Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Dokumentární

Recenze (96)

plakát

Po strništi bos (2017) 

Na 2 hvězdy to sice nebylo, ale že bych se u toho vyloženě bavila, se říct nedá. Kdybych u toho nedělala něco jiného, tak to nejsem schopná dokoukat do konce. Komedii si opravdu představuju jinak. Co naopak oceňuju, byly herecké výkony dětí a pěkné nastínění atmosféry venkova. Jinak ještě nechápu, proč dali Vetchýmu za manželku Voříškovou, když by přitom mohla klidně být jeho dcera.

plakát

O zakletém králi a odvážném Martinovi (2018) (TV film) 

V záplavě nových nezáživných pohádek je tato pohádka balzámem na duši. A až na několik zbytečných digitálních scén se na ní fakt pěkně kouká.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Jedna z mála nových českých pohádek, která má děj a vtip a která mě už třetím rokem strašně baví. Dvojice Trojan a Dvořák opět nezklamala. Anděl páně 2 podle mě dokonce předčil už i tak skvělou jedničku.

plakát

Císař a tambor (1998) 

Příjemné překvapení letošních Vánoc, Vetchý s Rajchertem byli skvělí, fakt mě to bavilo.

plakát

Sněžný drak (2013) (TV film) 

Letos o Vánocích jsem si řekla, že dám šanci méně známým pohádkám, které jsem ještě neviděla oproti těm, které znám nazpaměť. Bohužel pro mě byla i tato pohádka velké zklamání a celkově hrozná slabota, i když potenciál to mělo, 30%.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Na začátku to vypadalo nadějně, pěkné kulisy, neokoukané mladé tváře, Liška s Vilhelmovou jako vtipní čerti, bohužel to ale vůbec nestačilo. Pohádce strašně chyběl nějaký smysluplnější děj a celkově to byla slabota i co se týče hereckých výkonů, škoda.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Bohemian Rhapsody mě naprosto a totálně odrovnala. Už dlouho jsem neviděla tak nádherný a do posledního detailu doladěný film. Ve filmu je spoustu vtipných scén, stejně jako těch dojemných. Tajně jsem si v kině utírala slzy, když Freddie zpíval: "Goodbye, everybody, I've got to go, gotta leave you all behind and face the truth..." Tohle se nedá popsat, to se musí vidět. A že je ve filmu pár nesrovnalostí, to mně žíly vůbec netrhá, já jsem si na svoje přišla na 110%. P.s. samozřejmě jsem po návratu z kina koukala do půlnoci na záznam Queenů z koncertu Live aid, protože to ani nešlo jinak :))

plakát

Planeta Česko (2017) 

Zhlédnutí dokumentárního filmu Planeta Česko byl pro mě opravdu velkým zážitkem. Nejen že jsem se u něj pobavila (hlavně u sysla, vlaštovek a bobra), ale taky poučila, neboť jsem většinu zvířat (hlavně ptáků a brouků) ani neznala. S Marianem Polákem se určitě shodnu v tom, že se chodíme dívat na exotická zvířata do ZOO a přitom neznáme zvířata, která nám běhají za barákem. V dokumentu jsou nádherné záběry na Česko, z kterých mi spadla čelist a zároveň odstrašující podívaná na vydrancovanou přírodu, regulované řeky, z kterých se mi chtělo brečet. I právě proto mě moc potěšilo, jak se v dokumentu několikrát zmiňovalo, že není všechno tak černobílé, jak na první pohled vypadá (všechno zlé může být i k něčemu dobrému a naopak). Všech pět hvězd jsem dala taky hlavně proto, že jsem lepší dokument o české přírodě zatím neviděla. Marián Polák je v mých očích blázen v tom nejlepším slova smyslu. A jeho dcery, kterým svůj film věnoval, na něj můžou být opravdu náležitě hrdé.

plakát

Madam služebná (2017) 

Rossy de Palma jako Madam služebná byla naprosto skvělá. Ještě dlouho po skončení filmu jsem se smála jejim vtipům u večeře. Až tak moc mě zase nebralo, že jsem hodinu a půl čekala na to, jak to dopadne a přitom úplně zbytečně.

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Přes víkend jsem přečetla knižní předlohu, z který jsem si opravdu sedla na zadek, a tak jsem se na film vyloženě těšila. Jaký zklamání pro mě bylo už jen obsazení hlavních postav - hlavně s herečkou Louisy jsem měla po celý film velký problém, stejně jako s Patrickem, Trinou a dalšími (jedinej, komu podle mě role vyloženě sedla, byl Nathan a díky za něj). Fakt hrozný zklamání a naprostý pošlapání zážitku z knížky, a tak všem vřele doporučuju - buď knížku vůbec nečíst, jestli se chcete dívat na film nebo přečíst knížku, ale na film se klidně vykašlat, já bych bývala takovou radu moc ocenila :))

Ovládací panel
9 bodů