Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 179)

plakát

Sweet Tooth: Chlapec s parožím (2021) (seriál) 

Zlí, chamtiví povětšinou bílí lidé zničili planetu. Příroda se naštvala a seslala na lidstvo smrtící virus H5G9 - Třes a hybridy. Nebo to bylo jinak? Chvílemi se to tváří jako rodinné fantasy, chvílemi jako postapokalyptická vize. Má to být snad paralela k naší současné situaci? Tato rozháranost děje vede k tomu, že to není ani pro děti ani pro dospělé. Dětem se bude líbit přátelství jelínka Guse a černého obra, ale zbytek je asi bavit nebude. Navíc rozuzlení chybí, čili vše bude pokračovat.

plakát

Iba deň (1988) 

Rockoví muzikanti (a nejen oni) to za minulého režimu neměli lehké. Jak se tito zakázaní umělci protloukali omezeným životem ukazuje tento film. Stejně jako pohled z okna na ty šedé paneláky byl to pohled dost smutný.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

No vida "Hromnice" v našem filmu a dokonce v pohádce a vůbec ne špatné. Právě časová smyčka dává příběhu dynamiku a zajímavost, ikdyž těch návratů bylo trochu moc. Pohádku lze prodat i do zahraničí neboť je natočena dle současného aktivistického trendu. Vévodí tu dominantní ženy a v epizodní roli tu máme herce tmavé pleti. Je to tak na 3 a půl *, půlku přidávám za skvost jménem Bouzov.

plakát

Riddick (2013) 

Efektní, ale mimořádně tupá záležitost. Zato jsem si užil hodně humoru. Největší sranda byla se Santanou, také chlapácká (nebo chlapská?) blondýna mě bavila, no a tam kde je Vin Diesel je vždycky veselo. Bylo by to všechno fajn, jen kdyby to byl němý film, protože dialogy byly naprosto příšerné! Dal bych dvě, ale za milá zvířátka a hezkou scénu se Santanovou hlavou jednu hvězdu přidávám.

plakát

Polar (2019) 

Komu nevadí nechat občas nechat odpočívat mozkové buňky, zvláště ty, které jsou zodpovědné za logické myšlení bude se mu to líbit! Téměř dokonalé!

plakát

Expanze - Série 5 (2020) (série) 

Nic naplat, pátá série zřejmě zatím nejlepší a ikdyž je plná až nesnesitelného patosu a ten okatý feminismus a korektnost mě strašně štvou, budu muset zhlédnout i prý závěrečnou šestou sérii. Dějově je to totiž zajímavé a poutavé. Nemluvě o vizuálních efektech.

plakát

Mare z Easttownu (2021) (seriál) 

Utrápená, ustaraná a někdy doslova strhaná Mare v podání zase, opět a jako vždy famózní Kate Winslet. A není divu, protože život se s Mare vůbec nemazlí. Osud ji uštědřuje spoustu ran. Vynikající psycho-krimi-drama, které dává nahlédnout do životů lidí na maloměstě, kteří se navzájem znají nebo jsou dokonce příbuzní. Navíc aktivisté, kteří ví, co je pro nás všechny nejlepší a jenom jejich názor je podstatný a správný mohou být spokojení. Máme tu postižené dítě, lesbickou lásku, dostatek barevných herců a samozřejmě dominantní ženy a většinou bílí muži v rolích slabochů, nevěrníků, lhářů ba i vrahů. Právě kvůli těmto povinným kvótám dávám jen čtyři hvězdy! Jenže už je to dlouho, kdy jsem slíbil, že kdykoli bude přítomna má milovaná Kate dostává film automaticky jednu hvězdu navíc. A tak tedy 4+1 je tedy stále ještě 5! P.S. Amíkům bych zakázal to jejich pokrytecké slovo Sorry!

plakát

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021) 

Není pochyb o tom, že i třetí The Conjuring zvedá laťku mého oblíbeného žánru vysoko nad průměr. Samozřejmě "jednička" je nedostižná, ale s "dvojkou" se může směle srovnávat. Zase se jedná o už mnohokrát viděné téma, ale je to natočeno velmi dobře, bez hluchých míst a je se čeho bát! A to je to oč v každém hororu jde, ne?

plakát

Postupné propadávání rozkoši (1973) 

"Artové" vyšetřování vraždy mladé ženy mi smysl nedává, ale je možné, že tu ani není co chápat a jedná se jen o erotické snové vize. Ještě že tu jsou krásné, často nahé ženy a tak jsem sice těžko, ale přece jen vydržel až do konce.

plakát

Zvrácená (2021) 

Ikdyž je to poměrně originální nápad, schovat zlo za masku dobra a producentsky se na tom podílel sám Sam Raimi nepovedlo se tu vnést správnou atmosféru. I ty nejvypjatější scény působí krotce a ne příliš strašidelně.