Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (77)

plakát

Drive (2011) 

Na tento film jsem se těšil z jednoho prostého důvodu- měla se v něm objevit Bobbi Starr. Neobjevila. Nicméně i přes to, že její scény byly vystřihány, je film naprosto dokonalý.

plakát

Jamieho revoluce ve stravování (2010) (pořad) 

Aneb souboj s větrnými mlýny. Na jednu stranu chtějí Američané změnit svoje stravování (především středoškoláci), na stranu druhou jim po pár dnech dojde výdrž. Pěkné bylo Jamieho narážení na školskou byrokracii- čínské nudle se zeleninou mají málo zeleniny, v druhém jídle se však hranolky počítají jako zelenina a pizza jako chleba, neboť má kůrčičku. A to, že malé děti neumí používat příbory, resp. že jim je ani nedávají (k čemu taky, když jejich jídleníček je pizza- nugety- hamburger), vás už tak moc ani nepřekvapí.

plakát

Králova řeč (2010) 

To je tak, když komorní film za pár peněz (relativně) naprosto poráží všechny stamiliónové projekty. Snad jen ten Churchill nevypadal jako Churchill...

plakát

Černá labuť (2010) 

U každého Aronofského filmu je problém, že vždy bude srovnáván s Requiem for a Dream. Bohužel jsem to udělal i já. Sám o sobě je tenhle film naprosto vynikající, ale Requiem stanovil laťku tak vysoko, že bude nemožné ji překonat. Po stránce kamery, výkonů, režie i příběhu se filmu nedá nic vytknout, ale Requiem má u mě stále o něco lepší pozici. Ale třeba se to časem změní. A Natalie? Tomuhl filmu bude do konce života vděčná, protože zde hrála úplně jinak, než v ostatních filmech.

plakát

Díra (1960) 

Tenhle film jsem viděl vlastně úplnou náhodou- ale naprosto mě dostal. Žádná hudba, žádné zbytečné řeči, jen práce na útěku a závěrečné rozuzlení. Naprosto úchvatné.

plakát

Den Šakala (1973) 

Zfilmováno prakticky přesně podle knihy (a povedlo se). To se dneska jen tak nevidí.

plakát

Tam kde kluci nejsou 8 (1997) 

Tohle není průměrná produkce filmů pro dospělé- tahle série je extratřída. A tenhle díl je jeden z nejlepších.

plakát

A State of Mind (2004) 

Dokument od BBC opět nezklamal. Kvalitní zpracování, i když je vidět, že Severní Korea ukázala jen to, co chtěla. Město jak vystřižené z románu 1984- rozhlas, který nejde vypnout, ale jen zlumit, ideologické písně, vymývání mozků ve škole. Ale stejně by mě zajímalo, jestli jsou severokorejci opravdu takové ovce, nebo ne. Co by se stalo, kdyby se režim ze dne na den zhroutil a přišel kapitalismus? Kdo ví...

plakát

Iron Man (2008) 

Rozhodně jedna ze zdařilých komiksových adaptací- narozdíl od Transformers a spol.