Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 173)

plakát

31. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2023 (2024) (pořad) 

Marek to řekl přesně! Z dobrého scénáře lze udělat špatný film, ale ze špatného nelze natočit dobrý a to se právě stalo. Dokud byl Marek Eben na pódiu, tak půl bídy, jak se u nás říká, povedlo se mu několik dobrých fórů, ale jakmile odešel přišel chaos, nuda, nesourodost. Korunu všemu nasadila bývala občanka Sovětského svazu, která bojovala za všechny gendery (tomu jsem nerozuměl) a zapomněla na nejdůležitější, nezastupitelnou a nanejvýš uctívanou roli ženy, tedy roli matky! Její názor ji samozřejmě neberu, ale vybrala si velmi nešťastnou chvíli. Dále mi dost vadilo smíchání filmů a seriálů dohromady, přestože se mi Volha moc líbila a dal jsem ji hlas.

plakát

Objektiv ČT24 (1987) (pořad) 

Po Polopatě, Kalendáriu a Toulavé kameře je na řadě další zajímavý pořad.

plakát

Toulavá kamera (2003) (pořad) 

Po Polopatě a krátkém Kalendáriu přichází můj oblíbený pořad.

plakát

Polopatě (2013) (pořad) 

Příjemné nedělní dopoledne zahajuji tímto pořadem.

plakát

Peče celá země (2020) (pořad) 

Výtvory soutěžících jsou většinou perfektní, ale pro mne ještě nudnější, než Stardance, protože chybí Ebenův humor.

plakát

Bratři (2023) 

Komunismus a fašismus (nacismus) jsem vždycky dával na stejnou úroveň. Obě ideologie si jsou podobné co do likvidace svých údajných nepřátel. Jsou tu jen dva rozdíly. Komunisti nerozpoutali (zatím) žádnou světovou válku, ale přesto mají na svém kontě daleko víc obětí, a to je ten druhý rozdíl. Proto je legitimní bojovat za svobodu proti útlaku všemi prostředky. Film je natočený myslím objektivně bez zbytečné glorifikace obou bratrů, takže i ta kontroverzní rozhodnutí tam jsou a je na každém z nás, jak to posoudí. Nezapomínejme, že kdyby v únoru 1948 "nezvítězila" dělnická třída a nezačalo období nesvobody, nic z toho by se neodehrálo. Pokud se přechod přes hranice odehrál aspoň z padesáti procent, jak je nám prezentováno, tak klobouk dolů. Pomohla odvaha, moment překvapení a hodně štěstí. Výborný film!

plakát

Láska a smrt (2023) (seriál) 

Nemít to lehce komediální nádech a nemít příslib, že brzy dojde k zlepšení, vykašlal bych se na to už po druhém dílu, protože jsem se nebavil. Třetí je zlomový a od čtvrtého je to už jiné kafe. Potencionální vražedkyně i její obhájce mi silně lezli na nervy, ale připouštím, že mě rozsudek vlastně potěšil, protože v afektu a zlosti se člověk může proměnit ve zvíře. Velmi solidní série. Všimli jste si, že obě hlavní protagonistky jsou sebevědomé, až arogantní ženy a jejich manželé jen dobrosrdeční ňoumové, kteří viny svých manželek berou na sebe?

plakát

Přišla v noci (2023) 

Škoda toho nejednoznačného závěru, když to měl být horor a on to chvílemi byl, čekal jsem nějaký definitivní konec. Nevadí i tak je to skvělé. Osina v prdeli je proti Valerii pohoda a komfortní stav. Simona Peková by si zasloužila Českého lva.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Překvapivě natočené srovnatelně se světovými produkcemi. Dějově hodně složité a přiznám se bez mučení, že ne vše mi je úplně jasné. Ale nevadí hlavně že je to napínavé, má to i zvrat a už se těším na ty vymazlené technické vymoženosti (už za sedmnáct let!).

plakát

Fargo - Season 5 (2023) (série) 

Jsem už paranoidní? Ať mi to někdo vysvětlí. Přestože je to stále velmi dobře natočeno a ten coenovský duch je tu ještě občas cítit, takovou socialisticko - feministickou sérii jsem nečekal. Naprostá dominance žen! Padesátikilová Juno Temple (jako mladá holka se mi líbila, ale už v Tedu Lassovi i zde po drastickém zhubnutí mi její "krysí" pohled nebyl sympatický) přemáhá spoustu daleko silnějších chlapů. Indiánská policistka vyřeší vše a bezcitná finančnice Lorriene si pohrává se všemi jak chce. Chlapi jsou k smíchu či pláči. Slaboch Wayne, nájemný vrah Moonk smaží vdolky a nechává se přesvědčovat od Dorothy, že dluhy se nemusejí platit. Aby bylo jasno, že kapitalisté a zastánci tradičních rodin jsou to zlo, tak z šerifa Roye je třeba udělat šovinistickou svini, řídícího se Starým zákonem, mlátícího své ženy a volícího Donalda Trumpa. Wayne rozdává auta, protože rodinka byť nesolventní je sympatická. Dokonce i bezohledná Lorriene v závěru vyměkne. Omlouvám se za spoilery, ale musel jsem to napsat.