Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 179)

plakát

Resurrection (2022) 

Co z toho, že Rebecca Hall hraje svou šílenost výborně, když je to celé o hovně? Matka, trpící opičí láskou a zatížená temnou minulostí se zblázní a toť vše. Zbytečný film.

plakát

Třináct životů (2022) 

Dramatickou událost máme všichni v živé paměti a tak jen konstatuji, že zázraky se někdy dějí a že filmaři odvedli vynikající práci!

plakát

Denní směna (2022) 

Škoda té nechutné a v mnoha filmech viděné omáčky rozlité kolem výborných akčních scén při lovu na upíry. Dokonce i nějaký vtípek se podaří. Takže lze všechno přežít bez újmy na zdraví. Genderu a barevností herců se už zabývat nebudu. To bych musel opakovat prakticky v každém novém filmu.

plakát

Svatba (2021) 

Smutný a hořký film, který není jen obžalobou Poláků z nenávisti k různým menšinám či jinak sexuálně orientovaným lidem. Fotbalisté mohou klekat před zápasy na podporu BLM, ale je to k ničemu. V lidech to prostě je a nikdo je nemůže předělat, aby ty černochy, Židy, cikány, Ukrajince, LBGT a další začali milovat. Je to zakořeněné v nás a nedá se to vymýtit. A nedej Bože, když pak ten většinový člověk má nad nějakým etnikem nějakou moc. Pak se může dít to, co nám předvedl tento film. Samozřejmě řešením není ty menšiny nějak zvýhodňovat nebo upřednostňovat na úkor většiny. Je to asi běh na velmi dlouhou trať s nejistým koncem, než se ty vztahy zlepší. Ale to jsem se nechal unést tímto dílem, který velmi doporučuji!

plakát

Hrubý střih (2022) 

Vcelku zábavné komorní, mafiánské konverzační drama, ze kterého plyne poučení, že není radno podceňovat slušného, nenápadného, konzervativního krejčího. Těch kombinací bylo trochu moc.

plakát

Vita a Virginia (2018) 

Svým způsobem je to krásný film a v kontextu v jaké době se děj odehrává i převratný. Mě ale ty filosoficko - feministické debaty spíše nudily. Zajímavý byl vztah Vity s manželem a také Virginie se svým mužem. Pro feministky, lesbičky a romantičky povinnost, pro mne tak trochu ztráta času.

plakát

Malasaña 32 (2020) 

Několik scén na připokaknutí tu je, ale na vyšší level to u mě nedosáhlo. Děj skrývá tajemství, z něhož se nakonec vyklubala diskriminace transsexuálů a proto je třeba aspoň po smrti se za to mstít. Originální prvek v neoriginálním příběhu.

plakát

Volavka (2022) (seriál) 

Psychologický krimithriller, který vtáhne a už nepustí. Vše je umocněno, že tak nějak se to doopravdy stalo. Rozhovory Jimmyho s Larrym jsou vynikající a přestože by se tu nějaká chybička určitě našla, dávám za pět!

plakát

Psanci (2021) 

Po delší době konečně film, kterému s čistým svědomím mohu dát plnou palbu! Ušlápnutý, tichý, nesmělý a obrýlený Nacho je šikanovaný. Náhodně se dává dohromady s partou, kde je po krátkém čase  respektovaný, daří se mu. Bohužel je to parta, která rozhodně není bezúhonná, ale je tu i Tere, do které se beznadějně zamiluje. Španělé tyhle filmy prostě umí. Měl jsem podobné pocity jako u Mexické jízdy nebo Sexu a Lucie. Skvělý film se závěrečnou "třešničkou na dortu", který bych si po čase určitě dal ještě jednou.

plakát

Zločiny budoucnosti (2022) 

Znalci Cronenbergova díla dobře ví, že to pan režisér nemá úplně v hlavě v pořádku, ale že zajde tak daleko, aby při veřejných operacích na neuspaných lidech vyoperované nádory považoval za umělecká díla a celý proces za nějakou nahrážku sexu, to jsem nečekal. Film není špatný, ale je určen jen pro fanoušky.