Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (169)

plakát

Penny Dreadful (2014) (seriál) 

První dvě serie skvělý dekadentní nesmysl – jednoduše řečeno děj je splácaninou x různých příběhů a když se od toho odprostítě moc si to užijte (slibuji). Třetí série to trochu zabila, hrdinové se rozdělili a především tu cítím snahu o nějaký hlubší smysl – ale o tom braková literatura prostě není, že?

plakát

Utíkej (2020) (seriál) 

Střídají se wow momenty s meh momenty (u každého diváka patrně někde jinde). Hlavní problém je ovšem, že to jde trochu od zdi ke zdi.

plakát

Odpočívej v pokoji - Vnitřní náhled (2003) (epizoda) 

Tenhle díl krásně ukazuje moji povrchnost – hluboké ženské téma, progresivní učitel, eskalující vztahy sourozenců Fisherových, David mi chvíli mluví přímo z duše – a moje hlavní myšlenka? Tady je: „Zachary Quinto, po tolika letech to bylo dost nečekané setkání, ale těch pár vteřin mi zlepšilo náladu jak málo co.“

plakát

Expanze - Série 4 (2019) (série) 

Stále je to Expanse, ale tentokrát byl děj dosti statický, jako kdyby šlo o restart spíš než pokračování. Plus, a to je minoritní problém, mi nesedly účesy postav, taková blbost, což?

plakát

Emma. (2020) 

Takhle mi zkazit pana Knightleyho! V tomto případě mu měli říkat spíš Emoley, rytířského v něm nebylo za mák (na konci mi ho bylo vážně líto, že takhle dopadl. Poor Mr. Knightley!). V mnoha ohledech si z knihy vybrali zvláštní motivy a ty tradiční poněkud překroutili – místy bych se nechytala neznat předlohu. Jinak krásné kostýmy (paní Eltonová), vtipné scenérie (zvláště s chovankami internátní školy) a obrovské oči Emminy.

plakát

Zpřítomnělí (2019) (seriál) 

Buď budete hledat nelogičnosti nebo si prostě užijete všechny ty maličkosti, které vychází z jednoduchého a přitom jedinečného nápadu zpřítomnit v 21. století osoby z let minulých. Ač to celé pohromadě drží detektivní pátrání a interakce hlavních postav, jako hlavní prvek považuji satiru společnosti. „Je mi líto, ale vraždy svatých nejsou slučitelný s hodnotami Foodie‘s.“ PS: zkuste originální znění, po čase budete překvapeni, jak pěkně umíte norsky :).

plakát

Watchmen (2019) (seriál) 

Za mě správný poměr šílenosti, příběhu a podivna. Druhá půlka nemusela být tak popisná, trochu tajemna bych snesla, ale zase se to krásně uzavřelo, takže katarze je dokonána. Nechávám 4* - prostě nezastávám názor, že je nutné v každém díle někomu rozmlátit lebku.

plakát

Mladý papež (2016) (seriál) 

Končím v polovině, především proto, že nejde o oddychovou zábavu. Ano, Jude Law je úžasný a kamera je dech beroucí. Problém pro mě znamená klesající počet absurdních výjevů, které nahrazují stále absurdnější rozhovory. Sečteno podtrženo, začíná se to docela táhnout, kouzlo se vytrácí a přestávám mít dojem, že čas a pozornost, které tomu věnuji se vyplatí.

plakát

Aquaman (2018) 

Jedna hvězda za man bun Willema Dafoa a ta druhá za to dílo, co měl na hlavě Orm - nic jiného nedávalo smysl.