Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Oblíbené seriály (10)

Ripper Street

Ripper Street (2012)

5* si žádný jednotlivý díl nezaslouží, ale jako celek dokonale funguje kombinace známých praktik s dobou pozměněnými souvislostmi, k tomu je nutno přičíst duo neprůstřelně se tvářících Angličanů s cylindry, v nichž hnisá nevyrovnanost, a jeden pološílený génius, který by byl úžasným záporákem, ale protože je většinou v lihu, uskromňuje se pouze na velice střízlivá hodnocení práce jiných padouchů. Prostě miš-maš, kde se v zkrvaveném pokoji velebí význam pohyblivých obrázků, stavba dnes všudypřítomného Londýnského metra ničí potřebné důkazy a tajné služby vyhazují do vzduchu židovské komunisty. Jen to není podívaná k čaji o páté, viktoriánské příběhy psané v digitální éře prostě musí být „cítit“ krví, jako kdyby staré dobré krádeže kabelek v téhle době jednoduše neexistovaly.

Na doživotí

Na doživotí (2007)

Kdyby takhle vypadaly všechny seriály, celý den sedím před televizí. Vemte dobrý nápad, obalte ho skvělými dialogy, přidejte nějakou tu vraždu, celé to promíchejte a pak rozdělte na 32 částí ... to co vznikne bude Life. Jediné co lze seriálu vytknout je poněkud rozpačitý konec druhé serie - proto zcela kvituji rozhodnutí další sérii netočit, zkrátka skončit se má v tom nejlepším. Osobní poznatek: Jsem přesvědčena o tom, že herci byli vybíráni na základě úsměvů, nikde jinde takovou galerii radosti nenajdete.

Na Západ

Na Západ (2005)

Rodina Wheeler-Lakota je Forsyty divokého západu, v hodině a půl zahltí natolik koncentrovaným životem Ameriky 19. století, že to téměř paralyzuje. Ač se místy vyznačuje až surovou realitou a je protkán reálnými osobami a událostmi, nejde o hraný dokument, ale především o příběh plný zázraků a náhodných setkání. Nejsilnější je přitom první polovina série, kdy bílí ještě bojují s matkou přírodou i se sebou samými, zatímco pozdější děj se mění jen v tušené vybíjení stále bezmocnějších indiánů - i to je však zobrazeno se ctí. K tomu se přidává mladší generace, která mi tolik nepřirostla k srdci, a touha scénáristů ukázat co nejvíce „dějin“ jen štěpí děj. I tak ale smekám a děkuji za uvedení do bolestných leč fascinujících dějin prérijních indiánů, které jsou u nás zcela opomíjené. Random facts: indiáni jako celek se stali občany USA roku 1924.

Torchwood

Torchwood (2006)

Tahle parta "lovců" emzáků si vás omotá kolem prstu, dřív než stihnete říct weevil - a to ani nemluvím o Jacku Harknessovi, neb ten nemusí říkat ani to. Ač jsou některé díly dějově slabé, Torchwood stále pojídá pizzu a trousí suchý humor se stejnou grácií. Navíc je série až překvapivě vyvážená - slabé chvíle přicházejí pravidelně v druhé polovině jednotlivých serií (obecně nemám ráda dvoudíly) zatímco pravé zlato leží někde uprostřed (Countryside, Meat) - snad i proto mě tak uchvátila 3. serie, která se "nestihla zkazit" a které náleží plných 5*, ostatní jsou jen nadprůměr s neotřelými nápady.