažený za vlasy už hodně, resp. ta část, kdy si ho Cina (ne)odnáší..

plakát

Detox (2016) 

Kvalitativně na úrovni absolventskýho filmu studenta americký FAMU. Zajímavej námět/nápad snad, ale podanej celkem nezáživnou formou (kde není dostatečně splněná žádná z žánrových kategorií v popisku, aby si tohle zařazení film zasloužil), že i jakýkoli poselství vyzní ve finále trochu do prázdna. 1,5*